Dodaj do ulubionych

Dobra opiekunka lub żłobek

18.10.06, 13:11
Moja siostra urodziła w lipcu bobaska. Jednak będzie musiała za jakiś czas
wrócić do pracy. Czy znacie jakąś dobrą opiekunkę lub żłobek godny polecenia
z terenu Dąbrowy Górniczej.
Obserwuj wątek
    • paulara Re: Dobra opiekunka lub żłobek 18.10.06, 19:03
      w żłobku nie ma miejsc;
      • mamkube Re: Dobra opiekunka lub żłobek 18.10.06, 23:29
        w żłobku nie ma miejsc...potwierdzam:(
        • reivena Re: Dobra opiekunka lub żłobek 19.10.06, 08:22
          To zostaje jakaś dobra opiekunka.
          • basiak1983 Re: Dobra opiekunka lub żłobek 20.10.06, 14:05
            O dobrą opiekunkę trudno, tym bardziej, że nie które mamy zbyt nisko cenią
            sobie pracę opiekunki (mi pani zaproponowala kwote 500zl, za 8godz, od
            poniedzialku do piatku - to troszke ponad 3zl/h....a z tego co ja wiem to
            stawki na slasku wynosza ok 5-6zl/h). Ja wlasnie tyle zarabialam...U mnie
            zaczelo sie od sprzatania, potem narodzil sie bobasek i ktos byl potrzebny do
            pomocy i tak zostalam opiekunka wspanialego chlopczyka. Teraz opiekuje sie nim
            dorywczo, tzn wtedy gdy rodzice musza cos zalatwic(przewaznie w weekendy), ale
            bardzo sie ciesze, ze moge z nim nadal spedzac czas, bo bardzo sie z soba
            zżylismy przez te poltora roku. Wiem, ze trudno o dobra opiekunke, ale ja
            osobiscie wolalabym aby moje dziecko je mialo, niz poszlo do zlobka, gdyz
            kazdemu dziecku nalezy poswiecac jak najwiecej czasu, a nie rozdzielac je
            miedzy kilkoro....pozdrawiam serdecznie. Basia
            • paulara żłobek 20.10.06, 18:10
              ja miałam troszkę oporów ze żłobkiem ale niepotrzebnie,akurat w tym tygodniu
              była moja kolej odbierania synka i jak widziałam jaki jest radosny i zadowolony
              to nie zamieniłabym żłobka na nianię za żadne skarby;
              mały staje się samodzielniejszy, więcej mówi, ma kontakt z dziećmi i
              wogóle;POLECAM; pocżątki były trudne ale warto;
              • kelo Re: żłobek 20.10.06, 20:24
                Nic, powiadam nic, nie zastąpi żłobka i przedszkola. Dobrego żłobka i
                przedszkola. Dziecko musi sie od początku otaczać rówieśnikami. Mówię to jedynie
                na podstawie własnych i najbliższych doświadczeń. Żona, belfrzyca, to
                potwierdza. Aby wychować dziecko bez towarzystwa rówieśników (braci, sióstr,
                dzieci sąsiadów) i nie wychować egoisty trzeba być, doprawdy, zdolnym rodzicem.
                Jeżeli nie posiada się takich zdolności (a czy możemy być ich pewni) lepiej
                oddać dziecko pod opiekę do żłobka.
              • reivena Re: żłobek 21.10.06, 17:43
                Hej Paulara, a do którego żłobka chodzi Twój synek?
                • reivena Re: żłobek 21.10.06, 17:47
                  W necie znalazłam tylko jeden na ul. Jaworowej. Dobry jest?
    • paulara żłobek 21.10.06, 21:36
      ja póki co jestem bardzo zadowolona;chodzi o ten na jaworowej (zresztą jedyny w
      DG nie licząc przyprzedszkolnego oddziału);
      • agunek1 Re: żłobek 22.10.06, 15:53
        Co z tego że wszyscy polecają żłobek, jak w DG jest tylko jeden, a zapisac
        dziecko trzeba chyba jeszcze przed poczęciem.
        • kelo Re: żłobek 22.10.06, 16:03
          Niedługo doczekamy czasów, że przed myślą o poczęciu. Ja tego, doprawdy, nie
          rozumiem.
          • paulara Re: żłobek 22.10.06, 22:10
            zapisałam w czerwcu; wystarczyło;
        • mamkube Re: żłobek 22.10.06, 22:32
          jest oodział żłobkowy na Kasprzaka, równie dobry. Ale też nie ma miejsc. Trzeba
          zapisywać koło lutego żeby było od wrzesnia dziecko tam.
          Do złobka dziecka nie oddam, jestem w domu z maluchami do momentu pójscia
          córeczki do przedszkola jak skończy trzy latka, chyba ze zycie wymusi inaczej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka