Dodaj do ulubionych

dobra ksiazka po rozstaniu :(

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 22:22
zna ktos ksiazke.. ktora moze pomoc mi wrocic do normalnego zycia, po ciezkim
rozstaniu z mezczyzna z ktorym spedzilam kupe czasu :( ? prosze o pomoc
jesli ktos ma jakies tytuly do zaporonowania, aby zapomniec i wrocic wreszcie
do normalnego zycia.. :(
Obserwuj wątek
    • zaba_pelagia Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 30.08.06, 22:25
      Muminki
      no, bo przecież nie Anna Karenina
      • Gość: zaplakana;( Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 22:29
        a czy czytal ktos ksiazke samotnosc w sieci?? slyszlam ze ejst naprawde
        piekna.. ale nie wiem czzy to nie pogorszy sytuacji.. moglby ktos doradzic??:(
        chce sie znowu podniesc z ziemi.:(
        • mikser73 Weż sobie lepiej jakiegoś chłopa do poduszki 30.08.06, 22:34
          to Ci na pewno przejdzie a facetów pełno na świecie i to na pewno lepszych od
          tego który Cię porzucił! Ja się tak 3 lata przejmowałem po mojej żonie i o mało
          z sobą nie skończyłem ale w końcu otrzeżwiałem i zrozumiałem że nie było
          warto!!!!!!!!
          • aaneta Re: Weż sobie lepiej jakiegoś chłopa do poduszki 30.08.06, 22:39
            Nie było warto otrzeźwieć?
            • Gość: mzb a ja proponuje dobry seks z jakims milym kolegą :) IP: *.crowley.pl 01.09.06, 10:13
              i nagle sie okaze ze dobrze wyszlo z tym rozstaniem ;)
              • kszynka Re: a ja proponuje dobry seks z jakims milym kole 01.09.06, 12:57
                a może PAN TADEUSZ (wersja w płynie)
                ;-)
            • Gość: Ptak Re: Weż sobie lepiej jakiegoś chłopa do poduszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 12:06
              Zobacz "Ja i cele":
              osiagacz.info/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=25&Itemid=54
          • Gość: zaplakana:( Re: Weż sobie lepiej jakiegoś chłopa do poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 22:39
            tak.. ale najpierw musze miec cza zeby sie postawic na nogi, i szukam do tego
            jakiejs ksiazki dobrej, by ten czas szybko zbic.. zeby minelo, ten kto to
            przezyl dobrze wiec o co chozi..
            • Gość: Myszor Re: Weż sobie lepiej jakiegoś chłopa do poduszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 22:50
              oj wiem, wiem, ale wtedy mi raczej trudno było czytać cokolwiek.
            • xagatax Re: Weż sobie lepiej jakiegoś chłopa do poduszki 01.09.06, 07:02
              "Przegryźć dżdżownicę"
              "Szarlotka z ogryzków"
              • Gość: AGA Re: Weż sobie lepiej jakiegoś chłopa do poduszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 07:50
                bleah!!!!tylko nie Grochola!!!
                na mój gust to ILCH, PILCH i jesczcze raz pilch!!!!!! :D
                • Gość: boga141 Re: Weż sobie lepiej jakiegoś chłopa do poduszki IP: *.elblag.dialog.net.pl 01.09.06, 11:48
                  nigdy w życiu Pilcha !!!! z chlania robi heroizm a z miłości p...
            • Gość: meiga Re: Weż sobie lepiej jakiegoś chłopa do poduszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 09:24
              Zapłakana, "Samotność w sieci" to moim zdaniem bardzo kiepska książka, jeśli
              chodzi o jakość, że się tak wulgarnie wyrażę. Dodatkowo zieje nieszczęściami i
              łzawością, więc na twój stan raczej niezbyt godna polecenia.
              "Muminki" to jużzdecydowanie lepszy pomysł :). Ja proponuję coś Somozy-dobrze
              napisane, wciąga i pozwala się na chwilę odciąć od własnych spraw.
              • Gość: Fiona Re: Weż sobie lepiej jakiegoś chłopa do poduszki IP: *.chomiczowka.net.pl 01.09.06, 12:31
                Meiga, zgadzam się, Samotnosc w sieci to najgorsza szmira i kompletna porażka.
                Jak można było tak schrzanić taki dobry temat... Facet kompletnie nie umie
                pisać. Lepiej niech się dalej zajmuje programowaniem, na zdrowie, bo pisarz z
                niego kiepściuchny.
            • Gość: atocija Re: Weż sobie lepiej jakiegoś chłopa do poduszki IP: 194.187.72.* 01.09.06, 16:51
              "Życie Pi" Yann Martel, wspaniała książka na wszystkie smutki!!!!!!!!!!!!!
          • ona3010 Re: Weż sobie lepiej jakiegoś chłopa do poduszki 31.08.06, 23:29
            jestem przerazona...mixer napisal tak...
            Ja się tak 3 lata przejmowałem po mojej żonie i o mało
            > z sobą nie skończyłem ale w końcu otrzeżwiałem i zrozumiałem że nie było
            > warto!!!!!!!!
            boszee to ja sie mecze 14 miesieczy i chyba juz nadaje sie do czbkow:D
            tylko kiedy to bedzie...
        • zaba_pelagia Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 30.08.06, 22:43
          o matko... dziewczyno, czy ty jestes z PR firmy promujacej film "Samotnosc w sieci"?
          naprawde piekna...
          chcialabym podniesc sie z ziemi....
        • chiara76 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 30.08.06, 23:15
          Gość portalu: zaplakana;( napisał(a):

> a czy czytal ktos ksiazke samotnosc w sieci?? slyszlam ze ejst naprawde
          > piekna.. ale nie wiem czzy to nie pogorszy sytuacji.. moglby ktos doradzic??:(
          > chce sie znowu podniesc z ziemi.:(
          ta książka jest tak kiepska, że śmiało poprawi Ci nastrój. Tak zirytujesz się na
          wypociny Wiśniewskiego, że złość, która nadejdzie , wywali te smutki i troski po
          rozstaniu.
          Albo jeszcze inaczej, potraktuj ją, jak komedię, wtedy zupełnie Cię rozbawi i
          poprawi humor. Inaczej bym do niej nie podchodziła.
          • totalna_apokalipsa Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 11:02
            No własnei nei bardzo:))))))Tę ksiązkę mozna czytać tylko jako totalną komedię
            i wyc ze smiechu, kiedy ma sie racjonalny ogląd sprawy:)))Bo jak po rozstaniu,
            to ma sie takei schizy, ze zapach człoweika jest w stanei do łez doprowadzić -
            no to jak zacznie tego gniota zakalcowatego męczyć, to jak nic jej zaszkodzi .
            Nie dośc, ze załosne jak "Trędowata" to jeszcze grafomanskie...Telenowelę
            brazylijską z tego powinni nakręcić :))))))))

Czy ja wiem - ja bym tam chyba nic nei czytaął, ale zaczeła się bardzo
            intensywnie uczyć jezyka obcego, albo chodzić na fitness - to bardziej
            angazuje te partie mózgu, które świrują :))))) Ksiązki romemłują- no chyba, ze
            będziesz czytać Topora, albo Antologię czarnego humoru. Wazne,zeby nei zaczyanć
            czytać zadncyh sentymentalnych gniotów - raczej kryminały, albo historie
            gospodarcza swiata:)))
        • Gość: a jednak Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.bagu.broadband.ntl.com 31.08.06, 22:41
          o jezu jak ktos ci polecal samotnosc w sieci to ja sie lepiej nie wypowiem
          to szmira
          • Gość: k Re: Samotnosc w sieci IP: 80.51.224.* 01.09.06, 08:48
            Zgadzam się, Samotnosc w sieci to straszna szmira. I raczej nie poprawi Ci
            humoru, szkoda na to czasu.
        • kszynka Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 08:15
          "samotność w sieci" powinna być zakazana
          a jej autora powini wysłać na bezludną wyspę bez dostępu do cywilizacji
          • Gość: niki1162 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.09.06, 15:07
            W samotnosci w sieci facet zboczeniec ciagle sobie wali konia w pracy.

Moze pisarz pisze o swoich doswiadczeniach. We Frankfurcie, gdzie mieszka
            mowia, ze zona w koncu od niego odeszla, bo uganial sie za wszystkim, co sie
            rusza i w koncu biedna kobieta nie wytrzymala jego zdrad.
            Pewnie i kochanki juz zadnej nie ma, bo wszystkie chetne przelecial, a reszta
            ucieka na jego widok.

Na smutki i rozstania poczytalabym "Boodenbookow" Thomas Manna, Pozdrawiam.
        • kama_el Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 08:47
          książka niesamowita, ale smutna :(
          ja w depresji sięgam po ptaśka
          • xantypa83 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 05.09.06, 13:22
            Mnie natomiast "Ptasiel" wprowadza w depresję. Co Ty widzisz w tej książce?
        • Gość: zaginiona karta Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.oeiizk.waw.pl 01.09.06, 09:25
          no to potej ksiazce na pewno sie nie podniesiesz
        • miauka Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 10:13
          Tylko nie "Samotność w sieci" - nie dość, że kicz niemożliwy, to jeszcze łzawe,
          tylko się bardziej zdołujesz! Choć scena połykania spermy przez irlandzką
          kochankę - miodzio.
        • Gość: prawie_zapłakana Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.devs.futuro.pl 01.09.06, 10:29
          Hej,
          samotność w sieci jest przepiękna, ale nie wiem, czy nie zdołuje Cie
          kompletnie. Szczerze powiem, że ja mam taka metodę, że będąc w podobnej
          sytuacji dołuję sie maksymalnie (ksiazki, muzyka), bo wtedy łatwiej sie odbić
          od dna, niż balansować zbyt długo w próżni.... Potem na pocieszenie muminki :))
          Jedno jest pewne: NADEJDĄ JESZCZE PIĘKNE DNI!!!!! 3maj się!!
        • Gość: ania Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.echostar.pl 01.09.06, 11:41
          "Samotność w sieci" jest świetna ale nie radzę jej czytac jako "lek po
          rozstani". Nie pomoże..Chyba że nie przeczytasz jej do końca :) Pozdrawiam
        • pinezka81 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 13:09
          czytalam.sama jakies czas tez po rozstaniu b przykrym

i nie polecalabym ci teraz.moze kiesys indziej ale jeszcze nie teraz.

ksiazka aczkolwiek bardzo mi sie podobala.

pozdrawiam.i glowa do gory.nic sie nie dzieje bez powodu.i ma rowniez swoje
          dobre strony.
          pozdrawiam.
        • Gość: mikas Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.lubin.dialog.net.pl 01.09.06, 14:05
          "Samotnosc w sieci" sobie lepiej po rozstaniu odpusc, bo bedziesz ryczec jak
          bobr. Wlasnie koncze ja czytac i wiem, ze dla zlamanych serc jest ona zbyt
          romantyczna i wrecz idealizujaca uczucia, wiec jej nie przetrzymasz- tym
          bardziej jako kobieta.
        • jamtoja Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 15:12
          mały książe
        • jamtoja Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 15:15
          tak w ogóle to coś co się łatwo czyta , może w świat fantasy sie zatop? to dobre
          dla oderwania od rzeczywistosci... tolkien, sapkowski, na początek (sporo tego i
          bardzo wciąga)
        • irini Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 21:02
          Samotmność w sieci fajnie się zaczyna, ale potem jest nuda, a na końcu jest
          bezsensowne zakończenie - ogólnie rzecz biorąc, przereklamowana kicha.
        • Gość: Sonia Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( (s@motność...) IP: *.tp.unicity.pl 01.09.06, 22:30
          To jest piękna i bardzo smutna książka. Może Ci pomóc zrozumieć,że to rozstanie
          było dobre dla Ciebie gdyż zasługujesz na więcej. Może też wbić Cię w ziemię i
          nie pozwolić się podnieść...jedynie płakać,płakać,płakać... Tak naprawdę nie
          wiem co powinnam Ci doradzić. Mogę tylko powiedziec,że mi by pomogła.
          A może przeczytaj/obejrzyj "Nigdy w życiu",choćby po raz 10??
        • testardo Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 02.09.06, 23:23
          "Samotnosc w sieci" - kapitalna. Ale trudno mi powiedziec w jaki sposob wplynie
          na Twoj nastroj. Moze rozjasni ci umysl i pchnie do szukania faceta przez net?
        • vanilla4 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 03.09.06, 11:17
          tylko nie "Samotność w sieci" - ckliwo-banalny chłam.
      • primo_indywiduum Nie czytałam, ale... 01.09.06, 10:54
        "dobre dziewczynki idą do nieba, a niedobre tam gdzie chcą" Grunt to skupić się
        na sobie, bo to najbliższa osoba jaką masz:)
      • bodzia50 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 17:42
        KONIECZNIE! ULICA MARZYCIELI Roberta McLiama Wilsona--Miłość z ul. Marzycieli
        ma wiele twarz.Łapie znienacka,każe walić w mordę,latać przez Atlantyk i robić
        masę głupich rzeczy.Jak miło o tym poczytać.
    • Gość: zaplakana Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 22:51
      widze ze wielu ludzi siediz tu tylko po to, bo tylko tutajmoga sie poczuc
      kims.. tlyko apytalam o opinie na temat tej ksiazki..
      • zaba_pelagia Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 30.08.06, 22:54
        opinie o tej ksiazce znajdziesz, wpisujac tytul do wyszukiwarki - duzo znajdziesz

Gość portalu: zaplakana napisał(a):

> widze ze wielu ludzi siediz tu tylko po to, bo tylko tutajmoga sie poczuc
        > kims.. tlyko apytalam o opinie na temat tej ksiazki..

mozna prosić o rozwinięcie tematu?
        • Gość: zaplakana Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 22:57
          wiem.. ale taka prawda ze tam ksizka jest zachwalana z kazdej strony..a ja
          naprawde szukam czegos co podniesie mnie na duchu, lubie bardzo ksiazki o
          podlozu psychologicznym... prosze o pomoc
          • zaba_pelagia Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 30.08.06, 23:01
            ło matko po raz drugi
            ale konkretnie o co ci chodzi? chesz to czytaj, nie chcesz - nie czytaj; skąd
            możemy wiedzieć, co cię podniesie na duchu
            poza tym - ksiazka WCALE NIE JEST zachwalana z każdej strony
            • Gość: Myszor Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 23:32
              Zgadzam sie z żabcią. Pod wszelkimi względami.
              • nchyb Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 31.08.06, 08:26
                Myszor lizus, lizsu... Ale ja też się z Żabą zgadzam...

A na smutki proponuję Bridget Jones. Też się z facetem rozstała, bała się że ją
                owczarki zeżrą, a na dokładkę miała ndwagę. Ale przeżyła. Bez czytania
                Samotności w sieci... ;-)
                • Gość: Myszor Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 12:50
                  Nchyb - lizus ;)
                  A ja na doły czytam dobre kryminały (Christie stawia mnei na nogi - nie
                  wiedzieć czemu) i powieści Segala :)
                  • Gość: johnny boy Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: 212.51.198.* 01.09.06, 15:16
                    Tak, Doktorzy albo Absolwenci Segala, stawiają na nogi i strasznie wciągają
            • Gość: d0minika Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.54.jawnet.pl 01.09.06, 09:20
              zaba_pelagia napisała:

> ło matko po raz drugi
              > ale konkretnie o co ci chodzi? chesz to czytaj, nie chcesz - nie czytaj; skąd
              > możemy wiedzieć, co cię podniesie na duchu
              > poza tym - ksiazka WCALE NIE JEST zachwalana z każdej strony
              >
              >
              >

Jesteś okropna, kobieta ma problem, a Ty się z nią wdajesz w bezcelowe kłótnie,
              chyba tylko po to, by podnieść swoje ego. Zero tolerancji, dziewczyna zapytała
              po prostu o OPINIE o książce, a Wy na nią skoczyliście jak wściekła wataha.
              • Gość: myfa Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 15:33
                Zgadzam się z Dominiką w 100%.
                Dziewczyna nie jest w najlepszym stanie psychicznym, szuka porady, a
                zaba_pelagia się trochę czepia. Poza tym ludzie, nie macie patentu na dobry gust
                książkowy - to co dla jednego będzie szmirą, ktoś inny może uznać za wzruszającą
                opowieść- je słyszałam o "Samotności w sieci" obydwie opinie. Dodam, że sama nie
                czytałam, więc nie mam zdania na jej temat.
                • Gość: sysunia Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.aster.pl 04.09.06, 20:08
                  "Samotnosci w sieci" nie czytalam, natomiast ogromnie podobala mi sie
                  ksiazka "188 dni i nocy" napisana przez Domagalik i wlasnie Wisniewskiego.
                  Poniewaz duzo tu krytyki pod adresem pana Wisniewskiego dodam, ze czesc
                  napisana przez Domagalik byla po prostu koszmarna (dla mnie oczywiscie),
                  natomiast bardzo mnie urzekla czesc Wisniewskiego. Gosc ma naprawde duzo
                  fajnych rzeczy do powiedzenia na przerozne tematy w bardzo fajny sposob :))
              • kasia-s Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 02.09.06, 17:58
                nie na nią, tylko na książkę o którą pytala
          • smoczykowka Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 31.08.06, 21:53
            Skoro lubisz, żeby było trochę psychologicznie i o związkach - polecam "Związki
            i rozwiązki miłosne" Grocholi i Wiśniewskiego (ale nie tego od "Samotności..." -
            Grochola po kobiecemu zagaja, psycholog mądrze odpowiada albo trochę
            poważniej Eichelbergera "Pomóż sobie, daj światu odetchnąć" lub "Bezradnik"
            Milskiej- Wrzesińskiej. Może będzie łatwiej zrozumieć i przeżyć rozstanie.
            Powodzenia.
            • weta Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 20:13
              Tylko nie 'związki i rozwiązki..'! A jak sobie zanalizujesz i zakończony
              związek wyjdzie na idealny, to dopiero złapiesz doła (mnie podczas lektury
              nagle przypomniało się najcięższe rozstanie sprzed 3 lat, wg 'związków i
              rozwiązków...' super zdrowa relacja). Nie polecam po rozstaniu!
          • iluminat2 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 10:07
            polecam johna irvinga nie ważne która, nalepiej wszystkie
            • Gość: kwaczor Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 11:07
              irving? jeszcze mnie skręca po Garpie. brrr
              • iluminat2 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 11:50
                jeśli czytałeś tylko Garpa to szkoda:) a ja i tak gorąco polecam
          • Gość: pinezka81 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.rz.uni-mannheim.de 01.09.06, 16:05
            nie wiem czy to dobra wskazowka ale znajoma czytala kiedys: Johna Irvinga, jest
            dosyc znany obecnie"Zanim cie znajde" ostatnia ksiazka" albo takiej irlandzkiej
            pisarki Ahrens...
    • agni_me Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 31.08.06, 00:43
      No dobrze, widzę, że potrzebujesz jednej rady. Koniecznie przeczytaj samotność
      w sieci. To książka piękna, wartościowa, kultowa, chwalona wszędzie i przez
      wszystkich, dzieło geniuszu ludzkiego, najlepsza podpora w każdej złej
      godzinie, a i dobrej też. Dobrzy bogowie dali tę książkę na pociechę sercom
      złamanym, geniuszu tony przekazując autorowi. To książka nad książkami i nie ma
      innej książki.

(matko, wiśniewski potrzebuje na nowy samochód a sprzedaż nie idzie?)
      • Gość: chichi Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: 74.12.149.* 31.08.06, 04:31
        Polecam ksiazke telefoniczna - skup sie na imionach meskich - tyle nowych
        mozliwosci podboju, zaraz Ci sie poprawi nastroj!
        Gdyby to nie pomoglo to przydatna jest "Ksiazka kucharska dla samotnych i
        zakochanych" - bardzo praktyczna w kazdych sytuacjach sercowych!
        I duzo szczescia zyczy kominiarz :)
        • Gość: kuba34 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.lexell.com.pl 01.09.06, 14:49
          Mistrz i Malgorzata, polecam, czytalem juz kilka razy i niebawem znow wroce do
          niej:)
          • Gość: wlasnie Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 15:30
            czekalam kiedy sie pojawi ta propozycja, "Mistrz i Małgorzata" to dla mnie
            najwspanialsza ksiazka swiata, istny majstersztyk, wspanialy humor postaci,
            sytuacji, Behemot nie do pobicia:), ogolnie ksiazka na poziomie i w prawie
            kazdej linijce ten poziom sie potwierdza. ile razy ją czytam to wyje prawie ze
            smiechu.
      • venus22 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 31.08.06, 04:31
        Billy Letts Where the heart is -Tam gdzie jest serce..??..

Wlasnie dobra po rozstaniu- nie za ciezka, nie za smutna, a pozytywna (i bez
        nadmiernej przesady).

Venus
      • nchyb Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 31.08.06, 08:32
        > Koniecznie przeczytaj samotność
        > w sieci. To książka piękna, wartościowa, kultowa, chwalona wszędzie i przez
        > wszystkich, dzieło geniuszu ludzkiego, najlepsza podpora w każdej złej
        > godzinie, a i dobrej też.
        Agni_me, zapomniałaś dodać, że Samotność w sieci pomaga podnieść się z ziemi, a
        fe,jak można o podstawowych zaletach książki zapominać...

Cholera, Samotność to takie sobie czytadełko, jej przeczytanie nikomu nie
        powinno zaszkodzić, ale przez tę natrętną akcję uznawania przez niektórych za
        arcydzieło można ją tak zohydzić...
      • nchyb Agne_me 31.08.06, 08:34
        cholera, za szybko mi się wysłało i o Twoją sygnaturkkę nie spytałam. Dawaj
        linkę, bo mnie sygnaturka powaliła i chcę naocznie się przekonać, please...
        • Gość: Anka Re: Agne_me IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 11:29
          z tego ,co pamietam, cytat z sygnaturki dotyczyl Coelho ;))) kaliber pisarski
          podobny...
          • kasia-s Re: Agne_me - kosmopolitka 02.09.06, 18:11
            masz rację Anko, to trzeba napiętnować, kosmopolitka z tej Agni, krytykuje
            Wiśniewskiego, a Coelho uwielbia i na dokładkę nie widzi, że to ten sam
            kaliber, pewnie na książkach się nie zna ;))
        • agni_me Re: Agne_me 31.08.06, 12:54
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=42873202&a=42970100
          Bardzo proszę, nchyb, ciesz się i ty. :)
      • Gość: Zafon Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.lucent.com 01.09.06, 08:41
        "Cien wiatru" - Carlos Luiz Zafon
        • Gość: plisak Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 01.09.06, 23:58
          Jedynie naprawdę skuteczny sposób, to samej pisać taką książkę ( niekoniecznie
          nawet ją napisać). No, jest jeszcze inny równie skuteczny, nawet bardziej:
          rozpocząć trening do przebiegnięcia maratonu. Zajrzyj na strony akademia
          maratonu i maratony polskie. Nie wierz w łatwe sposoby. Nie ma lekko. Czcze
          gadanie ani Twoje ani innych na nic się nie zda. Jesteś głęboko poraniona.
          Jesteś w niebezpeczeństwie. Jest bowiem multum pozornych sposobów które nie
          rozwiażą żadnego z Twoich problemów natomiast przysporzą nowych.A ból jest
          dotkliwy i realny. Wiem ;). Jestem z Tobą gdy jesteś łzawa i będę z Tobą gdy
          będziesz rdosna i uśmiechnięta. A będziesz! Uściski.
          Odzywaj się w przyszłości.
    • iwka_j Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 31.08.06, 13:42
      Niedawno byl tu watek o ksiazkach Nepomuckiej. Bohaterka ksiazek "Malzenstwo
      niedoskonale" i dalszych czesci tej powiesci, tez rozstala sie z ukochanym
      mezczyzna i jakos sie potem pozbierala i chyba nawet lepiej jej bylo bez
      niego... Niewiem czy ta ksiazka pomoze ci wrocic do normalnego zycia, ale
      napewno poprawi ci humor i pomoze spojrzec na wszystko z dystansem, rozbawi Cie
      i wciagnie. POLECAM!!!!
      • iwka_j Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 31.08.06, 13:45
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=47589797
        no i prosze bardzo! jeszcze jeden link dla Ciebie, a tam znajdziesz jeszcze
        jeden link:-)))) Wszystko na temat wyzej wymienionej Nepomuckiej i jej
        ksiazkach:-))))
        • cutsson Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 31.08.06, 14:05
          A ja polecam odświeżenie sobie cyklu o Ani z Zielonego Wzgórza. Sprawdzone w
          podobnej sytuacji.
          --
          "The Darkness around me...
          Shores of the Solar sea..."
        • Gość: zaplakana:( Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 14:11
          ani z zielonego wzgorza niestetynieznosz.. i napewno nic nie zdziala.. chyba
          przeczytam poprostu malego ksiecia;] ta kasika jest uniwersalna na wszytkie
          problemy, milo czasem poczuc sie znowu dzieckiem;]
        • Gość: Bądz szczęśliwy dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 10:21
          autor Andrew Matthews , tytuł Bądz szczęśliwy. Książka napisana humorystycznie,
          ale o pewnych rzeczach traktująca ze śmiertelną powagą. Zdecydowanie polecam!!!!

Pomoże Ci zrozumieć trochę siebie, trochę rozstanie.
      • pisterpirkko Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 31.08.06, 23:40
        polecam ksiazke Greya, Mars i Venus w nowych zwiazkach ....
      • Gość: sonia Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 18:35
        "The Forsytes saga” John Galsworthy, po polsku to chyba będzie "Saga rodu
        Forsyte*ów" Jest jej dużo, świetny styl, trafne psychologiczne portrety i mimo
        że została napisana sto lat temu brzmi jak dzisiaj. Trzymam tę książkę na
        trudne chwile. Bardzo polecam!!!
    • Gość: zaplakana:( Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 14:09
      dziekuje ze odpowiedzi;] przeczytam wsyztko i napewno mam nadzieje ze sie cos
      przyda;]
      • Gość: Gosiek Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 23:16
        Polecam Chmielewską - bardzo zabawne kryminały (reguła: im starszy tym lepszy),
        "Klin" zaczyna się od tego, że główna bohaterka rozstała się z facem i tytułowym
        klniem miał być inny męzczyzna o interesującej barwie głosu...
      • Gość: lisek Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.ipartners.pl 01.09.06, 10:30
        Wydaje mi sie, że szukasz nie ksiazki tylko czlowieka.
    • Gość: truskawka Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: 84.203.105.* 31.08.06, 23:15
      Jackie Collins "zony Hollywood" albo jakakolwiek inna ksiazke tej autorki.
      polecam, sa tak wciagajace i "zakrecone", ze nie masz czasu sie smucic,
      naprawde dziala, sprawdzilam kilka lat temu. nie moglam sie oderwac...tak przy
      okazji, wspolczuje, ale czas naprawde leczy rany ;-))
    • Gość: marek hłasko Biesy IP: *.aster.pl 31.08.06, 23:52
      Ja czytałem Biesy Dostojewskiego, i chciałem się po nich zabić

Polecam gorąco
      • Gość: klapslock Re: Biesy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 23:59
        To dobre było... uchachałem się... Napewno przeczytam.
    • 88o88 Musierowicz 01.09.06, 00:14
      polecam Musierowicz "Noelkę", albo którąkolwiek z serii, szczególnie te początkowe, przy książkach Musierowicz nieistotny jest wiek czytelniczki. A podnosi na duchu cudownie - sprawdzone doświadczalnie po rozstaniu. pozdrawiam
    • Gość: zyczliwykatolik Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 00:19
      SEXUS NEXUS PLEXUS ZWROTNIK RAKA ZWROTNIK KOZIOROZCA HENIO MILLER
      oto moje typy ktore wylecza cie z nieszczescia milosci
    • Gość: Ann Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.os1.kn.pl 01.09.06, 00:25
      ja polecam "100 lat samotności" Marqueza.. Choć nie wiem czy to nie jest wbijanie sobie śrubokręta w ranę.. Ale ksiązka piękna.
      A co do Wiśniewskiego i Samotności w sieci - przeczytałam ale było cięzko - grafomania 1 ligi...

Pozdrawiami powodzenia.
      A.

ps
      ..bedzie jeszcze lepsze jutro.. Musi być.
      • Gość: alfa83 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.plock.msk.pl 01.09.06, 01:03
        Hej!
        Przede wszystkim głowa do góry - gwarantuje, że to tylko złudzenie, że już nigdy
        nie stworzysz szczęśliwego związku. Nie ma bata!
        Mi po rozstaniu pomógł "Oskar i Pani Róża", Jeżycjada i Grochola (chyba wszystko
        przeczytałąm:)). Zaczytywałam się i jakoś wracał optymizm i poczucie
        bezpieczeństwa:)
        Człowiek jak kot - zawsze spadnie na 4 łapy. Tak już jakoś jest. Będzie dobrze:)
    • Gość: Dominika Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.tukw.qwest.net 01.09.06, 00:41
      Z wypowiedzi internautow wynika , ze nikt z mlodych ludzi nie czyta ksiazek..no
      moze tylko, co nie ktorzy "Samotnosc w Sieci"
      Polecam siegnac po ksiazki Isabelle Aliende- sa b. kobiece i pozwalaja uwierzyc
      ponownie w milosc.Sporo ukazalo sie w naszych ksiegarniach
      Dominika
      • Gość: karo Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 01:23

Vera Peiffer "Pozytywnie o samotności" wyd.Amber; to na okres przejściowy,
        pozdrawiam:)
      • Gość: Ona I. ALLende IP: *.pools.arcor-ip.net 01.09.06, 13:26
        Lubialam bardzo "Dom Duchow".
    • luksz1 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 03:33
      Każda książka oderwana od Twoich trosk, byle dobra, pomoże. Ale koniecznie
      spróbuj terapii, to pomaga. Obawiałem się, bujam się już 11 miesiąc, żona się
      właśnie wyprowadziła ale zostały dzieci. I dzięki terapii i przyjaciołom jakoś
      dalej funkcjonuję. Postaraj się też spiąć i zrobić to na co dotąd się nie
      zdobyłaś-jeśli masz takie marzenie nie spełnione. A jeśli nie masz-wymyśl. Byle
      zajęło czas. I pozwól sobie na odrobinę nadzieji-różnie bywa. Powodzenia, 3V się
      • Gość: wioluś Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.retsat1.com.pl 01.09.06, 13:05
        "Przez dziurkę od klucza":) Miła i rodzinna, pozornie dla dzieci, ale ja ją
        uwielbiam:)
    • luksz1 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 03:52
      Nie wiem co lubisz-może Magda Jeton "Pani Magdo, Pani pierwszej to powiem" -
      kilka pięknych perełek, zbiór anegdot; Pamiętniki Olbrychskiego albo cudne
      pamiętniki Przybory (ale obaj mieli podobne kłopoty)a może Nagrody Darwina - 2
      tomy opisu niewiarygodnej ludzkiej głupoty? Tak! Darwin! Będzie w sam raz :)
      Pozdrawiam Cię serdecznie
    • Gość: moonchild Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.nyc.res.rr.com 01.09.06, 05:46
      Sto lat samotnosci - zabrzmi przewrotnie ale ta ksiazka cie pochlonie a przy
      okazji pozwoli spojrzec na koleje zycia z innej perspektywy :) a ja sobie
      powtarzam "co Cie nie zabije to Cie wzmocni "
      • koszmarekopalek sto lat samotności 01.09.06, 16:34
        zgadzam się jak najbardziej. przepiękna książka z subtelnym humorem napisana.
        rewelacja! wcale nie taka smutna. tylko koniecznie - musi to być książka
        napisana drobną czcionką. lepiej jest się skupić. naprawdę. dodaje uroku.
        jakieś stare wydanie. miodzio!
    • Gość: Mike Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.bbs.hik.se 01.09.06, 07:14
      Moim zdaniem najlepsze bedzie "W Poszukiwaniu Utraconego Czasu"
      Proust'a...dobra rzecz na przelomowe momenty w zyciu czlowieka, a rozumiem ze
      tak sie teraz czujesz...
    • aniutkam Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 07:23
      Polecam ksiażki M.Musierowicz, Osobowość ćmy Grocholi, Herbatniki z jagodami
      Izabeli Sowy.
      • Gość: ala Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 08:11
        Musierowicz - jak najbardziej. Czytałam jej książki jak byłam dzieckiem i wiem,
        że mogłabym do nich powrócic w każdej chwili
        Grochola i Sowa - absolutie NIET! choćbym nie wiem jak była sfrustrowana, nie
        sięgnęłabym po tego rodzaju "literaturę"(heh)- obawiam się, że to, że Anka ma
        siostrę Weronikę, która kręci z kuzynem brata Karola, który jest policjantem i
        ma romans z żoną komendanta, który jest ojcem Ani etc etc.Wolałabym już raczej
        przeczytać durnego, moralizatorskiego Coelho, choć generalnie też nie polecam.
        Za to PILCH....mmmmmm. Sarkazm jest dobry na każdy stan ducha :D:D:D
        Poza tym:
        "Herman"-Lars Saabaye
        "Buszujący w zbożu"- J.D. Salinger
        KING - jeśli lubisz pseudohorrory
        GRISHAM - thrillery prawnicze...w sumie dobre, zwłaszcza w porze deszczowej,
        gdy w pokoju tylko Ty i Grisham ;)
        pozdrawiam i życzę owocnego wychodzenia z depresji. Pamiętaj - depresja jest
        jak grypa!

• stahoj Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 07:32
      nie dobra ksiazka tylko kolejny facet albo wielu znajomych i wspolne spedzanie
      czasu z nimi. ja wlasnie rozstalem sie z zona w miesiac po slubie, a razem
      bylismy przeszlo 2 lata, samotnosc i smutek jest wielki, tez nie wiem jak z
      tego wyjsc. tak bardz ochce miec swoaj wlasna rodzine i dom a tu taka porazka :
      ((
      • Gość: Dana Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.09.06, 18:26
        Nie przejmuje sie zbytnio. Jesli kochaliscie sie - wrocicie do siebie. Na pewno.
        Zycze szczescia.
    • Gość: zybi Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: 80.48.94.* 01.09.06, 08:00
      Niema czegos takiego. Najlepszym rozwiązaniem jest znaleśc kogoś drugiego :)
    • Gość: ktos Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.crowley.pl 01.09.06, 08:28
      polecam:
      kobiety, które kochają za bardzo
      chcę, mogę, osiągnę
      potęga podświadomości

mi pomogły

pozdr
      • Gość: mnie Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 10:54
        Pamiętaj, mówi się:
        "Mnie pomogły" i "pomogły mi". :)
        • Gość: ktos Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.crowley.pl 01.09.06, 11:31
          serio?
          • Gość: Biricchina Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.elartnet.pl 04.09.06, 14:39
            John Grey "Marsjanie i wenusjanki rozpoczynają życie od nowa" - ta książka naprawdę leczy złamane serce. Jak chcesz to Ci ją wyślę na maila. Poza tym nie siedź w domu i nie becz - trzeba wziąć się w garść i wyjść do ludzi. Mi pomogła siłownia i aerobik 4 razy w tygodniu. Moje rozstanie było pod koniec marca a dziś jestem na nowo zakochana i w ogóle nie żałuję tamtego związku. Pamiętaj:

"Świt nowego dnia przychodzi po najczarniejszej chwili nocy".
            Pozdrawiam serdecznie
    • Gość: były Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.ttcomm.pl 01.09.06, 08:33
      Niezła jest "Przebudzenie" De Mello. Ale wymaga cierpliwości zanim się ją
      zrozumie. Coelho też może pomóc. "Alchemik".
      g.
      • kasicus Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 08:42
        robert mcliam wilson "ulica marzycieli"
        zawsze jak ja przeczytqam towiem ze jutro na pewno bedzie lepiej:)
    • beat_2005 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 01.09.06, 09:04
      bogdan wojciszke "psychologia miłości"
      polecam coś o teorii gier a takżeo psychomanipulacjach

pozdrawiam serdecznie
      • kasia838 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( 02.09.06, 15:12
        "Przebudzenie" Anthony de Mello
    • Gość: agata polecam siebie:) IP: *.lodz.mm.pl 01.09.06, 09:14
      Z doswiadczenia wiem,ze w w takiej chwili jak na zlosc nawet w ksiazce mozna
      znalezc kawalek tego o czym akurat chce sie zapomniec.Wiec ksiazki nie polece Ci
      na razie zadnej.ale ofiarowuje Ci swoje wsparcie.moge Ci pomoc poprzez rozmowe i
      kilka rad po ktorych jestem pewna,ze bedzie Ci lzej i nabierzesz ochoty do
      nowego zycia(sama kilka miesiecy temu zostalam mocno doswiadczona przez faceta,
      dla ktorego wydawalo mi sie,ze jestem w stanie zrobic wszystko!!!)I wiem,ze w
      takim momencie jest dobrze jak znajdzie sie ktos kto pomoze Ci obrac
      odpowiedni"kierunek"po tych wszystkich zlych doswiadczeniach.(jesli sie
      zdecydujesz daj jeszcze znac to podam Ci jakis namiar)Pozdrowienia.
    • Gość: wanda121 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: 193.17.14.* 01.09.06, 09:15
      to powinno być coś co czytając myślisz tylko o tym co będzie dalej wg.mnie
      genialna jest książka"Pachnidło" nie pamiętam autora ale to jest literatura
      niemiecka współczesnego autora, cud miód
    • Gość: francesca12 Re: dobra ksiazka po rozstaniu :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 09:25
      słynny "Alchemik" będzie najlepszy, mi bardzo pomógł stanąć na nogi, teraz już
      tej książki nie lubię, bo jest trochę płytka mimo jej głębi, ale po rozstaniu
      jest ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka