reivena 18.10.06, 13:11 Moja siostra urodziła w lipcu bobaska. Jednak będzie musiała za jakiś czas wrócić do pracy. Czy znacie jakąś dobrą opiekunkę lub żłobek godny polecenia z terenu Dąbrowy Górniczej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamkube Re: Dobra opiekunka lub żłobek 18.10.06, 23:29 w żłobku nie ma miejsc...potwierdzam:( Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: Dobra opiekunka lub żłobek 19.10.06, 08:22 To zostaje jakaś dobra opiekunka. Odpowiedz Link Zgłoś
basiak1983 Re: Dobra opiekunka lub żłobek 20.10.06, 14:05 O dobrą opiekunkę trudno, tym bardziej, że nie które mamy zbyt nisko cenią sobie pracę opiekunki (mi pani zaproponowala kwote 500zl, za 8godz, od poniedzialku do piatku - to troszke ponad 3zl/h....a z tego co ja wiem to stawki na slasku wynosza ok 5-6zl/h). Ja wlasnie tyle zarabialam...U mnie zaczelo sie od sprzatania, potem narodzil sie bobasek i ktos byl potrzebny do pomocy i tak zostalam opiekunka wspanialego chlopczyka. Teraz opiekuje sie nim dorywczo, tzn wtedy gdy rodzice musza cos zalatwic(przewaznie w weekendy), ale bardzo sie ciesze, ze moge z nim nadal spedzac czas, bo bardzo sie z soba zżylismy przez te poltora roku. Wiem, ze trudno o dobra opiekunke, ale ja osobiscie wolalabym aby moje dziecko je mialo, niz poszlo do zlobka, gdyz kazdemu dziecku nalezy poswiecac jak najwiecej czasu, a nie rozdzielac je miedzy kilkoro....pozdrawiam serdecznie. Basia Odpowiedz Link Zgłoś
paulara żłobek 20.10.06, 18:10 ja miałam troszkę oporów ze żłobkiem ale niepotrzebnie,akurat w tym tygodniu była moja kolej odbierania synka i jak widziałam jaki jest radosny i zadowolony to nie zamieniłabym żłobka na nianię za żadne skarby; mały staje się samodzielniejszy, więcej mówi, ma kontakt z dziećmi i wogóle;POLECAM; pocżątki były trudne ale warto; Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: żłobek 20.10.06, 20:24 Nic, powiadam nic, nie zastąpi żłobka i przedszkola. Dobrego żłobka i przedszkola. Dziecko musi sie od początku otaczać rówieśnikami. Mówię to jedynie na podstawie własnych i najbliższych doświadczeń. Żona, belfrzyca, to potwierdza. Aby wychować dziecko bez towarzystwa rówieśników (braci, sióstr, dzieci sąsiadów) i nie wychować egoisty trzeba być, doprawdy, zdolnym rodzicem. Jeżeli nie posiada się takich zdolności (a czy możemy być ich pewni) lepiej oddać dziecko pod opiekę do żłobka. Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: żłobek 21.10.06, 17:43 Hej Paulara, a do którego żłobka chodzi Twój synek? Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: żłobek 21.10.06, 17:47 W necie znalazłam tylko jeden na ul. Jaworowej. Dobry jest? Odpowiedz Link Zgłoś
paulara żłobek 21.10.06, 21:36 ja póki co jestem bardzo zadowolona;chodzi o ten na jaworowej (zresztą jedyny w DG nie licząc przyprzedszkolnego oddziału); Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 Re: żłobek 22.10.06, 15:53 Co z tego że wszyscy polecają żłobek, jak w DG jest tylko jeden, a zapisac dziecko trzeba chyba jeszcze przed poczęciem. Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: żłobek 22.10.06, 16:03 Niedługo doczekamy czasów, że przed myślą o poczęciu. Ja tego, doprawdy, nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: żłobek 22.10.06, 22:32 jest oodział żłobkowy na Kasprzaka, równie dobry. Ale też nie ma miejsc. Trzeba zapisywać koło lutego żeby było od wrzesnia dziecko tam. Do złobka dziecka nie oddam, jestem w domu z maluchami do momentu pójscia córeczki do przedszkola jak skończy trzy latka, chyba ze zycie wymusi inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś