Dodaj do ulubionych

Wystawa - stara Dąbrowa

15.08.07, 12:49
DG dawniej
www.sosnowiec.info.pl/modules/news/news_view.php?id=9579
Obserwuj wątek
    • kelo Re: Wystawa - stara Dąbrowa 15.08.07, 13:11
      Dzięki wielkie za informację. Odwiedzimy rodzinnie.
      • baja88 Re: Wystawa - stara Dąbrowa 23.08.07, 17:03
        był ktoś z Was?
        ja nie mogłam własnie w tę niedzielę...
        czy to jednorazowa akcja Kościoła??????
        • le_szek Re: Wystawa - stara Dąbrowa 23.08.07, 18:25
          Ma być do końca września.
          • baja88 Re: Wystawa - stara Dąbrowa 23.08.07, 20:28
            dziekuję, byłeś????
            • le_szek Re: Wystawa - stara Dąbrowa 23.08.07, 21:58
              Wczoraj przechodziłem koło kościoła, podszedłem - ale główne wejście zamknięte,
              a za mało miałem czasu, żeby szukać na plebanii jakiejś informacji. Jutro mam
              nadzieję iść przed południem, wtedy może coś mi się uda dowiedzieć.
              • kelo Re: Wystawa - stara Dąbrowa 24.08.07, 15:35
                Gregol mówił, że otwarta jest tylko wtedy kiedy kościół jest otwarty, więc trzeba zobaczyć kiedy msze.
                • gregol Re: Wystawa - stara Dąbrowa 24.08.07, 22:53
                  No to sprawa jest taka :) byłem dziś drugi raz.
                  Pierwszy, nasza wina w sumie poszliśmy od tak. Kościół zamknięty.. można było się domyślać.
                  Dziś poszliśmy raz drugi :) już na godzine 'przed 19' bo o 18 msza.
                  HURA! Można wejść do kościoła jako, że msza troche przed 19 się skończyła to sobie weszliśmy. Tam przy wejściu do kaplicy-kościoła św.Aleksandra szklane, zamknięte drzwi a za nimi troche skromna wystawa. No i plakat wystawa czynna od godziny 19.
                  No to sobie czekamy.. punkt 19. Ludzie powychodzili z kościoła idzie zakonnica. No i tu dialog:
                  -Szczęść Boże czy możemy sobie wystawe zobaczyć.
                  -Zapraszam w niedziele będzie otwarte cały dzień.
                  -Ale czy nie ma szansy zobaczyć jutro.
                  -Zapraszam w niedziele będzie otwarte cały dzień.
                  -Dziękuje
                  po czym sobie poszła zamykać drzwi.

My sobie jeszcze na szybko obeszliśmy pozwiedzać kościół, po czym ona drzwi pozamykała. Idzie w naszym kierunku i jednocześnie wyjścia przez zakrystie. I mówi nam tak:
                  -W niedziele otwarte jest cały czas. No po za przerwą jedną po mszy o 12. No a że o 16 jest ślub to tak pół godziny wcześniej będzie otware..
                  Zapraszam, wyjdziemy przez zakrystie.

No to wyszliśmy i może uda nam się w niedziele :)
                  • baja88 Re: Wystawa - stara Dąbrowa 25.08.07, 09:18
                    widze, że sie trzaaa pogimnastykowac, by ją zobaczyc (wystawę)
                    • kelo Re: Wystawa - stara Dąbrowa 25.08.07, 11:08
                      Bardzo grzeczna i uprzejma siostrzyczka. A jak kulturna. Proszę w niedzielę. To po jaką cholerę zrobili wystawę, skoro jedna zakonnica nie może poświęcić 15 minut, żaby goście mogli ją zobaczyć. Co mają do roboty wikarki, że nie mogą po mszy kilkanaście minut posiedzieć. Ech...
                      • gregol Re: Wystawa - stara Dąbrowa 25.08.07, 11:29
                        Zapewne obiad, poprasować, poprać, pozmywać, posprzątać, ułożyć pościel, pomyć garki, wyprać majty i inne takie rzeczy do których jest stworzona kobieta w kościele :]
                        • kelo Re: Wystawa - stara Dąbrowa 25.08.07, 13:30
                          gregol napisał:

> Zapewne obiad, poprasow.....

Rozumiem sarkazm. Nawet jeśli. W takim razie po co organizuje się taką wystawę. Niech zrobią objazdową po wszystkich parafiach. Więcej ludzi zobaczy. Kto przyjedzie z Błędowa czy z Łośnia? Nawet jeśli, to po to, żeby pocałować klamkę.
                          • baja88 Re: Wystawa - stara Dąbrowa 25.08.07, 15:27
                            eee,to jakies porypane jest!!!!!czyzby spadała frekwencja wiernych
                            uczestniczacych w okresie lata we mszach????
                            wywnioskowałam,że trzeba mi na msze ,a w takcie jej ,miast klękac i modlic sie,
                            przechadzać po wystawie, tak????
                            a tam z pewnoscia koszyczek wiklinowy jeszcze umieszczony..:(
                            • gregol Re: Wystawa - stara Dąbrowa 26.08.07, 00:15
                              koszyczka nie ma ;)
                              ale za to wystawa podczas mszy jak należy jest zamknięta..
                              • baja88 Re: Wystawa - stara Dąbrowa 26.08.07, 17:08
                                nic z tego nie wiem !!!!!!!!
                                konkretnie: kiedy moge, tzn w jakim czasie obejrzec te wystawę???????
                                • gregol Re: Wystawa - stara Dąbrowa 26.08.07, 18:01
                                  Ha! Też byśmy chcieli wiedzieć :)
                                  Dziś byliśmy (fakt w sumie podrodze) około godziny 13:30 - 14:00 pod kościołem.. i niech ktoś zgadnie!
                                  • le_szek Re: Wystawa - stara Dąbrowa 26.08.07, 20:54
                                    Nie mam pojęcia, ale strzelę - zamknięte?

Trzeba będzie poczekać, aż eksponaty wrócą do sztygarki i się wybrać.
                                    • gregol Re: Wystawa - stara Dąbrowa 26.08.07, 23:42
                                      Leszek, zapewne się nie domyślasz... ale ZGADŁEŚ :)
                                      (ale trzeba przyznać zakonnica mówiła, że będzie przerwa)

> Trzeba będzie poczekać, aż eksponaty wrócą do sztygarki i się wybrać.

POTWIERDZAM :) Właśnie dziś po tej drodze mieliśmy do Sztygarki do muzeum. Po obejrzeniu wystaw nie marudziliśmy :) Troche sztuki i 'sztuki, i troche miasta. Jak za 1zł to się podobało. Fakt, za jakiś czas będą już wszystkie wystawy czynne więc będzie ciekawiej. Ale co broni iśc i teraz i później :)
                                      • reivena Re: Wystawa - stara Dąbrowa 26.08.07, 23:56
                                        Też się muszę wybrać na tą wystawkę do Sztygarki, ale jak to bywa,
                                        jak się mieszka blisko, jest najdalej :) Idę tam od zeszłego roku i
                                        jeszcze nie doszłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka