balbi1 19.11.06, 17:41 Witam mam pytanko czy ktoraś z was jest w posiadaniu takiej maszyny ?, Przymierzam się do zakupy i nie wiem jaką i z jakiej firmy wybrać janome, brather czy bernina? Na co zwrócić uwage , co jest szczególnie przydatne? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sevin Re: Hafciarka - maszyna komputerowa 23.11.06, 13:10 ja mam Brothera NV-1200. w porownaniu z innymi markami tej klasy, ta ma metalową stopkę do haftu- inne się łamią i ..dodatkowa kasa co jakis czas w błoto. mozna ją podłączyć do komputera i bezpośrednio przez USB przesyłać hafty do pamięci maszyny. u mnie pracuje codziennie po 2-3 godz., robię aplikacje na sprzedaż a dla siebie od czasu do czasu coś większego wyhaftuję, wrzucam w rameczkę i na ścianę :) bardzo ładnie wyglada taki 'obrazek'. tamborek dolaczony do maszyny w zupelnosci wystarcza, no..może za jakis czas pomysle o dokupieniu malutkiego tamborka (wygodniej sie upina jak chce coś małego na t-shircie wyhaftować.) O obsłudze nie wspomnę..bo jest banalna :) Jak na domowe potrzeby i na małą produkcyjkę-pełna satysfakcja z zakupu! sorry za rozpisanie się ale naprawde super zabaweczka :) Odpowiedz Link
betka135 Re: Hafciarka - maszyna komputerowa 24.11.06, 12:31 A czy tą maszyną można również szyć? I ile taka kosztuje? Odpowiedz Link
balbi1 Re: Hafciarka - maszyna komputerowa 24.11.06, 17:14 Bardzo ci dziękuję za podpowiedź , pozwolę sobie jeszcze niepokoić ciebie pytaniami za jakiś czas jak się bardziej rozeznam w tym temacie . Sama maszyna kosztuje 7 tyś zł, ale ile tak średnio jeszcze trzeba by było zainwestować na początek w nici , fizeliny igły itp ........ Odpowiedz Link