andaba 03.02.19, 19:21 No chyba padło na mnie, nikt się nie kwapi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andaba Hakan Ostlundh - Wyspa strachu 03.02.19, 19:24 Wspomniana przez kogoś na forum, całkiem niezła. Taka w stylu Viveki Sten, której książki bardzo lubię. Odpowiedz Link
drilka Re: Hakan Ostlundh - Wyspa strachu 09.02.19, 17:43 Dobrze wiedzieć Przeoczyłam, bo ja też bardzo lubię jej książki. Odpowiedz Link
latarnik88 Kate Morton Dom nad jeziorem 21.02.19, 14:42 Podoba mi się , lubię takie historie , tajemnicze , pisane nieśpiesznie , grube tomiszcze. Odpowiedz Link
drilka Re: Kate Morton Dom nad jeziorem 22.02.19, 10:55 Lucinda Riley pisze podobnie. Czytałaś coś? Mnie wciągnęła seria Siedem sióstr. Odpowiedz Link
latarnik88 Re: Kate Morton Dom nad jeziorem 25.02.19, 14:07 drilka napisał(a): > Lucinda Riley pisze podobnie. Czytałaś coś? Mnie wciągnęła seria Siedem sióstr. Dzięki , następnym razem zapytam o nią w bibliotece. Odpowiedz Link
drilka Katarzyna Puzyńska - Rodzanice 09.02.19, 17:50 Nikt się nie kwapi również pisać A forum to dla mnie nadal dużo inspiracji. A Rodzanice mi się podobały. Nie było tego co mnie drażniło w poprzednich częściach. Ja zawsze czekam na nową Puzyńską. I lubię wejść w jej konwencję z przymrużeniem oka. Odpowiedz Link
drilka Anders de la Motte - Koniec lata 09.02.19, 17:53 Do 26% nic się nie działo. Później było już lepiej ale też powoli. Przeczytałam ponad połowę i dobrze mi się to czyta. Odpowiedz Link
andaba Klaudiusz Szymańczak - Negatyw 10.02.19, 13:28 Również wyłuskana z forum. Niezła. Podejrzewam, że niezbyt zgodna z rzeczywistością, ale jako że tajniki pracy w FBI nie są mi znane, to mnie nie drażniła. Zauważyłam ostatnio, że chyba zmieniają się trendy - przez pewien czas była moda na antypatycznych, zapijaczonych, mrocznych i nieszczęśliwych śledczych - w nowszych książkach bohaterowie są sympatyczniejsi. Mam nadzieję, że się ten trend utrzyma, przejedli mi się chamscy i skłóceni z całym światem bohaterowie Odpowiedz Link
latarnik88 John Grisham Adept 10.02.19, 17:13 Jak zwykle strzał w 10 tkę.Młody prawnik osaczony przez szantażystów. Odpowiedz Link
andaba Candice Fox - Miasteczko Crimson Lake 11.02.19, 08:35 Podobno pierwsza część serii, ale po polsku tylko ta jedna. Nudnawa i denerwująca, choć koniec okazuje się ciekawy. Odpowiedz Link
andaba Rachel Abbott - Podejdź bliżej 12.02.19, 23:18 Mniej mi się podobała niż poprzednie Odpowiedz Link
drilka Marcin Grygier - Nie patrz w tamtą stronę 13.02.19, 11:06 Taki miszmasz zapożyczeń. Miałabym ochotę to przeredagować Spróbuję jeszcze z drugą częścią bo ktoś mi podarował. Odpowiedz Link
drilka Małgorzata Rogala - Punkt widzenia 13.02.19, 11:10 Czytam z przyzwyczajenia ale każda część mnie drażni. Niby ważne tematy a takie to infantylne. Próbowałam też Kopię doskonałą - pierwszą część nowej serii - nie dałam rady. Odpowiedz Link
latarnik88 Rachel Abbott Obce Dziecko 13.02.19, 13:47 Czytalam półtora roku temu , ale wypożyczyłam i przeczytalam powtórnie , szczegółów nie pamiętałam. A teraz zaczęłam tejże autorki Śpij spokojnie i czeka Podejdż bliżej.Bibliotekarz polecił , mówiąc , że rzadko się zdarza żeby ta autorka leżała na półce. Odpowiedz Link
andaba Jenny Blackhurst - Zanim pozwolę ci wejść 15.02.19, 12:08 Sama nie wiem, czy mi się podobała. Dość wciągająca, ale jakaś taka chaotyczna, trudno zrozumieć o co chodzi. Na końcu się wyjaśnia, ale po drodze trochę denerwująca. Odpowiedz Link
drilka Re: Jenny Blackhurst - Zanim pozwolę ci wejść 17.02.19, 10:07 Słuchałam jej w styczniu. Mnie też denerwowała. Nie lubię takich emocji, bezradności bohaterów, nie lubię książek o stalkingu. Ale dzięki końcówce oceniłam ją dość dobrze. Odpowiedz Link
drilka Jędrzej Pasierski - Dom bez klamek 17.02.19, 10:02 Podobała mi się ta książka. Narracja przyzwoita, śledztwo też. Główna bohaterka i otoczka obyczajowa akceptowalne. Odpowiedz Link
drilka Ann Cleeves - Czerwień kości 17.02.19, 10:09 Dla mnie kryminał idealny. Czekam na następne. Odpowiedz Link
latarnik88 Isabel Ashdown Manipulantka 19.02.19, 15:00 Bardzo ciekawa historia , do szybkiego przeczytania. Odpowiedz Link
latarnik88 Re: Isabel Ashdown Manipulantka 19.02.19, 15:01 latarnik88 napisała: > > Bardzo ciekawa historia , do szybkiego przeczytania. > > I jeszcze "Tylko ja sama "Romy Ligockiej. Odpowiedz Link
silenta Marek Stelar - Niewiadoma 19.02.19, 17:20 Trochę słabsza od Niepamięci ale też przyjemnie się czyta. Odpowiedz Link
vilette44 Re: Co teraz czytacie? - Luty 2019 20.02.19, 11:59 Ostatnio Bomber i jego kobieta.Teraz jednak zrobiłam sobie przerwę od kryminałów i czytam biografię pewnej polskiej gwiazdy filmowej Odpowiedz Link
andaba Robert Dugoni - Na polanie wisielców 25.02.19, 00:16 Bardzo, bardzo mi się podobała. Takie książki lubię - śledztwo na podstawie dowodów i poszlak, po nitce do kłębka. Bez strzelanin, pościgów, nadmiaru akcji, wszystko dzieje się w rozmowach, przesłuchaniach i analizie śladów. Odpowiedz Link
latarnik88 Caleb Carr Miasteczko Surrender 25.02.19, 14:11 Książka autora Alienisty.Widziałam ten serial na Netflixie i znużył mnie. Książka ciekawa , rozpisana prawie jak scenariusz , ponad 700str.Mroczna historia. Odpowiedz Link
andaba Re: Caleb Carr Miasteczko Surrender 25.02.19, 19:43 Na mnie dopiero czeka. Ale kupiłam swoją, żeby nie było tak jak z Alienistą ponad 20 lat temu. Pożyczyłam z biblioteki, ale zachwyciła mnie tak, że poleciałam kupić Odpowiedz Link
drilka Jędrzej Pasierski - Roztopy 28.02.19, 10:15 W lutym czytałam pierwszą część serii z Niną Warwiłow. Ta część jest zupełnie inna, tak jakby napisał ją ktoś inny. Jest bardziej obyczajowa niż kryminalna. W sumie nie wiadomo jak komisarz wpadła na rozwiązanie zagadki (nawet ciekawe). No i narracja początku nie zgadza się z zakończeniem. Ale czytało mi się dobrze. Odpowiedz Link
drilka Marta Matyszczak - Tajemnicza śmierć Marianny Biel 28.02.19, 10:18 Jakie to fajne Odpowiedz Link
andaba Re: Marta Matyszczak - Tajemnicza śmierć Marianny 28.02.19, 14:14 A tak, tylko nie nadaje się do czytania w środkach komunikacji publicznej. Akurat jadąc tramwajem trafiłam na picie w Szczawnicy i trudno mi było zachować neutralną minę. Książki podsunęłam synowi, on dotarł już do ostatniej wydanej i podobno autorka trzyma poziom. Odpowiedz Link
kot_kotando Re: Marta Matyszczak - Tajemnicza śmierć Marianny 03.03.19, 19:02 Jestem przy trzeciej i całkiem, całkiem. Odpowiedz Link
pani_prezes Re: Co teraz czytacie? - Luty 2019 20.03.19, 15:56 Miłoszewskiego czytam, polecam też bardzo Michela Bussi (np Mama kłamie) Odpowiedz Link
pani_prezes Re: Co teraz czytacie? - Luty 2019 23.03.19, 14:21 Czytam "Bezcennego" i nie mogę się doczekać filmu. A dziś obejrzę "Ziarno prawdy" - widział ktoś? Czy lepiej nie psuć sobie wrażeń po książce? Odpowiedz Link
justynam Re: Co teraz czytacie? - Luty 2019 23.03.19, 14:07 "Ciemno prawie noc" J. Bator, ale jakoś mnie nie porwała... Odpowiedz Link
pani_prezes Re: Co teraz czytacie? - Luty 2019 02.04.19, 12:09 Przytargałam właśnie z biblioteki "Chór zapomnianych głosów" Mroza i "Arytmia" rodzeństwa Holt - tego jestem bardzo ciekawa Odpowiedz Link