taka_prawda500 01.12.16, 10:36 Jakieś ciekawe nowości na koszmarną zimną pogodę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andaba M.C Beton - Agatha Raisin i krew Anglika 01.12.16, 14:02 Myślałam, że to ostania, a tu się okazuje, że nie... Odpowiedz Link
andaba J.H. Korelitz - Nie chciałaś wiedzieć 02.12.16, 19:29 Dopiero się rozkręca, ale zapowiada się całkiem nieźle. Odpowiedz Link
silenta Ohlsson Kristina - Zagadka Sary Tell 03.12.16, 09:56 Chyba dziś już uda mi się skończyć. Podoba mi się tak jak wszystkie książki Ohlsson ale nie lubię takiej narracji w stylu: ojojoj, wtedy to jeszcze nie wiedziałem jak to będzie strasznie i co to się będzie działo okropnego. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Marta Guzowaka - Czarne światło 06.12.16, 14:30 Wlecze się jak flaki z olejem... Głowy Niobe nie przebije. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Marta Guzowaka - Czarne światło 07.12.16, 16:12 Pod koniec się rozkręciła, ale mnie nie porwała. Odpowiedz Link
drilka Re: Marta Guzowaka - Czarne światło 08.12.16, 08:43 No właśnie, Głowy Niobe nie czytałam ale gdzieś ją nawet mam "w papierze". Przeczytałam Ofiarę Polikseny i Wszyscy ludzie przez cały czas ale mnie nie porwało a Ybl drażnił. Dam jeszcze Głowie... szansę w takim razie. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Marta Guzowaka - Czarne światło 08.12.16, 14:17 Koniecznie przeczytaj, jest najlepsza Przede wszystkim nie ma tam koszmarnej Poli, którą za ostatnią książkę najchętniej bym udusiła. A akcja toczy się w odciętym od świata przez obfite opady śniegu pałacyku, gdzie trup się ściele gęsto Wszystkich ludzi... nie czytałam, w bibliotece brak. Mam jeszcze wypożyczoną Chciwość, jakoś nie mogę się do niej zabrać, pewnie poczeka do świąt, kiedy będę się bardzo nudzić Odpowiedz Link
taka_prawda500 Joanna Szwechłowicz - Tajemnica szkoły dla panien 07.12.16, 16:14 Na początku ciut drętwa, choć 2 trupy już są Akcja dzieje się w 1922 roku, więc bawi mnie, że dziewczynki powinny uczyć się robótek ręcznych, żeby jak najszybciej wyjść za mąż Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Joanna Szwechłowicz - Tajemnica szkoły dla pa 09.12.16, 21:12 Drętwa do końca. Odpowiedz Link
karolus153 Re: Co teraz czytacie? Grudzień 2016. 07.12.16, 19:37 Witam, ja czytam Zabij mnie tato Stefana Dardy-bardzo ciekawego autora trilerow i kryminalow. Odpowiedz Link
andaba J.Majewski - Czarny mercedes 07.12.16, 19:59 Jedyne, czego jestem pewna po przeczytaniu połowy, to erotomanii autora... Odpowiedz Link
drilka A.Fryczkowska - Sześć kobiet w śniegu (nie licząc 08.12.16, 08:16 suki). Pobawiłam się (w wyobraźni) we wredną redaktorkę, która z powieści p.Fryczkowskiej zrobiła "dziełko" troszkę bardziej przypominające kryminały Agathy Christie i dopiero byłam usatysfakcjonowana Ale ja z każdą przeczytaną książką Anny Fryczkowskiej mam jakiś problem. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: A.Fryczkowska - Sześć kobiet w śniegu (nie li 08.12.16, 14:18 Ja niestety też... tej jeszcze nie znam. Odpowiedz Link
drilka Ann Cleeves - Ulica Milczenia tom I i II 08.12.16, 08:23 Bardzo mi się podobało bo Vera to Vera I znowu (tak jak ww.) kryminał zimowy, na czasie. Ale uważam, że to bardzo nieuczciwe sprzedawać w Polsce tą książkę jako dwie. Odpowiedz Link
drilka Remigiusz Mróz - Immunitet 08.12.16, 08:31 Kończę. Trochę się bałam, że autor idzie teraz w ilość, na czym ucierpi jakość ale po przeczytanych 3/4 książki uważam, że trzyma poziom. Odpowiedz Link
drilka Re: Remigiusz Mróz - Immunitet 08.12.16, 08:34 tzn. przesłuchanych 3/4 książki - Krzysztof Gosztyła jest najlepszy Odpowiedz Link
drilka Robert Bryndza - Dziewczyna w lodzie 08.12.16, 08:37 Ta będzie następna, czeka już na mnie Dużo dobrego o niej słyszałam. Odpowiedz Link
anetapzn Aorte B. Szczygielskiego 09.12.16, 14:29 + Niewidzialne życie Iwana Isajenki. Aorta zbiera doskonałe recenzje, zobaczymy. Niewidzialne życie...dolujące, smutne, ale dobre. Odpowiedz Link
drilka Re: Robert Bryndza - Dziewczyna w lodzie 14.12.16, 07:13 Bardzo dobra. A Robert Bryndza wbrew pozorom nie jest Polakiem. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Jorn Lier Horst- Szumowiny 09.12.16, 16:07 Jak na razie nie mam zdania Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Jorn Lier Horst - Psy gończe 21.12.16, 09:09 Podobała mi się jak wszystkie książki tego autora Odpowiedz Link
kryspina007 Re: Co teraz czytacie? Grudzień 2016. 13.12.16, 08:38 kryminały skandynawskie Odpowiedz Link
ewa_nalewczynska.1410 Re: Co teraz czytacie? Grudzień 2016. 13.12.16, 15:37 Alek Rogoziński - "Jak cię zabić, kochanie" Właśnie przeczytałam. Z przykrością muszę stwierdzić, że czytało się fatalnie, chociaż fabuła ma duży potencjał Kiepski styl, źle zredagowany tekst (dużo literówek)... Gdyby nie fakt, że książka miała mi tylko poprawić humor w czasie przeziębienia-giganta, byłabym rozczarowana dużo bardziej; a tak to spełniła swoje zadanie. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Karin Slaughter - Ofiara 21.12.16, 09:12 Slaughter zawsze się dobrze czyta, ale te książki robią się podobne jedna do drugiej. W poprzedniej narozrabiała okropna Lena, a tutaj Leny nie ma, ale znowu wróciła jeszcze okropniejsza Angie. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Wojciech Chmielarz - Osiedle marzeń 21.12.16, 09:15 Świetnie się czyta, już minęłam półmetek Autor rewelacyjnie sportretował irytującego i sztucznego człowieka nowych czasów w postaci Aleksa. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Wojciech Chmielarz - Osiedle marzeń 29.12.16, 22:54 Książka bardzo mi się podobała i jak zwykle u Chmielarza zaskoczenie na koniec Odpowiedz Link
drilka Yrsa Sigurdardóttir - Pamiętam cię 21.12.16, 14:31 Bardzo dobrze mi się czytało, mimo że nie było Thory. Niestety jeszcze tylko jedna Yrsa przede mną. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Yrsa Sigurdardóttir - Pamiętam cię 21.12.16, 15:44 Przede mną jeszcze 3 Odpowiedz Link
andaba Angela Marsons - Niemy krzyk 28.12.16, 21:33 Bardzo dobre. Zapisałam się (w dłuuugiej kolejce) na kolejną część, mam nadzieję, że mnie nie rozczaruje. Odpowiedz Link
drilka Re: Angela Marsons - Niemy krzyk 29.12.16, 11:03 Dzięki, kolejna inspiracja. Jakoś panią Marsons przeoczyłam a widzę po opisach, że obie części będą mi się podobać. Odpowiedz Link
ewa_nalewczynska.1410 V.Severski - "Niepokorni" 29.12.16, 00:16 Przeczytałam w 3 przedświąteczne wieczory mimo zmęczenia przygotowaniami do Świąt - widać więc, że czyta się szybko. Akcja wartka a zakończenie - na szczęście - dające nadzieję, że jeszcze nie rozstajemy się z bohaterami definitywnie Odpowiedz Link
amelius Re: V.Severski - "Niepokorni" 29.12.16, 13:28 Cała tetralogia Severskiego jest bardzo dobra. Moim skromnym zdaniem żadne polski autor kryminałów a i wielu niepolskich nie mogą się równać z Severskim. Naprawdę klasa sama dla siebie, co nie znaczy, że powieści nie mają mankamentów, ale ostatecznie giną one w odbiorze całości. Co do bohaterów, to wydaje mi się, że już do nich autor nie wróci. Zapowiedział w jakimś wywiadzie, że w następnej serii będę się niektórzy z nich pojawiać ale zupełnie w drugim planie. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Marta Guzowska - Chciwość 29.12.16, 22:56 Tak jak planowałam - przeczytałam w święta. Podeszłam do niej trochę jak pies do jeża, a okazała się bardzo dobrą sensacją Odpowiedz Link
andaba Re: Marta Guzowska - Chciwość 29.12.16, 23:10 Ja Guzowską lubię. Dwóch ostatnich jeszcze nie czytałam, ale po każdej przeczytanej dziwię się, że cicho o nich w rankingach. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Karin Slaughter - Miasto glin 29.12.16, 23:02 Kończę rok ze 102 przeczytanymi książkami na koncie O dwie więcej niż rok temu Tutaj Slaughter świetnie opisała lata 70-te, dobrze się czyta i odpoczywam przy książce z innymi bohaterami niż ci z serii. Ze 100 stron mi zostało, skończę do końca roku Odpowiedz Link