Dodaj do ulubionych

Mankell - pytanko

25.11.11, 23:35
Zwracam się z pytaniem do wszystkich miłośników Mankella, jednocześnie ostrzegając tych, którzy nie czytali wszystkich książek z serii o Wallanderze, że mogą pojawić się tu spamy.

Mój problem polega na tym, że kilka książek Mankella mam, ale kilku nie mam tongue_out, a "Niespokojnego człowieka" nie czytałam w ogóle, czego bardzo się wstydzę. Ale w związku z nieposiadaniem tych kilku tomów mam troszkę problemy z odtworzeniem tego, co się działo w którym tomie. I kołacze mi się po głowie, że w którymś tomie został zamordowany Svedberg, kumpel Wallandera z komendy w Ystad. O ile pamiętam, wiązało się to z jakimś wątkiem homoseksualnym. I niestety, to wszystko, co pamiętam, i nie mogę tego za nic umiejscowić w żadnym kontekście ani dopasować do tytułu! Męczy mnie to, bo dotąd byłam przekonana, że to wątek z "Fałszywego tropu", ale zerknęłam dzisiaj do "Piątej kobiety" i uświadomiłam sobie, że akcja tam następuje już po wydarzeniach z "Fałszywego tropu", a Svedberg cały i zdrowy.

Czy ja w ogóle dobrze pamiętam? Czy może już kompletnie pochrzaniło mi się wszystko?
Obserwuj wątek
    • matt.cobosco Re: Mankell - pytanko 25.11.11, 23:55
      Svedberg ginie w powieści "O krok".
      • basiakia Re: Mankell - pytanko 26.11.11, 18:02
        Jesteś jak zwykle niezawodny.
        • matt.cobosco Re: Mankell - pytanko 26.11.11, 20:33
          E tam. Dla czytelników powieści z Wallanderem to przecież pytanie z gatunku podstawowych, żadne tam wielkie halo. Do tej samej kategorii można by zaliczyć pytanie typu "w której powieści Wallander spotyka Baibę Liepę".
          • sowca Re: Mankell - pytanko 26.11.11, 23:00
            Niestety, okazałam się osobą na poziomie poniżej podstawowego.

Niemniej bardzo dziękuję za odpowiedź.
          • basiakia Re: Mankell - pytanko 27.11.11, 20:46
            To akurat wiedziałam od razu, oczywiście chodzi o "Psy z Rygi". Ale to dlatego że jestem krótko po przeczytaniu. Nad tamtym tytułem musiałam trochę pomyśleć. I co gorsza nie mogłam go sobie przypomnieć. Ale teraz już wiem i dlatego żadne tam "e tam".
            • eo_wina Re: Mankell - pytanko 02.12.11, 12:01
              Oj, bardzo niedobrze, ze przeczytalam o smierci Svedberga, bo jestem w "Falszywym tropie", a bardzo go polubilam po akcjach pomocowych wespol wzespol ze Stenem Widenem w "Bialej lwicy" smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka