kazisi 13.02.08, 15:49 Już całkiem niedługo! zbrodniawbibliotece.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=92&Itemid=36 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jo.hanna niestety, "Zawisc" jest bez inspektora Barnaby 13.02.08, 16:02 i lokalizacja tez nie ta (znaczy, nie w Midsomer), ale ksiazke da sie przeczytac Odpowiedz Link
opty2 Re: niestety, "Zawisc" jest bez inspektora Barnab 14.02.08, 09:34 jo.hanna napisała: > i lokalizacja tez nie ta (znaczy, nie w Midsomer), ale ksiazke da sie przeczytac miałam jakoweś nadzieje a tu tylko: da się przeczytać??? (( chyba nie jest tak źle? Odpowiedz Link
kazisi powiem więcej 14.02.08, 12:43 W "Morderstwie w Madingley Grange" też Barnaby'ego ani Troya nie znajdziecie. Bo obie te książki powstały kilka lat przed pierwszym midsomerkiem. Ale kto lubi Grahamowski humor, nie powinien być zawiedziony, szczególnie podczas lektury "Morderstwa...". Odpowiedz Link
chiara76 Re: Dwie nowe Grahamki 22.02.08, 23:27 no, ja dzisiaj nabyłam drogą kupna "Zawiść nieznajomego" i zobaczę, jaka się okaże. Odpowiedz Link
nchyb Osiołkowi w żłoby dano... 23.02.08, 11:00 a ja mam od wczorajszego wieczoru obie i nie wiem, od której zacząć. To dopiero są dylematy... Odpowiedz Link
chiara76 Re: Osiołkowi w żłoby dano... 23.02.08, 11:53 ja na razie zdecydowałam się na tę...proponuję, też ją najpierw przeczytaj, to porównamy wrażenia Odpowiedz Link
opty2 Re: Osiołkowi w żłoby dano... 25.02.08, 09:07 w takim razie ja czekam na wasze opinie Odpowiedz Link
chiara76 Re: Osiołkowi w żłoby dano... 25.02.08, 10:24 opty2 napisała: > w takim razie ja czekam na wasze opinie mnie się bardzo podobała. Więcej można przeczytać u mnie na blogu, właśnie popełniłam wpis na temat książki. Odpowiedz Link
kazisi Zawiść nieznajomego - konkurs 26.02.08, 13:20 Pierwszy z dwóch konkursów grahamowskich: zbrodniawbibliotece.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=113&Itemid=28 Odpowiedz Link
minkipinki O konkursie 26.02.08, 18:07 Chyba żółć mi się nazbierała, więc trochę jej upuszczę. Wygrałam w konkursie, kiedy brałam udział pierwszy raz. Potem poszłam do siostry, pokazałam jej stronę z kolejnym konkursem, podyktowałam odpowiedź - siostra wygrała. Ostatnio odwiedziłam szwagierkę, sytuacja się powtórzyła - czyżby szczęście tego, kto pierwszy raz bierze udział w konkursie?. Muszę jeszcze kogoś znaleźć i przeprowadzić kolejny eksperyment. Podobno do 3 razy sztuka - zobaczymy. Odpowiedz Link
opty2 Re: O konkursie 27.02.08, 12:50 ja za to nie wygrałam, choć też pierwszy raz brałam w tym udział( buuu... Odpowiedz Link
minkipinki Re: O konkursie 27.02.08, 16:38 Uff..., ulżyło mi. To tylko moja pokrętna, podstępna natura każe wszędzie doszukiwać się niegodziwości. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Dwie nowe Grahamki 27.02.08, 17:11 To się dołączę do ogólnego zawodzenia. Buuuuuuu i ja też nic nie wygrałam. Odpowiedz Link
chiara76 skończyłam "Morderstwo w Madingley Grange" i ... 28.02.08, 11:07 szczerze żałuję, bo OGROMNIE mi się podobała. Ach, jaka szkoda, że nie ma więcej jej książek, teraz, to bym się chętnie wciągnęła w nie... Odpowiedz Link
opty2 Re: skończyłam "Morderstwo w Madingley Grange" i 28.02.08, 13:28 no to mnie pocieszyłaś bo już myslałam, że to jakieś "odrzuty z exportu" p. Graham lecę je zamówić Odpowiedz Link
chiara76 Re: skończyłam "Morderstwo w Madingley Grange" i 28.02.08, 14:15 coś Ty, żadne tam odrzuty. A mnie się bardziej podobały, niż Midsomerki generalniemoże mam skrzywiony gust Odpowiedz Link
ekler.ka Re: skończyłam "Morderstwo w Madingley Grange" i 29.02.08, 09:51 ja tez skonczylam bardzo dobrze mi sie czytala, naprawde. tylko koncowka taka mocno pastiszowa.. ale niech bedzie. teraz zawisc na tapecie Odpowiedz Link
nzuri Re: Dwie nowe Grahamki 01.03.08, 19:02 Ja poprosze więcej i szybko, bo obie bardzo mi się podobały. Niektóre teksty będę sprzedawać dalej. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Dwie nowe Grahamki 06.03.08, 02:54 Cały Lublin nie śpi, czekamy na losowanie nagród Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Dwie nowe Grahamki 06.03.08, 03:04 Przegapiłam, że losowanie już było. No nic, czekamy z godnością na kolejny konkurs, może się uda następnym razem. Odpowiedz Link
opty2 Re: Zawiść nieznajomego - C. Graham 11.04.08, 10:04 właśnie skończyłam, niezłe to było choć nie doskonałe, wg mnie to taki triller psychologiczny, pokazano tutaj narastanie napięcia wobec coraz bardziej realnego zagrożenia, jak zawsze sprawne pisarstwo p.Graham pozwala nam na odczuwanie przyjemności podczas czytania Odpowiedz Link
kazisi nowy konkurs! nie tylko dla lubliniaków 23.04.08, 13:12 midsomer.blox.pl/2008/04/Konkurs-Zawisc-nieznajomego.html Odpowiedz Link
opty2 Re: nowy konkurs! nie tylko dla lubliniaków 23.04.08, 13:45 obiecanki cacanki a nagroda znowu zostanie w Lublinie? już Siostra o to zadba na wszelki wypadek odpukałam w niemalowane Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: nowy konkurs! nie tylko dla lubliniaków 23.04.08, 16:53 Już zadbałam. Zobaczymy z jakim efektem. Odpowiedz Link