Dodaj do ulubionych

Gdzie dobry chirurg dentystyczny

21.07.06, 13:38
Witam mam do wyrwania dwie ósemki. Ten zbieg podobno nie jest refundowany i
chirurg dentystyczny z Elma Dentu w DG zażyczył sobie 300 zł za zabieg z znieczuleniem za jedną dodam że trzeba rozcinać dząsło i nie jest to zwykłe wyrwanie zęba. Czy to naprawde tyle kosztuje? Gdzie jest taniej ? Jakie macie doswiadczenia?

Obserwuj wątek
    • le_szek Re: Gdzie dobry chirurg dentystyczny 21.07.06, 14:15
      Masz zdjęcia rtg tych zębów?
      • kelo Re: Gdzie dobry chirurg dentystyczny 21.07.06, 16:40
        Błagam, tylko nie o zębach. Ja zapytam we wrześniu.
        • le_szek Re: Gdzie dobry chirurg dentystyczny 21.07.06, 17:03
          W takim razie spokojnego urlopu Ci życzę (zwłaszcza od strony zębowej).
    • noney Re: Gdzie dobry chirurg dentystyczny 21.07.06, 20:47
      Ja wyrywałam ósemki też dwie w klinice dentystycznej,ale zapomniałam jak się
      nazywa,za ośrodkiem na Skibińskiego,wprawdzie to nie bylo teraz tylko w zeszłym
      roku ale miałam refundowane razem ze znieczuleniem,bo przy wyrywaniu
      znieczulenie też było refundowane.Może zapytaj tam,bardzo miła i fachowy
      personel,czyściutko.
      Jeśli nie ma terminów to z bólem i tak cię przyjmą.
      • nana2004 Re: Gdzie dobry chirurg dentystyczny 22.07.06, 13:01
        W ośrodku na Skibińskiego powiedzili, że to jest w pełni refundowane i tam tez
        przyjmuje chirurg może ktos wyrywał u niego??
        Noney odpisz prosze u jakiego chirurga byłas czy moze tam przyjmuje jeden?
        Miałaś tylko wyrywane czy dziasło tez musiał przecinać żeby sie do niego
        dostać, czy bolało ? Pozdrawiam
        • noney Re: Gdzie dobry chirurg dentystyczny 23.07.06, 00:36
          Ale ja nie byłam w przychodni tylko tam dalej za blokiem,tam jest na dole
          hurtownia papiernicza i jakiś sklep i właśnie ta klinika dentystyczna.Wyrywała
          mi kobieta,wszystko bardzo delikatnie,bałam się bo mam podobno mocno osadzone
          zęby i kiedyś dentysta narobił mi bólu,ale w tym przypadku poszło bardzo
          szybko,zastrzyk i nic mnie nie bolało,nawet nie zorientowałam się że to
          już.Później dopiero było trochę bólu z zębodołem,ale to tez moja wina bo
          niestety jestem palaczką i nie zastosowałam się do zaleceń lekarza :)Niestety
          nie pamiętam nazwiska dentystki,ale gdybym musiała iść znów to tylko tam.
    • nana2004 Re: Gdzie dobry chirurg dentystyczny 24.07.06, 18:11
      Niestety tam gdzie byłas nie przyjmuje chirurg dentystyczny :/
      • le_szek Re: Gdzie dobry chirurg dentystyczny 24.07.06, 22:24
        Nie zawsze potrzebny jest chirurg do takiego zabiegu, większość ósemek bez
        problemu można usunąć w "zwykłym" gabinecie.
        • noney Re: Gdzie dobry chirurg dentystyczny 25.07.06, 02:01
          Nawet nie wiedziałam że powinien wyrywać chirurg,zresztą ósemki chyba nie mają
          długich korzeni.Gdy już uporasz się z tymi ząbkami to napisz jak poszło i gdzie
          byłaś.Ja spróbuję może we wrześniu znów wziąć się za leczenie,zanim skończą się
          pieniądze na refundacje jak co roku.Życzę powodzenia.
          • kelo Re: Gdzie dobry chirurg dentystyczny 25.07.06, 21:21
            "we wrześniu" Witam w klubie
            • le_szek Re: Gdzie dobry chirurg dentystyczny 26.07.06, 00:35
              E, tak tylko się przechwalasz ;-)
              Z moich doświadczeń wynika, że z reguły, jeśli ktoś dłuższy czas nie był u
              dentysty, zmusić go do wizyty może dopiero ból (lub złamanie zęba) - czego Ci
              bynajmniej nie życzę.
              • kelo Re: Gdzie dobry chirurg dentystyczny 26.07.06, 08:33
                Po wakacjach podliczę to co zostało, bo to co mnie czeka to taki grubszy remont
                z łataniem ubytków materiałem obcym. Ale masz rację, wystarczy raz zaniedbać
                wizytę i później już się nie chce. Nie boję się bólu, racze będę się wstydził,
                że aż tak zaniedbałem.
                • noney Re: Gdzie dobry chirurg dentystyczny 26.07.06, 21:34
                  A ja właśnie pójdę,podleczę ząbki to co tam się zaczęło psuć w międzyczasie,może
                  kamień wyczyszczę,oczywiście jeśli będzie refundowane,bo to drugie półrocze to
                  niewiadomo.Wcale się nie boję bo zawsze leczę na znieczulenie i nic a nic nie
                  boli.Polecam tym co się boją dentysty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka