Dodaj do ulubionych

Kinomania i tvmania - co oglądamy w 2013

26.02.13, 18:10
Ja od 4 marca zasadzam się na serial angielski w jedynce. Nie kryminał, ale i tak anonsuję, bo podobno to znakomity serial, więc czemu nie, zobaczmysmile.
www.tvp.pl/seriale/aktualnosci/downton-abbey-na-antenie-tvp1/10140106
Obserwuj wątek
    • amused.to.death Re: Kinomania i tvmania - co oglądamy w 2013 26.02.13, 20:33
      Tak, to jest znakomity serial.

Ja oglądam w necie różne rzeczy więc nie wiem co jest dostępne na tv a co niewink
    • mannypenny Re: Kinomania i tvmania - co oglądamy w 2013 26.02.13, 20:34
      Downton Abbey wg rewelacyjen, dla lubiących takie klimaty oczywiście

ja na razie oglądam kolejna nową serię Criminal Minds - właśnie wystartowała i od jakiegoś czasu Elementary - na początku jakośnie bardzo, ale teraz juz sie wciagnęłam
      noo i czekam na Sherlocka z BBC, ciekawe czy i kiedy się doczekam smile

aa i bardzo intryguje mnie House of Cards - ktos widział? do obejrzenia tylko w necie ponoć, muszę o tym poczytać dokładnie
      • amused.to.death Re: Kinomania i tvmania - co oglądamy w 2013 26.02.13, 21:01

> aa i bardzo intryguje mnie House of Cards - ktos widział?

Ja widziałam. I chodziłam przez dwa dni jak zombie, bo się oderwać nie mogłamsmile
        PIękna historia o manipulacji!
        • mannypenny Re: Kinomania i tvmania - co oglądamy w 2013 26.02.13, 21:29
          aaaa to biorę sie za to, weekend zaplanowany smile
      • ginny22 Re: Kinomania i tvmania - co oglądamy w 2013 04.03.13, 18:13
        > noo i czekam na Sherlocka z BBC, ciekawe czy i kiedy się doczekam smile

Trzecią serię zaczynają kręcić za dwa tygodnie, dekoracje już się robią, nie trać nadziei smile
    • beatanu Re: Kinomania i tvmania - co oglądamy w 2013 26.02.13, 21:58
      Od trzech tygodni śledzę (w telewizji publicznej) trzeci sezon duńskiego serialu "Forbrydelsen" (Zbrodnia).
      Niestety już nie tak wspaniały jak wybitny sezon pierwszy i bardzo dobry drugi. Pod pewnym względem przypomina trochę "Most nad Sundem" i w ogóle jest ciut wtórny, ale Sofie Gråbøl jako Sarah Lund nieustannie zachwyca.
    • cynamoon6 Re: Kinomania i tvmania - co oglądamy w 2013 26.02.13, 22:18
      Jak nie kryminaly, to ja polecam Mad Men. Genialny, niesamowity, do niczego nie podobny!

W ostatniej ksiazce Asy Larsson ogladal go Måns Wenngrensmile

Niedawno obejrzalam tez Homeland. To juz w tematyce forum bardziej. Przy pierwszym sezonie nudzilam sie i wkurzalam, drugie mnie wciagnal i tesknie smile
      • kasiulek1976 Re: Kinomania i tvmania - co oglądamy w 2013 26.02.13, 23:29
        Downton Abbey jest absolutnie wspaniałe, polecam BARDZO!
    • 82misiek Re: Kinomania i tvmania - co oglądamy w 2013 27.02.13, 08:15
      ja nadrabiam zaległości oscarowewink
    • opty2 Re: Kinomania i tvmania - co oglądamy w 2013 27.02.13, 08:57
      o, dzięki Negev za info smile
      może wreszcie coś obejrzę na tvp1
    • ksywa Re: Kinomania i tvmania - co oglądamy w 2013 27.02.13, 19:03
      Downton Abbey to wspanialy serial, coś jak wspomnienie dawnych emocjonujących kostiumowych seriali, produkcja BBC ze wszystkim co najlepsze i brytyjskie do szpiku kości. Genialnie odrywa od codzienności. Ale też przykro patrzeć jak TVP spycha go na taką niewdzieczną porę jak poniedziałek ok. 22, podczas gdy jest to wymarzony serial - babski - na niedzielne popołudnie/wieczór. Ja jestem już po III sezonie buuuuuuusad(( i nie wiem, czy będę ogladała dalej, bo mam ochotę strzelić focha wobec scenarzysty... wink [jesli ktoś ogląda w necie to polecam też w klimacie serial Upstairs Downstairs] A z wiosną czekam na 3 sezon Borgiów. To jest dopiero kryminał! smile
    • nchyb Re: Kinomania i tvmania - co oglądamy w 2013 01.03.13, 14:01
      Downton Abbey na pewno będę oglądać, dzięki za to forum, zawsze ktoś coś podpowie smile
      • zielonamysz Re: Kinomania i tvmania - co oglądamy w 2013 02.03.13, 09:11
        Marzylam o tym serialu. Ale 22 ? Bedzie ciężko...
        • negev56 Hannibal w AXN 05.03.13, 10:10
          film.onet.pl/wiadomosci/serial-hannibal-w-polsce-juz-w-kwietniu,1,5436086,wiadomosc.html

jakoś aktor (wizualnie) nie przemawia do mnie, ale może to być "syndrom Hopkinsa".
    • taka_prawda500 Re: Kinomania i tvmania - co oglądamy w 2013 05.03.13, 22:56
      Nie mam telewizora (i cieszę się z tego bardzo, mam więcej czasu na książki i lepszy humor z powodu braku widoku niektórych politykówwink ), więc oglądam w internecie wszystkie możliwe zawody sportowe (od dziecka tak mam), najbardziej lubię skoki narciarskie, biathlon, żużel, snookera i siatkówkę. Dziś z kolei obejrzałam jak Real wykopał Manchester z Ligi Mistrzów. Miodzio meczyk!smile
      Pozdrawiam kibiców sportowychsmile
    • agridulce Re: Kinomania i tvmania - co oglądamy w 2013 09.03.13, 23:28
      Polsatowski "Na krawędzi" - obsada zachęcająca bardzo, ale po drugim odcinku wciąż nie jestem pewna, czy mi się podoba. Na razie oglądam bez bólu, ale też bez uniesień.
      I Mentalista - bardzo lubię.
    • taka_prawda500 Re: Kinomania i tvmania - co oglądamy w 2013 10.03.13, 20:36
      Wczoraj obejrzałam zwycięstwo Magdy Gwizdoń, a dziś Janowicza, U.Radwańskiej i Kowalczyk oraz 2 sztafety biathlonowe i 4 naszych zawodników w pierwszej dwudziestce pucharu świata w skokachsmile
      • regata Ktoś zginął? 12.03.13, 15:22
        • taka_prawda500 Re: Ktoś zginął? 12.03.13, 19:50
          A i owszem, Jacobsen nie zakwalifikował się do 2 serii i 0 punktów do PŚ wink
          A nasz Kamil wygrał przed chwilą konkurs! big_grin
    • taka_prawda500 Re: Kinomania i tvmania - co oglądamy w 2013 15.03.13, 23:24
      Legia wygrała więc mogę w spokoju włączyć thriller "Bezsenność" z moim ulubionym Alem Pacinosmile
      • negev56 Maria Wern: Milczący Bóg 21.04.13, 18:34
        Taki serial się zaczyna na ale kino+
        www.alekinoplus.pl/program/film/maria-wern-milczacy-bog_40623
        • negev56 The Killing - 3 sezon 28.05.13, 12:30
          w lipcu nada polski fox, albo fox life
          • negev56 Amerykański The Bridge 28.05.13, 12:32
            na polskim fox, lub fox life
            fdb.pl/wiadomosci/18551-the-bridge-na-polskim-fox
    • siostra_pelagia Justified (Bez przebaczenia) 03.06.13, 17:09
      Serial telewizyjny oparty na powieści Elemore'a Leonarda opowiadający o Raylanie Givensie - amerykańskim szeryfie federalnym. Kapitalne dialogi i cała kolekcja czarnych charakterów. Obejrzałam 4 sezony i czekam niecierpliwie na 5.
      • negev56 The Killing - 3 sezon 12.07.13, 17:09
        na fox - 13 lipca
        www.foxtv.pl/dochodzenie
        • negev56 na fox 12.07.13, 17:13
          1 sezon Homeland - 12 lipca
          1 sezon The Bridge: Na granicy - od 16 lipca
          • ach_dama_byc_z_kanady Re: na fox 21.07.13, 06:01
            Mnie jakos Downton nie zachwycilo. mam dosyc nadetych Anglikow.

Za to bardzo podoba mi sie Call the Midwife - Z pamietnika poloznej
            cos innego nareszcie. troche lez troche smiechu, oczywscie romanse itd.
            Call the Midwife

poza tym na wiosne puscili na kilka odcinkow George Gently

Gently

co mi sie tez bardzo podobalo jako ze lata 60, tamta moda i obyczaje.
            ale PBS puscilo doslownie kilka i na tym finito, strasznie sie vqrvilam.
            Namyslam sie czy nie kupic kompletu DVD na Amazon ale ... juz wyszedl sezon 6 na blueray...

O House of Cards nie slyszalam - jak takie dobre to musze sie rozgladnac.
            Ja sie wciagnelam w The Killing... smile

True Blood, of course, po fatalnym zeszlorocznym sezonie tegoroczny wyglada na jakby lepszy.
            Umowa na siodmy juz podpisana - ma byc w lipcu premiera!

Minnie
            • ach_dama_byc_z_kanady Re: na fox 26.07.13, 11:48
              A!

jeszcze mi sie przypomnialo

chyba PBS puszcza odcinki
              The Bletchley Circle

Bletchley

Tu krotkie streszczenie po polsku o czym to jest - tytulu po polsku nie widze
              ale na moje oko poiwnien brzemien Krag Bletchley
              Krag B

Siedem lat temu, Susan, Millie, Lucy i Jaen pracowały dla organizacji rządowej, zajmującej się rozszyfrowywaniem tajnych informacji, tworząc zespół o nazwie "Bletchley Circle". Obecnie kobiety prowadzą spokojne, ustatkowane życie. Pewnego dnia, Susan wpada na trop seryjnego mordercy. Gdy zostaje zignorowana przez policję, postanawia odszukać dawne przyjaciółki i reaktywować "Bletchley Circle".

moim zdaniem, dobre
              na ekino chyba mozna to obejrzec.

ekino

zawsze sprawdzajcie czy ten website to bezpieczny serwis.

Minnie
          • siostra_pelagia Re: na fox 26.07.13, 21:54
            Nie zachwycił mnie ten amerykański The Bridge. Nie jestem fanką Diane Kruger.
            • siostra_pelagia The Bridge 26.07.13, 21:57
              Nie mylić z Mostem nad Sundem ani z The Bridge: na granicy !
              Jest to kanadyjski serial z życia gliniarzy z bardzo dobrą rolą Aarona Douglasa.
            • ach_dama_byc_z_kanady Re: na fox 04.08.13, 10:35
              siostra_pelagia napisała:

sa dwa- kanadyjski i amerykanski. jestes pewna ze ogladalas ten z USA?

Minnie
              • rendell Re: na fox 04.08.13, 11:36
                Chodzi Ci Minnie o The Bridge?
                Oglądałam i amerykański i kanadyjski.
                • siostra_pelagia Re: na fox 04.08.13, 11:38
                  To pisałam ja, siostra pelagia. Domownicy się nie wylogowalismile
    • siostra_pelagia The Fall 26.07.13, 22:02
      Zrealizowany przez BBC serial o poszukiwaniach seryjnego mordercy przez panią detektyw z Belfastu Stellę Gibson graną przez Gillian Anderson (pamiętna agentka Scully z Archiwum X).
      Sezon pierwszy tak się widzom spodobał, że będzie i drugi. Co mnie osobiście cieszy, bo świetnie się go oglądało.
      • negev56 Rząd (Borgen) 03.08.13, 19:54
        na ale kino+, zapowiada się całkiem całkiem
        www.alekinoplus.pl/program/film/rzad-odc-1_41299
        • beatanu Re: Rząd (Borgen) 03.08.13, 23:36
          To świetny serial! W szwedzkiej publicznej telewizji szedł niedawno trzeci sezon, już taki lekko popłuczynowaty, ale ten pierwszy jest kapitalny. Choć niekryminalny. smile
          • regata Re: Rząd (Borgen) 16.10.13, 09:06
            Świetny serial polityczny. Szkoda, że ale kino milczy w sprawie trzeciej serii...
            • beatanu Re: Rząd (Borgen) 16.10.13, 18:51
              regata napisała:

> Świetny serial polityczny. Szkoda, że ale kino milczy w sprawie trzeciej serii...

Pocieszę Cię (?), że trzeci sezon jest dość popłuczynowaty, przynajmniej w opinii mojego męża. Ja sobie odpuściłam z braku czasu, ale może kiedyś obejrzę wszystko jeszcze raz, ciurkiem.
              • beatanu Most nad Sundem, sezon drugi i "Półbrat" 16.10.13, 18:58
                Czytam i oczom nie wierzę, zaczynam się powtarzać, fuj! (przynajmnie jna temat serialu "Borgen")

Ale teraz o tym, co oglądam, bo akurat mam więcej czasu:
                Drugi sezon "Bron" czyli "Mostu nad Sundem", podoba mi się bardziej niż pierwszy! Kapitalne są te duńsko-szwedzkie wątki poboczne, chociaż wątek główny też przyzwoicie trzyma w napięciu, a rola Martina jest tak do bólu ludzka, że czasami naprawdę aż boli...

Nie wiem, czy pokażą w Polsce, niekryminalny serial na podstawie powieści norweskiego pisarza, którego podwójnego nazwiska nigdy nie mogę zapamiętać. Tytuł: "Półbrat", całość mocna i pięknie zrobiona, polecam!
    • chiara76 Szwedzki Wallander 15.10.13, 15:45
      ktoś też ogląda?
      Ja oglądam ale smutno mi jak (przynajmniej w serialu) Wallander z odcinka na odcinek gorzej się czuje i traci pamięćsad
      • jeepwdyzlu Re: Szwedzki Wallander 15.10.13, 16:23
        Wallander Kennetha Branagha wydawał mi się lepszy
        mimo, że przepadam za skandynawskim kinem i serialami...

a co oglądamy?
        Alcatraz
        Person of Interest
        Mad Man
        Downtown Abbey - 4 sezon już w emisji smile

ciao
        jeep
        • chiara76 Re: Szwedzki Wallander 15.10.13, 17:31
          nie mogę się jakoś do Branagha przekonać jako Wallandera bo w innych rolach bardzo go lubię.
          Czekam aż "łaskawa" TVP wznowi DA ale coś mi się wydaje, że szybko się nie doczekam.
          • negev56 House of Cards 15.10.13, 19:16
            od 19 października na "ale kino+". Może nie kryminał, ale warto... podobnosmile
            • amused.to.death Re: House of Cards 15.10.13, 19:38
              >> ale warto... podobnosmile

ZDECYDOWANIE wartosmile
            • bez_portek Re: House of Cards 16.10.13, 13:15
              obowiązkowo!!!

• ksywa Re: House of Cards 16.10.13, 13:49
                Ale zanim House of Cards, to AK+ oferuje nam dzisiaj 1 odcinek kryminalnego serialu BBC wg powiesci M. Dibdina z Aurelio Zenem. w roli głownej Rufus Sewell, mniamwink
          • zorija Re: Szwedzki Wallander 16.10.13, 15:10
            A ja tam jednakowo lubię wszystkie trzy Wallanderysmile Ten sezon smutny, przykro patrzeć na Kurtasad Też czekam na DA, może jak Homeland się skończy...
            • jeepwdyzlu Re: Szwedzki Wallander 16.10.13, 16:33
              homelandu 2 sezony, trzeci leci właśnie w usa
              jeep
              • trup.w.szafie Re: Szwedzki Wallander 18.10.13, 12:57
                Homeland
                Breaking Bad
                Dexter
                White Collars
                i Blacklist

House of Cards zdecydowanie mi nie poszedł mimo niby świetnej obsady...
                • trup.w.szafie Re: Szwedzki Wallander 18.10.13, 12:58
                  A Wallander - zdecydowanie szwedzki
    • nchyb Morderstwa w Fjällbace - Ale kino 29.10.13, 09:21
      z opisu na stronie programu:

Na serial "Morderstwa w Fjällbace" składa się sześć, nakręconych w 2013 roku, pełnometrażowych filmów. Pierwszy z nich, "Niemiecki bękart", to adaptacja książki Camilli Läckberg. Kolejnych pięć produkcji inspirację czerpało z powieści autorki, ale powstało na podstawie zupełnie nowych, oryginalnych scenariuszy. Nawiązują one do świata stworzonego przez Läckberg - akcja rozgrywa się w Fjällbace a bohaterami są inspektor policji Patrick Hedström i jego żona Erika Falck, autorka powieści kryminalnych. Para prowadzi zawiłe śledztwa.

czytaj wiecej: www.alekinoplus.pl/program/film/morderstwa-w-fj-llbace-niemiecki-bekart_41693#ixzz2j65AF0ks

emisje:
      Niemiecki bękart - 3.11 - 20.10
      kolejne odcinki: 10.11; 17.11; 24.11; 1.12 i 8.12

będę oglądać smile
    • opty2 Top of the Lake_serial kryminalny 31.10.13, 11:48
      nowy serial kryminalny na Ale Kino środa 06.11 (7 odcinków)
      produkcja Nowa Zelandia/Australia, reżyseria Jane Campion,
      nominowany do nagrody Emmy
      www.alekinoplus.pl/program/film/top-of-the-lake_41699
      • nchyb Re: Top of the Lake_serial kryminalny 31.10.13, 15:51
        zapowiada się ciekawie...
      • bez_portek Re: Top of the Lake_serial kryminalny 07.11.13, 20:21
        bardzo mi się podobał 1 odcinek
        korci mnie żeby obejrzeć w sieci od razu cały sezon smile
        • opty2 Re: Top of the Lake_serial kryminalny 08.11.13, 08:53
          bez_portek napisała:
          > bardzo mi się podobał 1 odcinek
          > korci mnie żeby obejrzeć w sieci od razu cały sezon smile

dopiero wczoraj obejrzałam,
          i powiem, że dziwne to było,
          co za dziwni ludzie tam mieszkają?
          skojarzyło mi się z "Twin Peaks"
          za to widoki gór mogłabym cały czas oglądać smile
        • nchyb Re: Top of the Lake_serial kryminalny 08.11.13, 09:00
          ja nagrałam i wczoraj pierwszy obejrzałam. Cierpliwie czekam na kolejne smile
          • siostra_pelagia Re: Top of the Lake_serial kryminalny 08.11.13, 09:47
            Jestem po pierwszym odcinku, w wolne dni obejrzę resztę. Jakie widoki, mogłabym patrzeć na góry bez końca.
            Ma swój klimat, a Holly Hunter jak GJ niesamowitasmile.
            • negev56 Re: Top of the Lake_serial kryminalny 08.11.13, 10:25
              Po pierwszym odcinku zauważyłam tłok na planie. Mnóstwo kobiet w obozie i sporo policjantów na posterunku. A widoki rzeczywiście przepiękne.
              Nie przemawia do mnie detektyw Robin Griffin, ale przecież wszystko może się zmienić.

Tutaj sobie piszę smile
              • bez_portek Re: Top of the Lake_serial kryminalny 08.11.13, 10:35
                mnie też policjantka nie przekonuje! ale już nie chciałam być upierdliwa smile
                troszeczkę przypomina mi (nietrafioną wg mnie) Lisbeth Salander z amerykańskiej wersji, taka nijaka, ale może zmieni się później
                za to Hunter i Mullan super
                a widoki wynagradzają drobnostki które przeszkadzają

• bez_portek Re: Top of the Lake_serial kryminalny 09.11.13, 20:59
                  odwołuje to co napisałam powyżej smile
                  policjantka jednak fajnie zagrała
                  własnie skończyłam oglądać
                  serial tak popieprzony, że trzeba obejrzeć
                  i okazuję się że można zamknąć całość w 7 odcinkach, a nie 7 sezonach smile
                  • nchyb Re: Top of the Lake_serial kryminalny 10.11.13, 08:04
                    ale w tych wielosezonowych serialach wcale nie chodzi o to, ze nie można zamknąć całości w krótszym okresie, mniejszej ilości odcinków. Tam właśnie chodzi o stworzenie wielosezonowego produktu do emisji na długie lata. I to tez jest sztuka - sprawić, by przez wiele sezonów widzowie chcieli niemal to samo oglądać... smile
                    • bez_portek Re: Top of the Lake_serial kryminalny 10.11.13, 09:45
                      masz rację, ale ile razy czytam, że twócy nie spodziewali się, że bedzie tak duża oglądalność i w związku z tym postanowili nakręcić kolejny sezon, póżniej kolejny i kolejny aż po równi pochyłej stoczyli serial na dno

świetny przykład: Prison break - temat kapitalny, pierwszy sezon super, mogli go wydłużyc o kilka odcinkówi i zamknąć, ale siła money, money, money smile

tak na szybko myślę i nie mogę sobie przypomnie serialu wielosezonowego który trzymał poziom do końca
                      na razie daje radę Downtown Abbey, ale cos czuje że i to źle sie skończy
                      • violik Re: Top of the Lake_serial kryminalny 10.11.13, 15:09
                        "Żona idealna" to się trzyma świetnie. Właśnie skończyłam 4 sezon i poszukuję piątego, bo znów rewolucje. "Żona" to mój numer 1.
                      • pszczolaasia Re: Top of the Lake_serial kryminalny 12.12.13, 11:49
                        synowie anarchii daja rade.
    • nchyb Detektyw Zen - Alekino 02.11.13, 14:19
      Książkowy Zen Dibdina z tego co pamiętam części tu na forum podobał się bardzo, innych zanudził smile

Serialowo na Ale Kino, do tej pory widziałam dwa odcinki (Kabal i Ratking), Rufus Sewell dla mnie w roli Aurelia świetny...
      • violik Re: Detektyw Zen - Alekino 03.11.13, 19:17
        To miniserial z 3 odcinkami i wczoraj właśnie obejrzałam ostatni i najlepszy Ratking. Dopiero tu się rozkręcił nasz detektyw. A ciągu dalszego nie ma. Szkoda.
        • nchyb Re: Detektyw Zen - Alekino 08.11.13, 09:01
          no właśnie wyczytałam, ze tylko 3 odcinki sad
          Kabal niezły, Ratking świetny, muszę jeszcze pierwszy odcinek powtórkę znaleźć i obejrzeć. Szkoda, że cd brak sad(

Książkowo nie czytałam, ale na forum zachwytów nie było, a Ty czytałaś?
          • siostra_pelagia Re: Detektyw Zen - Alekino 08.11.13, 09:39
            Fajnie że jest serial. Dibdina czytałam, taki kryminalny snuj, wolna akcja, sporo czarnego humoru. Polubiłam Aurelio Zena bardzo.
            • elmar43 Wikingowie - niekryminalnie 15.11.13, 15:41
              Z pewnym wahaniem - bo już 6 odcinek będzie - ale też z pełnym przekonaniem polecam serial Wikingowie na kanale history, w poniedziałki o 22. Nie spodziewałam się, że tak mnie wciągnie. Bardzo dobrze zrobiony i bardzo dobrze zagrany. Jest w nim sporo okrucieństwa, więc czasem nie patrzę na ekran, ale twórcy motywują to realiami tamtych czasów, co dla mnie jest przekonujące.
              No i główny bohater przystojny jest... wink
              • negev56 Re: Wikingowie - niekryminalnie 15.11.13, 16:01
                No właśnie, słyszałam o tym serialu, że jest znakomity.
                Obejrzę... obowiązkowosmile
                • opty2 Re: Wikingowie - niekryminalnie 16.11.13, 06:46
                  też czytałam same dobre recenzje o Wikingach
                  ale niestety nie mam tego programu sad
                  można go gdzieś indziej obejrzeć?
              • nchyb Re: Wikingowie - niekryminalnie 16.11.13, 08:56
                > No i główny bohater przystojny jest... wink

tym argumentem mnie przekonałaś big_grin
                poszukam...

a co do okrucieństwa tamtych czasów, to nie tylko tamte były okrutne.
                Mam wręcz wrażenie, ze okrucieństwo jest wpisane w cywilizację ludzką jako taką i tylko poprzez wieki poszczególne jednostki z tego się wyłamywały.

I nie postrzegano tego jako okrucieństwo dla okrucieństwa (poza wyjątkami), a jako oczywistość, często niezbędną do życia pozostałych. Stąd kaci, stąd tortury i stąd igrzyska, które w mniej krwawej formie przetrwały do dziś, ale do dziś są tysiące, o ile nie miliony - bardziej chętnych obejrzeć krwawe widowisko, w którym zawodnik może ponieść śmierć - niż tańce na lodzie...
                • negev56 Opty 16.11.13, 09:07
                  pocztasmile
                • dachauka Re: Wikingowie - niekryminalnie 16.11.13, 09:28
                  Czy to jest ten film?
                  Też nie mam tego programu u siebie, zresztą, preferuję oglądanie z bluraya, bo nigdy nie mogę się wstrzelić w emisję, a nie ma nic bardziej wkurzającego od oglądania dobrego serialu w kratkę.

https://ecx.images-amazon.com/images/I/51Jd447HeML._SX385_.jpg
                  • negev56 Re: Wikingowie - niekryminalnie 16.11.13, 09:35
                    www.filmweb.pl/serial/Wikingowie-2013-659055
                    ten sam?smile
                    • dachauka Re: Wikingowie - niekryminalnie 16.11.13, 09:49
                      E... nie. Ale przynajmniej już wiem, czego szukać. Na amazonie niedostępny, podobno ma być wyświetlany w grudniu na Pro7. Jak znam życie, pewnie o jakiejś pogańskiej porze... Dzięki smile
                      • elmar43 Re: Wikingowie - niekryminalnie 16.11.13, 12:15
                        Negev dała dobry link, to ten serial.
                        U nas też pora więcej pogańska, zwłaszcza że w poniedziałek. Ale Downton Abbey też leciał o tej godzinie, więc może to jakiś wskaźnik, co warto oglądać wink
                        Swoja drogą, DA mogłoby wrócić, czekam z utęsknieniem...
                    • nchyb Re: Wikingowie - niekryminalnie 16.11.13, 13:43
                      chyba tak smile

wikingowie.historytv.pl/
                      muszę poszukać wcześniejszych odcinków i obejrzeć
                      • eri22 Re: Wikingowie - niekryminalnie 16.11.13, 17:28
                        www.kinomaniak.tv/seriale/vikings/s1e1
                        • negev56 Re: Wikingowie - niekryminalnie 20.11.13, 10:48
                          Zrobiłam sobie maraton i za jednym niemal 9 godzinnym posiedzeniem zaliczyłam serial.
                          I bardzo polecam, może nie w tak ekstremalny sposób, ale konieczniesmile
    • opty2 Kobieta w klatce_w kinie 20.11.13, 10:03
      na razie 27.11. pokaz przedpremierowy w Warszawie

można jeszcze powalczyć o wejściówkę smile
      kryminal.ubf.pl/news.php?readmore=694
    • jeepwdyzlu Homeland 3 sezon 22.11.13, 15:26
      dzieje się dzieje
      a napisy polskie 24 h po amerykańskiej premierze, czasem szybciej smile
      zawsze mnie to zdumiewa
      zwłaszcza, że ludzie robią to za darmo...
      jeep
      • zorija 6 seria detektywa Murdocha!! 10.12.13, 18:46
        Start: Ale Kino, niedziela 15 grudnia, 20.10
      • jeepwdyzlu Homeland - koniec 3 sezonu 19.12.13, 17:39
        I ostatniego....
        Czas na podsumowanie...
        Znakomita robota, świetny scenariusz, zaskakujące zwroty akcji, dobra puenta.
        I aktorstwo na najwyższym poziomie.
        Jestem pod wrażeniem.
        Szczerze polecam Wszystkim Forumowiczom!
        Nie zawiedziecie się.
        jeep
    • pszczolaasia Re: Kinomania i tvmania - co oglądamy w 2013 12.12.13, 11:57
      z seriali polecam w tematyce okolokryminalnej i kryminalnej
      synow anarchii -serial palce lizac. wlasnie sie konczyl 6-sty sezon.
      banshee- w styczniu bedzie drugi sezon.
      the killing ja ogladam tylko amerykanska wersje i strasznie mi sie podoba.
      vikingowie taaaakkkk. ragnar lothbrok wymiatabig_grin
      top of the lake- tak!
      daje rade tez ray donovan.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka