yrsulla Cilia i Rolf Borjlind - Przypływ 10.02.14, 15:41 Momentami mnie nuży, momentami wciąga. Połowa za mną. Odpowiedz Link
taka_prawda500 J.Patterson, M.Ledwidge - Najgorsza sprawa 10.02.14, 21:40 Trzecia część serii z Michaelem Bennettem, lubię tę serię Odpowiedz Link
taka_prawda500 Erica Spindler - Koszmary przeszłości 10.02.14, 21:49 Ja znowu hurtem, w domu mnie nie ma, oglądam u kumpla olimpiadę a kumpel bezkomputerowy...Brawo Kamil! Przeczytałam 3/4 podoba mi się Odpowiedz Link
opty2 Charlotte Link - Lisia dolina 11.02.14, 10:13 na razie zaczęła się ciekawie ale o niczym to nie świadczy, bo ostatnie książki p. Link jakoś mnie nie powaliły na kolana, więc nadmiernie się nie podniecam Odpowiedz Link
agridulce Asa Larsson: I tylko czarna ścieżka 12.02.14, 00:47 Coraz bardziej lubię tę autorkę. Odpowiedz Link
freekani G. Flynn - Zaginiona dziewczyna 12.02.14, 09:06 Długo nie mogłam się wciągnąć, trochę się męczyłam, ale jak się rozkręciła, to na dobre. Dzisiaj skończę, już nie mogę się doczekać. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Gillian Flynn - Mroczny zakątek 12.02.14, 14:51 Mnie się Zaginiona dziewczyna baaardzo podobała, wstawiłam ją do swojej dziesiątki Teraz zaczynam drugą książkę Flynn, domyślam się, że będzie równie zaskakująca. Odpowiedz Link
7cristiano-ronaldo ksiązki konkursowe 12.02.14, 18:27 znakomite obie ksiązki Nele Neuhaus "W ofierze Molochowi" też niezła "Policja" "Na skraju ciszy" nie podobały mi sie w ogóle teraz kończe "Rzeźniczke z małej birmy" taka sobie Odpowiedz Link
agridulce W.Chmielarz: Podpalacz 12.02.14, 23:50 Nie znalazłam w bibliotekach "Farmy lalek", więc zapoznaję się z początkiem serii. I zastanawiam się, czy policjanci rzeczywiście tak między sobą rozmawiają. I apel: czytelnicy, nie przetrzymujcie książek z bibliotek (zwłaszcza żoliborskich ;-0). Odpowiedz Link
negev56 Lars Kepler - Świadek 13.02.14, 18:00 Niewiele jeszcze przeczytałam, ale dzieje się Odpowiedz Link
agridulce Olga Rudnicka: Drugi przekręt Natalii 13.02.14, 23:57 Z polskiej listy nominowanych Odpowiedz Link
yrsulla Tana French - Bez śladu 14.02.14, 08:21 Doczytuję przed głosowaniem. Zostały mi z listy jeszcze "Głębokie rany", ale kolejka w bibliotekach do kwietnia, więc pozostanę przy dziewięciu książkach. Odpowiedz Link
freekani Tess Gerritsen - Chirurg 14.02.14, 10:21 Czekała na mnie w bibliotece, dopiero zaczynam. W międzyczasie przeczytałam książeczkę Lackberg - Zamieć śnieżna i woń migdałów. Jest rzeczywiście inna od wszystkich, dziwna, ale na plus mogę jej przyznać, że nie ma tej nachalnej słodyczy, która mnie denerwuje u Camilli. Odpowiedz Link
opty2 H. Nesser - Sprawa Munstera 16.02.14, 10:31 kolejna z serii o Van Veeterenie, nawet ciekawa: jak znaleźć mordercę bez żadnych dowodów i świadków, co oczywiście frustruje cały pion kryminalny Odpowiedz Link
elmar43 Błażej Przygodzki: Z chirurgiczną precyzją 16.02.14, 20:46 Do polskiego plebiscytu doczytuję. Jeszcze Chmielarz czeka w kolejce. A Przygodzki podoba mi się, choć gubię się trochę w wielkiej ilości postaci. Odpowiedz Link
ciri69 Re: Błażej Przygodzki: Z chirurgiczną precyzją 24.02.14, 17:28 Będę głosować na "Z chirurgiczną precyzją Błażeja Przygodzkiego,świetna intryga,zaskakujące rozwiązanie i lekkosć stylu,wielki plus za poczucie humoru.I jeszcze Chmielarz,oraz nieodżałowana Chmielewska.Miłoszewski niestety mnie zawiódł,stopień takiego nieprawdopodobieństwa sprawdza się tylko w kinie Odpowiedz Link
matt.cobosco Re: H. Nesser - Sprawa Münstera 17.02.14, 23:00 Dziś skończyłem. Klasyczny nesserowy Nesser. Ani mniej, ani więcej Odpowiedz Link
agridulce Paweł Pollak: Kanalia 17.02.14, 19:09 Podoba mi się - w przeciwieństwie do dzieła o Nataliach. No, ale to poza plebiscytem - żeby odzyskać wiarę w polskie kryminały. Odpowiedz Link
cynamoon6 Domek z piernika- C. Gerhardsen 17.02.14, 19:36 Zaczynam, choc jeszcze nie ochłonełam po Świadku Keplera Odpowiedz Link
echtom Re: Domek z piernika- C. Gerhardsen 17.02.14, 20:50 "Świadek" robi wrażenie "Domek" jest w zupełnie innym stylu, ale też dobry. Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: Domek z piernika- C. Gerhardsen 17.02.14, 21:47 To dobrze, że w innym Nie zniosłabym kolejnej zarwanej nocy. Czytanie Świadka to jak jakis rollercoster Chociaż straszliwie przekombinowali z ta końcówką. Ale i tak mi sie podobało Odpowiedz Link
taka_prawda500 Erica Spindler - Ślepa zemsta 18.02.14, 02:23 W lutym moje czytelnictwo jest cokolwiek w zaniku (olimpiada!) a tu przypadkiem druga Spindler mi się trafiła i to jeszcze lepsza niż poprzednia Odpowiedz Link
7cristiano-ronaldo Przyjaciele po grób Neuhaus 18.02.14, 17:49 trzecia równie dobra jak dwie poprzednie, ciekawe kiedy wyjdą nastepne? Odpowiedz Link
meme7 Tana French "Bez śladu" 19.02.14, 18:38 Dopiero zaczęłam i zapowiada się dobrze. A okładka jak zwykle streszcza większość fabuły (przynajmniej jak na razie). Odpowiedz Link
taka_prawda500 Harlan Coben - Sześć lat póżniej 19.02.14, 22:09 Nie chciałam czekać, aż biblioteka zakupi i przeczytają ją osoby zaprzyjaźnione z personelem, które jakoś o dziwo zawsze są pierwsze na liście zapisów do nowości jeszcze zanim książka pokaże się w katalogu. Dochodziły mnie wieści o rewelacji w stylu Nie mów nikomu i faktycznie jest to Coben w najlepszej formie Przeczytałam 115 stron, niesamowicie mnie wciągnęło i... zamknęli Empik W weekend dokończę, już się nie mogę doczekać. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Harlan Coben - Sześć lat póżniej 24.02.14, 23:27 Skończone. Znakomite! Odpowiedz Link
cynamoon6 Mały złoty pierścionek Kjell Ola Dahl 21.02.14, 10:50 Moje pierwsze spotkanie z panem Kjellem. Po kilku wciagających i samoczytających się książkach pod rząd, troche trudno mi sie skupić. Na razie trochę mnie drażni narracja, dużo opisow, dużo postaci, a tu prawie 500 stron przede mną. Ale zobaczymy, może będzie lepiej Odpowiedz Link
yrsulla Michael Connelly - Czarny lód 21.02.14, 18:41 To w ramach nadrabiania zaległości. Odpowiedz Link
freekani Lee Child - Ostatnia sprawa 21.02.14, 21:14 Mój pierwszy Lee Child. Ciekawe, czy mi się spodoba. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Simon Kernick - Ostatnie 10 sekund 22.02.14, 09:43 Na okładce znajduje się cytat Harlana Cobena Kernick pisze z pedałem gazu wciśniętym do dechy. I wiecie co? Coben ma stuprocentową rację, książkę znakomicie się czyta od pierwszej strony Muszę dopisać do listy do przeczytania poprzednie 4 tytuły tego angielskiego autora, niedługo rozrośnie się ona do kosmicznych rozmiarów... Odpowiedz Link
echtom Kjell Eriksson - Ręka, która zadrży 22.02.14, 10:30 Ktoś tu marudził, że nudne Na razie przeczytałam 100 stron - nie jest to page turner, niemniej historię radnego śledzę z pewnym zainteresowaniem. W ogóle Eriksson byłby całkiem strawny, gdyby nie wstawki ideologiczne jak u Maj i Pera Odpowiedz Link
echtom Re: Kjell Eriksson - Ręka, która zadrży 22.02.14, 13:31 Ktoś, kto założył ten wątek - nie chciałam tak po nazwisku wywoływać Odpowiedz Link
echtom Re: Kjell Eriksson - Ręka, która zadrży 25.02.14, 21:21 Skończyłam. W sumie zastanawia mnie, czemu Eriksson jest u nas tak nisko oceniany. Nie pisze może powalających arcydzieł, ale całkiem zgrabnie się wpisuje w nurt prowincjonalnego szwedzkiego kryminału. Fakt, że dla humanistów znajdą się tu erudycyjne skojarzenia - wątek Antego przywodził mi na myśl "Żołnierzy spod Salaminy" Cercasa Odpowiedz Link
sweetsourmagic Chmielewska - Jak wytrzymać z kobietą/mężczyzną 22.02.14, 11:07 Wiem, że stare i nie są to kryminały, ale nadrabiałam... No i średnie bardzo, kilka nowych wyrażeń nie ratuje, niestety. Odpowiedz Link