opty2 Denise Mina - Ostatnie tchnienie 27.07.10, 10:06 Paddy juz jako matka ma nowe wyzwania, ale juz zapomnialam jak wulgarne bywa środowisko dziennikarskie, więc jestem trochę zniesmaczona Odpowiedz Link
chiara76 Re: Denise Mina - Ostatnie tchnienie 27.07.10, 10:42 opty2 napisała: > Paddy juz jako matka ma nowe wyzwania, > ale juz zapomnialam jak wulgarne bywa środowisko dziennikarskie, > więc jestem trochę zniesmaczona mnie się ta część podobała najmniej...w ogóle miałam wrażenie, jakby została napisana trochę na mus. Nie wiem. Odpowiedz Link
zorija Re: Denise Mina - Ostatnie tchnienie 27.07.10, 11:41 opty2 napisała: > Paddy juz jako matka ma nowe wyzwania, > ale juz zapomnialam jak wulgarne bywa środowisko dziennikarskie, > więc jestem trochę zniesmaczona Z tego powodu jak widzę, że śledztwo prowadzi dziennikarz, to raczej nie biorę się za czytanie. A ja czytam Lato Duńczyków Ellis Peters i trochę żałuję, że akcja dzieje się tak daleko od opactwa i nie ma opata i pozostałych braci Odpowiedz Link
elmar43 Re: Denise Mina - Ostatnie tchnienie 27.07.10, 12:17 opty2 napisała: Paddy juz jako matka ma nowe wyzwania, ale juz zapomnialam jak wulgarne bywa środowisko dziennikarskie, więc jestem trochę zniesmaczona > O, a ja to sobie zostawiałam na wyjazd - ale może nie będzie czasu na czytanie... A aktualnie czytam: "Detektyw Diamond i śmierć w jeziorze" Lovesey'a. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: E. Griffiths-The Janus Stone 28.07.10, 09:14 Moje drugie spotkanie z Ruth Galloway, a forensic archeologist. Tym razem podczas burzenia starego domu znaleziono kości dziecka. Lubię bohaterkę, więc czyta mi się dobrze. Odpowiedz Link
tommyknocker Stanley Ellin "Klucz do bocznych drzwi" 28.07.10, 18:49 nakładem C&T, odwieczne pytanie "kto zabił?" stawiamy tym razem na szacownej Nicholas Street, gdzie dochodzi do zbrodni... Odpowiedz Link
judytta Barbara Vine "Teh house of stairs" 29.07.10, 19:17 Czytam cieniutkie wydanie z Penguin "The house of stairs". Odpowiedz Link
ffanatyczka Re: Co teraz czytacie? - lipiec 30.07.10, 12:42 hej, w lipcu przeczytalam - John Irving "Ostatnia noc w Twisted River", Wojciech Cejrowski "Gringo wsrod dzikich plemnion", Paulo Coelho "Byc jak plynaca rzeka" a teraz czytam "Bezowocne czuwanie" Nadeem'a Aslam'a. Każda ksiazke polecam!! pozdrawiam Odpowiedz Link
zorija Re:Qiu Xiaolong Śmierć czerwonej bohaterki 31.07.10, 08:13 Chiny są dziwnym krajem. Odpowiedz Link
januanio J-C Grange - Imperium wiklów 31.07.10, 11:05 skończona, muszę nadrobić braki u tego autora jeszcze Odpowiedz Link
januanio Peter Abrahams - Wszystko w mojej mocy 31.07.10, 11:08 książka ukazała się też jako Fatum Pierwszy raz zauważyłem taką sytuację żeby to samo wydawnictwo wydało ksiażkę pod dwoma tytułami Odpowiedz Link