Dodaj do ulubionych

Hafciarka - maszyna komputerowa

19.11.06, 17:41
Witam

mam pytanko czy ktoraś z was jest w posiadaniu takiej maszyny ?, Przymierzam
się do zakupy i nie wiem jaką i z jakiej firmy wybrać janome, brather czy
bernina? Na co zwrócić uwage , co jest szczególnie przydatne?
Obserwuj wątek
    • sevin Re: Hafciarka - maszyna komputerowa 23.11.06, 13:10
      ja mam Brothera NV-1200. w porownaniu z innymi markami tej klasy, ta ma metalową
      stopkę do haftu- inne się łamią i ..dodatkowa kasa co jakis czas w błoto. mozna
      ją podłączyć do komputera i bezpośrednio przez USB przesyłać hafty do pamięci
      maszyny. u mnie pracuje codziennie po 2-3 godz., robię aplikacje na sprzedaż a
      dla siebie od czasu do czasu coś większego wyhaftuję, wrzucam w rameczkę i na
      ścianę :) bardzo ładnie wyglada taki 'obrazek'. tamborek dolaczony do maszyny w
      zupelnosci wystarcza, no..może za jakis czas pomysle o dokupieniu malutkiego
      tamborka (wygodniej sie upina jak chce coś małego na t-shircie wyhaftować.) O
      obsłudze nie wspomnę..bo jest banalna :) Jak na domowe potrzeby i na małą
      produkcyjkę-pełna satysfakcja z zakupu! sorry za rozpisanie się ale naprawde
      super zabaweczka :)
      • betka135 Re: Hafciarka - maszyna komputerowa 24.11.06, 12:31
        A czy tą maszyną można również szyć? I ile taka kosztuje?
        • balbi1 Re: Hafciarka - maszyna komputerowa 24.11.06, 17:14
          Bardzo ci dziękuję za podpowiedź , pozwolę sobie jeszcze niepokoić ciebie
          pytaniami za jakiś czas jak się bardziej rozeznam w tym temacie . Sama maszyna
          kosztuje 7 tyś zł, ale ile tak średnio jeszcze trzeba by było zainwestować na
          początek w nici , fizeliny igły itp ........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka