le_szek 07.10.08, 10:28 Widzicie coś znajomego (aczkolwiek nie z naszego miasta, a zza miedzy)? pl.youtube.com/watch?v=tVurUhK2j6U Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arturkowski Re: Mała zagadka z okolicy 07.10.08, 14:51 normalnie Sosnowiec troszkę pomieszkiwałem, ale nie było trudno zgadnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Mała zagadka z okolicy 07.10.08, 19:48 Zgadza się, wiadukt nad Piłsudskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: Mała zagadka z okolicy 08.10.08, 09:54 na Sosnowiec naprowadziła mnie najpierw wieża ciśnień w Szopienicach, robiona od strony sosnowieckich Stawikow, potem most do mojej dzielnicy Stary Sosnowiec zamierzone ujęcia Miasta,konwencja szarego, brudnego kopalnianego,przemysłowego regionu lecz jaki odbiór? szczególnie dla tych, co daleko i którym staramy się inaczej o regionie opowiedzieć, my takiego nieba, takiego miasta już nie chcemy, powoli zmienia sie nasz zagłębiowski krajobraz, jest jaśniej, optymistycznej i kominy znikają Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Mała zagadka z okolicy 08.10.08, 10:42 > na Sosnowiec naprowadziła mnie najpierw wieża ciśnień > w Szopienicach Która? Uthemann? Nie ma :) > potem most do mojej dzielnicy Stary Sosnowiec Znaczy wiadukt? > zamierzone ujęcia Miasta,konwencja szarego, brudnego > kopalnianego,przemysłowego regionu Pytanie tylko jakiego? Są tu również ujęcia z Warszawy, a huta (chyba) w teledysku nie przypomina mi niczego... Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: Mała zagadka z okolicy 08.10.08, 10:57 wieza, nie ta o jakiej piszesz, inna, chyba przy ulicy, jak pamiętam Szyb Wodny Kazdy widzi, co chce widzieć, a kierowana sugestią bliskości, zobaczyłam własnie to...reszty rozpoznać nie mogłam... NIE TEN WIEK,NIE TA PERCEPCJA Leszek, do kogo piszesz?? krisa juz nie ma ;) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Mała zagadka z okolicy 08.10.08, 11:27 > wieza, nie ta o jakiej piszesz, inna, chyba przy ulicy, > jak pamiętam Szyb Wodny W którym momencie teledysku? Bo obok tej ulicy to ja czasem przejeżdżam, ale nigdy się nie przyglądałem... > Leszek, do kogo piszesz?? krisa juz nie ma ;) Krisa nie ma i dobrze, a piszę do wszystkich. Czemu pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: Mała zagadka z okolicy 08.10.08, 11:29 ostatnie 4 posty, to wymiana uwag między Tobą a mną... Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Mała zagadka z okolicy 08.10.08, 11:31 Już tak nieraz bywało :) Tylko pary się zmieniają. Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Mała zagadka z okolicy 08.10.08, 13:06 A ja nie piszę, bo mało przyswajający jestem. Teren niby znajomy ale... Odpowiedz Link Zgłoś
arturkowski Re: Mała zagadka z okolicy 09.10.08, 10:09 pomiędzy widokami Sosnowca (ślimak, wiadukt nad Piłsudskiego) są wstawki z Warszawy (okolice Okęcia, i chyba estakada)ale wieży ciśnień nie mogę sobie zlokalizować Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Mała zagadka z okolicy 09.10.08, 10:57 Tam nie ma sosnowieckiego ślimaka :) A wieża mnie męczy, bo wydaje mi się, ze znam ten budynek, ale nie mogę go nigdzie znaleźć (to zresztą może wcale nie być wieża ciśnień). Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: Mała zagadka z okolicy 09.10.08, 11:17 *wieża* pojawia się 3 razy, pierwszy raz w pierwszej połowie filmiku, drugi raz , w drugiej, na samym jej początku,a następnie pod koniec drugiej polowy, w pionowych jej okienkach skaczą światełka Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Mała zagadka z okolicy 09.10.08, 11:27 Światełka ładnie widać w 2:15, ale nadal nie wiem, co to jest :( Odpowiedz Link Zgłoś
arturkowski Re: Mała zagadka z okolicy 11.10.08, 11:03 Przyjżałem się i z tym ślimakiem masz racje. To warszawskie estakady. Odpowiedz Link Zgłoś