amelius 06.03.17, 09:04 Na Ale Kino Plus wczoraj zaczął się drugi sezon "Fortitude", a więc "Fortitude 2". Tymczasem przypominam sobie sezon pierwszy. Ogląda mi się go o wiele lepiej niż poprzednio. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silenta Re: A co oglądać w 2017 roku? 06.03.17, 17:30 Z pewną rezerwą podchodziłam do Sons of Anarchy. Pierwszy sezon trochę na siłę obejrzałam ale potem serial już wciąga, generalnie bardzo mi się podobał. Niedługo ma pojawić się Mayans MC. Rozpoczęła się także emisja trzeciego sezonu Broadchurch w Wielkiej Brytanii. Odpowiedz Link
amelius Re: A co oglądać w 2017 roku? 07.03.17, 09:55 "Brouchurch" może być bardzo interesujący. Mnie w drugim sezonie zainteresował od bardzo od także od strony formalno - prawnej przebieg procesu karnego. Gdzie tam był prokurator? A we środę na Ale Kino Plus Zaginiony - sezon 2. Pierwszego niestety nie zdążyłem wciąż obejrzeć, ale można chyba oglądać drugi bez konieczności obejrzenia pierwszego. Odpowiedz Link
brzoza1644 Re: A co oglądać w 2017 roku? 09.03.17, 20:59 Możesz, bo to całkowicie inna historia. Odpowiedz Link
ivonna_g Re: A co oglądać w 2017 roku? 10.03.17, 12:39 Sons - jeden z moich ulubionych Odpowiedz Link
amelius Re: A co oglądać w 2017 roku? 17.03.17, 11:42 Zakpiłem wczoraj DVD - "Jestem mordercą". Liczę na dobre kino. Odpowiedz Link
silenta Re: A co oglądać w 2017 roku? 19.03.17, 12:38 Siódmy sezon Very rusza dzisiaj w UK. Odpowiedz Link
silenta Re: A co oglądać w 2017 roku? 29.03.17, 17:44 Mogę założyć wątek "Co oglądać w 2018 roku?" 1 stycznia ma się zacząć 4 sezon "Mostu nad Sundem". O jak strasznie daleko do tego czasu! Odpowiedz Link
amelius Re: A co oglądać w 2017 roku? 07.04.17, 12:18 A ja bym chciał żeby powstał czwarty sezon "Forbrydelsen". Bo to był jednak serial kryminalny numer 1. Odpowiedz Link
amelius Re: A co oglądać w 2017 roku? 07.04.17, 12:21 A właściwie to trzy seriale są u mnie ex æquo na pierwszym miejscu: "Forbrydelsen", "The fall", i True detective". Odpowiedz Link
samirnasri5 "Ultraviolet", "Utopia" - ale trochę OT 18.11.17, 18:23 Na marginesie „Ultravioletu” (AXN, premiery w środę o 22.00): czy istnieją cykle powieściowe sensacyjno-kryminalne oparte na podobnym pomyśle, tzn. że jakiś kolektyw oryginałów rozwiązuje zagadki czy tropi afery – ale w wariancie bardziej analogowym? Nie liczę Baldacciego „Klubu wielbłądów”, bo chodzi o książki dla odbiorcy pełnoletniego Zresztą tytułowy klub nie jest tam wcale taki pierwszoplanowy. W opisie wydawcy wyglądały te „Wielbłądy” bardzo ciekawie – taki mariaż przygody z waszyngtońskim thrillerem szpiegowskim czy spiskowym. Dodatkowo oglądany wtedy brytyjski serial „Utopia” zaostrzył mi apetyt na podobne historie. Dość, że przeczytałem trzy czy cztery części tej bzdury – aż sam się sobie dziwię. A’propos – od dzisiaj powtórkowa emisja „Utopii” na TVP Kultura. Poetyka tego serialu nie do końca mi odpowiada, ale to inna klasa (no i inny gatunek) w porównaniu do „Ultraviolet”. Oczywiście interesowałyby mnie również pojedyncze powieści wymienionego typu, nie tylko cykle. Odpowiedz Link
tamarra86 Re: 21.11.17, 14:23 > > A’propos – od dzisiaj powtórkowa emisja „Utopii” na TVP Kultura. Poetyka tego s > erialu nie do końca mi odpowiada, ale to inna klasa (no i inny gatunek) w porów > naniu do „Ultraviolet”. > Utopia to świetny serial, ja chyba jeszcze nie oglądałam wcześniej nic w tym stylu... nie wiedzialam, ze to można było w TV oglądac Utopia to świetny serial, ja chyba jeszcze nie oglądałam wcześniej nic w tym stylu... nie wiedzialam, ze to można było w TV oglądac Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: "Ultraviolet", "Utopia" - ale trochę OT 05.12.17, 19:21 Kolektywnie rozwiązuje zagadki drużyna A z cyklu powieściowego Arne Dahla i Jednostka do spraw przestępstw dziwnych stworzona przez Christophera Fowlera. Odpowiedz Link
kot_kotando Re: A co oglądać w 2017 roku? 21.11.17, 12:20 Ja od początku roku mam Netflix i tam parę seriali obejrzałem. Nie wszystkie są nowościami, chociaż w kilku pojawiły się nowe sezony. Właśnie obejrzałem hurtem piaty sezon "Elementary" - współczesnej wersji Sherlocka Holmesa (Joan Watson jest psychoterapeutką pomagającą wychodzącemu z nałogu Holmesowi) Dobry jest brytyjski serial "Line of Duty". Odpowiedz Link
tamarra86 Re: A co oglądać w 2017 roku? 21.11.17, 14:25 Utopia to świetny serial, ja chyba jeszcze nie oglądałam wcześniej nic w tym stylu... nie wiedzialam, ze to można było w TV oglądac Odpowiedz Link
opty2 35 - na Ale kino 04.12.17, 14:29 nowy serial brytyjski o 35 dniach do tragedii, czyli morderstwa, w niedzielę o 20.10 Odpowiedz Link
amelius Re: 35 - na Ale kino 04.12.17, 22:46 Dzisiaj zaczął się ten serial: www.telemagazyn.pl/artykuly/rzeka-skandynawski-kryminal-tylko-w-canal-seriale-zdjecia-61801.html Przegapiłem, powtórka jutro i w czwartek. Zapowiada się bardzo ciekawie. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: 35 - na Ale kino 05.12.17, 19:25 Siedzę i myślę, czy ja ten serial oglądałam czy nie Odpowiedz Link
opty2 Re: 35 - na Ale kino 06.12.17, 08:04 na razie obejrzałam dwa odcinki, wiec trudno wyrokować, ale tu tez jest pewien klimat niedopowiedzeń (to już pewien trend), w małej współczesnej społeczności ginie lokatorka wynajętego domu, pokazane są 35 dni przed tym wydarzeniem, pewnie sami mamy wydedukować, kto i co, mamy na to parę odcinków, najciekawsze, że to serial brytyjski ale nic nie można zrozumieć, bo tu chyba mówią po walijsku he he Odpowiedz Link