znowuniedziela Kellermanna wszystkie w kolejce :) 28.02.11, 23:54 mam etap kryminałów, zaczynam od niego, bo dużo napisał, podoba mi się, choć sporo wulgaryzmów, a tych nie znoszę... Obecnie Doktor śmierć Odpowiedz Link
opty2 M.Ronka - Mężczyzna o twarzy mordercy 01.03.11, 08:30 debiut na naszym rynku, drobny prywatny detektyw o korzeniach karelsko-rosyjsko-estońsko-fińskich szuka zaginionej osoby, a ponieważ wychował się w dawnym Imperium, więc zna wszystkie sposoby tegoż systemu oraz ludzi trudniących się biznesem , czyli ma kontakty he he, natomiast czytelnik, właśnie za pośrednictwem Viktora Karppy, poznaje całą złożoność podziemnego i naziemnego światka przestępczego, co jest interesujące, a że Matii Ronka posiada specyficzne poczucie humoru, więc mnie dobrze sie to czyta jeszcze nie skończyłam, więc trudno wyrokować o całości ale przynajmniej chwilowo nie żałuję Odpowiedz Link
kryminalna.ciocia.zosia Re: Tess Gerritsen "Bez skrupułów" 01.03.11, 09:28 „Bez skrupułów" to dwie powieści, „Z zimną krwią" oraz „Czarna loteria", wydane w jednej książce. Autorka przyznaje, że zaczytywała się z pasją w romansach i może z tej przyczyny, oprócz wątku kryminalnego, każda z historii zawiera motyw miłosny w tle… I oby w tle pozostał, bo nie chciałabym zmieniać forum hehe Odpowiedz Link
anetapzn Ben Pastor- Intrygantka 01.03.11, 09:34 Trochę kryminału i sensacji w antycznym Rzymie Odpowiedz Link
siostra_pelagia M.Connelly-Ciemność mroczniejsza niż noc 02.03.11, 08:31 Powtórka z rozrywki Odpowiedz Link
malgorzataka Re: Daria Doncowa "Słodki padalec" 04.03.11, 12:10 Aja "Poker s akułoj", też Doncowej, właśnie przerabiam Odpowiedz Link
kkokos Re: Reginald Hill - Okrutna miłość 26.03.11, 18:50 o, to tak jak ja pierwszy raz czytam o dalzielu i pascoe, w ogóle nie wiedziałam, że to jest w wersji powieściowej zaskoczona jestem, że to tak lekko i zabawnie jest napisane - serial ogląda mi się jakoś tak bardziej ponuro Odpowiedz Link
siostra_pelagia T. Bradby-Bóg chaosu 05.03.11, 09:28 Z prawdziwą przyjemnością czytam po raz drugi. Odpowiedz Link
kibam Re: Co teraz czytacie? - marzec 05.03.11, 20:38 Ostatnio natknęłam się przypadkiem na 'opowiadania z dreszczykiem' dietasouthbeach.net.pl/2011/02/19/sposob-na-lasucha-%E2%80%93-opowiesc-z-dreszczykiem/ Autor ciekawie przedstawił informacje dotyczące odchudzania. Fajne połączenie- osoby które dużo czytają raczej nie kojarzą się z zwolennikami ruchu. Polecam. Coś dla ducha i coś dla ciała. Odpowiedz Link
cynamoon6 A. Holt- Materialista 06.03.11, 21:58 Nie ma szału, ale przeczytac można. Zwłaszcza pożyczoną Odpowiedz Link
malgorzataka Cynthia Harrod-Eagles - Ognisty anioł 07.03.11, 07:34 Czyli śledztwo prowadzi inspektor Bill Slider Odpowiedz Link
zorija Re: Ariana Franklin Labirynt śmierci 07.03.11, 14:27 Lubię Adelię i mam nadzieję na dalsze tomy. Odpowiedz Link
opty2 Aleja Szubienic - B.MacGilloway 08.03.11, 08:13 to druga ksiązka tego Irlandczyka, który akcje swoich ksiązek umieszcza na pograniczu dwóch Irlandii Odpowiedz Link
januanio Historia z haczykiem - Donald E. Westlake 08.03.11, 17:44 Było sobie dwóch pisarzy. Jeden biedny, drugi bogaty. Ten bogaty to Bryce Proctorr. Ale rozwodzi się właśnie z żoną. I na dodatek przeżywa kryzys twórczy. Choć może to lepiej, bo gdyby teraz napisał powieść i wydał ją - dostałby milion dolarów honorarium. A tym samym byłej żonie trafiłaby się połowa! Biednym pisarzem jest Wayne Prentice, którego powieści nie są w cenie. Właśnie napisał kolejną, niezłą - odrzuconą, niestety. I spotkał po dwudziestu latach kolegę z czasów studiów, Bryce'a... Odpowiedz Link
kryminalna.ciocia.zosia Re: Ake Edwardson "Wołanie z oddali" 08.03.11, 17:43 Nie mogłam się już doczekać Odpowiedz Link
siostra_pelagia Donna Leon-Mętne szkło 09.03.11, 08:05 Kolejne spotkanie z Brunettim, ale chyba niezbyt udane. Odpowiedz Link
malgorzataka Daria Doncowa - Nieściśle tajne 10.03.11, 13:58 Kurczę, po rosyjsku to było lepsze Odpowiedz Link
zorija Re: Opowiadania o Wallanderze z polityki. 11.03.11, 08:34 Zwykle nie czytuję opowiadań, ale tu robię wyjątek Odpowiedz Link
opty2 K. Ohlsson - Odwet 11.03.11, 08:48 to druga książka tej autorki na naszym rynku, znowu spotykamy się z Fredriką, która jest w ciąży (jakiś wysyp ciężarnych kobiet w skandynawskich kryminałach) i pracuje w zmniejszonym wymiarze godzin, na razie jestem w 1/4 części tego dzieła ale jest ciekawie, zaczyna sie robić trillerowato, tematem są imigranci arabskiego pochodzenia przybywający do Szwecji legalnie i nie, i szczególna pomoc udzielana tym drugim Odpowiedz Link
negev56 Robert Crais - Pierwsza zasada 12.03.11, 09:23 Joe Pike i Elvis Cole na tropie, ale Joe Pike bardziej. Odpowiedz Link
nchyb Re: Robert Crais - Pierwsza zasada 18.03.11, 13:53 warte uwagi? bo właśnie się przymierzam... Odpowiedz Link
kryminalna.ciocia.zosia Re: Ava McCarthy "Krąg wtajemniczonych" 12.03.11, 15:59 Po przeczytanej „Wołanie z oddali” skutecznie wyleczyłam się z pana Edwardsona …szkoda… Muszę jak najszybciej wypełnić pustkę po tej stracie hehe Odpowiedz Link
opty2 ciociu zosiu ? 13.03.11, 08:32 o rany! taki fatalny ten nowy Edwardson ??? dlaczego? napisz coś więcej Odpowiedz Link
kryminalna.ciocia.zosia Re: opty :-) 13.03.11, 11:46 Oczywiście wyjaśniam… Wstępnie nasunęła mi się myśl, że miałam za duże oczekiwania względem tej powieści. Jednak to chyba nie tylko ta kwestia zaważyła na moim ogólnym odbiorze… Przyznam, czyta się szybko (pierwsze dwieście stron), ale nie dlatego, że treść jest ciekawa, ale naiwnie niesie ciebie nadzieja na jakieś wydarzenie lub zwrot akcji, którego w rezultacie nie doczekujesz się… Jak na objętość powieści, mizerna intryga, którą można by zamknąć na dużo mniejszej liczbie stron, bardzo słabe dialogi oraz zupełnie bezpłciowe interakcje pomiędzy bohaterami. Podstawowe zarzuty, ale według mnie wyznaczają jakość lektury. Jestem ciekawa Waszych opinii na temat tej powieści. Może moja okaże się najbardziej surową i krytyczną, wtedy byłoby mi łatwiej sięgnąć po koleją pozycję tego autora I tylko z tych pobudek zachęcam do czytania hehehe Odpowiedz Link
januanio Donald E. Westlake - Złe nowiny 14.03.11, 12:31 szkoda że tak mało go u nas wydali Odpowiedz Link
makapema Re: Co teraz czytacie? - marzec 14.03.11, 20:08 właśnie skończyłam M. Warda 'Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie". świetna! Odpowiedz Link
anetapzn Sophie Hannah-Druga polowa żyje nadal. 15.03.11, 08:44 Gorąco polecam, doskonaly thriller. Odpowiedz Link
cynamoon6 P.Lovesey-Detektyw Diamond i zagadka zamkniętego.. 15.03.11, 10:45 Lubię go Mam nadzieje, że mnie nie rozczaruje. Odpowiedz Link