zla_krolowa 07.07.07, 18:14 Orientujecie się, czy na polskim rynku pojawiło się coś oprócz - Bez twarzy - Dziwka - George Rozpruwacz - Układ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siostra_pelagia Re: Martina Cole 07.07.07, 18:38 Wydaje mi się Bardzo zła królowo, że ukazała się jeszcze powieść Złamani na duchu i jeszcze jest do dostanie, ale juz po angielsku Maura`s game Odpowiedz Link
zla_krolowa Re: Martina Cole 08.07.07, 10:09 Oj Siostro Pelagio, jesteś doskonała. Masz rację - nawet czytałam "Załamanych na duchu" W pośpiechu pisania i dowiedzenia się jak najwięcej o Martinie przeoczyłam ten tytuł. A podobno Martina Cole to bardzo miła, filigranowa blondyneczka a opisuje tak bezwzględne życie. Odpowiedz Link
zielonamysz Re: Martina Cole 09.07.07, 10:19 Tzn warto przeczytac?Nigdy o niej nie slyszlam ani nie widzialam zadnej ztych ksiazek. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Martina Cole 09.07.07, 10:38 Hmmmmmm. Jak by Ci tu powiedzieć. Mi one raczej nie przypasowały. Ale na próbę warto zawsze jedną przeczytać. Może Tobie akurat się spodobają. Odpowiedz Link
zla_krolowa Re: Martina Cole 09.07.07, 21:25 Martina Cole pisze bardzo mocne książki, które bardzo zapadają w pamieć. Nie jest to Patterson, który też opisuje ciężki rzeczy - morderstwa, gwałty itp, ale jednak ja jego książki traktuję bardziej lekko - o ile to możliwe. Natomiast Cole opisuje życie w "złym", zbrukanym Londynie. Bohaterowie są zwyczjnymi ludźmi. Są tu gwałty, prostytucja, morderstwa, handel ludźmi, małe dzieci.....No, są wstrząsające. Ja po przeczytaniu każdej nie mogę do siebie dojść. Serio. Jeżeli mogę Ci doradzić, to zacznij od "Bez twarzy". A jeżeli chcesz prawdziwego kopa to niech to będzie "George Rozpruwacz". Daj znak czy masz takie same odczucia jak ja. Pozdrawiam Odpowiedz Link