Dodaj do ulubionych

Co teraz czytacie? - styczeń 2020

01.01.20, 18:15
Ładnie ten rok wygląda - 2020 - podoba mi się smile
Obserwuj wątek
    • andaba Charlotte Link - Gra cieni 01.01.20, 18:17

Obok "Grzechu aniołów" najsłabsza tej autorki (której książki ogólnie bardzo lubię).
      • latarnik88 Anna Kańtoch Pokuta 03.01.20, 16:01
        Dosyć ciekawa książka , trochę zaskakująca.
      • kann2 Krzysztof Domaradzki - Trans 14.01.20, 15:13
        Kolejna część "Detoksu". Jak na moje upodobania, może być, choć szału nie ma.
        Natomiast "Bastarda" Andrzeja Dziurawca nie potrafiłam doczytać.
    • andaba Rachel Abbott - Idealne kłamstwo 03.01.20, 16:17
      Niby ciekawa książka, sporo niespodzianek, ale okropnie mnie drażni głupota i naiwność bohaterów, a tu tego nie brakuje... W ogóle historia trochę się kupy nie trzyma, wszak dzieje się w cywilizowanej Anglii, a nie w jakimś dzikim kraju, gdzie tylko kasa się liczy, a prawo nie istnieje.
    • kann2 Krzysztof Zajas, Wiatraki 03.01.20, 21:42
      Podoba mi się.
      • latarnik88 Peter May Na szkaku trumien 06.01.20, 15:29
        Bardzo podobała mi się jego trylogia ,Wyspa Lewis.A obecnie przeczytana równie ciekawa do tego historia kryminalna osnuta na prawdziwym problemie dot , zagłady pszczół.
    • andaba Charlotte Link - Poszukiwanie 06.01.20, 17:35
      O, to jest dokładnie to, co lubię.

• antonek Re: Co teraz czytacie? - styczeń 2020 07.01.20, 12:31
      Ja się w końcu teraz biorę za Cobena.
      • latarnik88 Michaela Klevisova Kroki mordercy 09.01.20, 16:09

Podobno najlepsza czeska powieść kryminalna.Oceniam na 5+,wątek kryminalny przeplatany wątkiem obyczajowym ,do tego studium psychologiczne czeskiego społeczeństwa.Pierwsza z serii.
    • andaba Camilla Grebe - Dziennik mojego zniknięcia 09.01.20, 16:43
      Świetna. Opinie ma takie sobie, że politycznie poprawna, że przejaskrawione problemy - ja akurat tego nie widzę, ładnie poprowadzona intryga kryminalna, zgrabne zakończenie, a przy okazji przejmująco pokazany problem stopniowej utraty pamięci - problemu, który ze względu na coraz dłuższe życie ma szanse dotknąć w taki czy inny sposób każdego.
    • kann2 Anna Potyra, Pchła 11.01.20, 06:41
      To jest to, co mi się podoba. Autorkę dołączam do krótkiej listy moich ulubionych polskich autorów kryminałów: Chmielarz, Stelar, Ćwirlej
    • andaba Ida Żmiejewska - Warszawianka 11.01.20, 21:53
      Nie lubię kryminałów retro, nie cierpię wątków romansowych - a ta książka bardzo mi się podobała.
      • latarnik88 Katja Kettu Akuszerka 12.01.20, 13:58
        Poza gatunkiem , ale taki wojenny romans ,ze straszliwym przebiegiem.Do tego obejrzałam film z 2015 r , nakręcony
        na podstawie tej książki.
        • andaba Re: Katja Kettu Akuszerka 12.01.20, 14:57
          Filmu nie widziałam, książka mi wyjątkowo nie podeszła.
          • latarnik88 Re: Katja Kettu Akuszerka 12.01.20, 16:36
            Bez książki trudno byłoby się połapać w filmie.Ciekawa byłam jak to wszystko jest pokazane , jak wygląda
            Helena jak jej kochanek .
    • andaba Magda Stachula - Oszukana 12.01.20, 19:07
      Ujdzie.
    • silenta Sophie Hannah - Przemów i przeżyj 14.01.20, 17:42
      Sophie Hannah jak zwykle specyficzna. Trzeba się do tego stylu przyzwyczaić, po pierwszej książce - Twarzyczce - miałam przestać ją czytać ale jeszcze spróbowałam. I teraz mogę powiedzieć, że nawet bardzo lubię ale trzeba się nastawić, że to kryminały z pokręconą i dziwną intrygą zawsze są. Ten też się tak zaczyna, ale wciąga.
      • andaba Re: Sophie Hannah - Przemów i przeżyj 15.01.20, 21:36
        Ja uwielbiam jej książki, uważam, że to nie lada sztuka tak namieszać, narobić fałszywych tropów i potem z tego elegancko i sensem wybrnąć.
    • andaba Charlotte Link - Wielbiciel, Decyzja 15.01.20, 21:40
      Nadrobiłam zaległości w czytaniu autorki, już mi tylko "Czas burz" został, ale ma być wznowienie na dniach, bo pierwsze wydanie przepadło bez wieści, nawet w bibliotekach nie ma.

Lubię autorkę, ale uważam, że jest dość nierówna, niektóre książki rewelacyjne, niektóre średnie. Te dwie ostatnio przeczytane należały niestety do tej kategorii. Za to ostatnia z wydanych (Poszukiwanie) należy do tych pierwszych w mojej ocenie.
      • latarnik88 Kathryn Croft Nie pozwól mu odejść 17.01.20, 13:20
        Zaskakujący thriller o ciekawym zakończeniu.
        • latarnik88 Jorn Lier Horst Jedna Jedyna 19.01.20, 09:56
          Jak zwykle świetna powieść kryminalna z komisarzem Wistingiem.W Ale Kino+ , w srody lecia seria z Wistingiem.

Oraz Mariusz Czubaj Dziewczynka z zapalniczką , dobry kryminał.
    • andaba Tess Gerritsen - Kształt nocy 19.01.20, 14:47
      Nie no, seks z duchami to nie jest to, czego oczekuję po książkach tej autorki...
    • andaba Louise Jensen - Rodzina 22.01.20, 10:41
      Doszły nowości z 2019 do bibliotek i mam strasznie kryminalny styczeń...

A książka nie najgorsza, bardzo zaskakujące zakończenie.
      • latarnik88 Ninni Schulman Witaj w domu 23.01.20, 10:21
        Ciekawa zagadka kryminalna powiązana z przeszłoscią.
        • latarnik88 Alex Marwood Najmroczniejszy sekret 26.01.20, 11:04
          Bardzo mnie zaciekawiła , wspaniale się czytało , ale zakończenie poraziło mnie.
    • andaba Katarzyna Puzyńska - Pokrzyk 27.01.20, 20:37
      Może ciut mniej durne niż poprzednie, ale i tak dziwne, że to ktoś wydaje.
    • andaba Wojciech Wójcik - Miałeś tam nie wracać 28.01.20, 16:58
      Bardzo fajna.
    • anielrat Re: Co teraz czytacie? - styczeń 2020 01.03.20, 09:54
      Zacząłem znowu harrego potera big_grinD
    • inka_a43 Re: Co teraz czytacie? - styczeń 2020 21.04.20, 18:13
      Wada- Roberta Małeckiego (kryminał)
      Porwanie- Mark Gimenez (thriller)
      Zwyczajny facet- Kalicińska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka