karamurat Mankell - Psy z Rygi 20.10.08, 15:07 Trzecie spotkanie z Wallanderem i znowu w tle polski akcent, jak zwykle u Mankella niezbyt radosny dla nas. Odpowiedz Link
opty2 Laura Lippman - Co wiedzą zmarli 23.10.08, 08:51 zaginione - odnalezione (jak u Cobena) ale tym razem dwie siostry Odpowiedz Link
chiara76 Lee Child , "Bez litości". 24.10.08, 09:37 Ale ta lektura może zostać przerwana , bo przesyłka z Merlina zostanie odebrana a tam czekają już inne książki. No, ale na razie zaczęłam tę. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Alvtegen Karin-Zaginiona 25.10.08, 10:11 Tak w stylu Lisy Marklund. Szybko, sprawnie, błyskotliwie. Nie to że narzekam, ale... Odpowiedz Link
chiara76 Re: Alvtegen Karin-Zaginiona 25.10.08, 10:17 siostra_pelagia napisała: > Tak w stylu Lisy Marklund. Szybko, sprawnie, błyskotliwie. Nie to że > narzekam, ale... > fajnie, że się odezwałaś, bo ostatnio cisza panowała ogromna. Mam nadzieję, że czujesz się lepiej? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Alvtegen Karin-Zaginiona 25.10.08, 12:13 chiara76 napisała: > fajnie, że się odezwałaś, bo ostatnio cisza panowała ogromna. Mam nadzieję, że > czujesz się lepiej? Pozdrawiam. Już kuśtykam. Ale faktycznie ostatnio tu cisza, czyżby wszyscy mieli kontakt z tym samym chirurgiem co ja? Odpowiedz Link
chiara76 Re: Alvtegen Karin-Zaginiona 25.10.08, 15:33 eee, pewnie raczej na zasadzie, że siostra się nie odzywa, i nie ma komu odpowiedzieć Pozdrawiam! Odpowiedz Link
negev56 Chips Hardy - Poluj, bo upolują ciebie 25.10.08, 21:13 Pulp Fiction w świecie zwierząt. Przygotuj się na szok. Po takiej zachęcie, przygotowana jestem na wszystko. Jestem na str. 32 w m-cu lutym, i jak na razie bardzo dobra rzecz. Odpowiedz Link
drfell1 The Blood Pit Kate Ellis 26.10.08, 08:20 Kate Ellis - The Blood Pit Ostatnia z archeologicznej serii o DI Wesleyu Petersonie i jego przyjacielu Neilu Watsonie (Dr Watson ) Mam ponure obawy czy w tej trochę "cosy" serii nie pojawi się seryjny morderca. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: The Blood Pit Kate Ellis 26.10.08, 08:43 Ta nowa seria z Carmel Hennessy i DI Joe Plantagenet zaczyna się od Seeking the dead i wygląda na to, że tam grasuje seryjny morderca. Powitaliśmy tę zapowiedź bez szczególnego entuzjazmu. Odpowiedz Link
drfell1 Re: The Blood Pit Kate Ellis 26.10.08, 09:52 Wykład Kate Ellis z sierpnia z Oksfordu. Niestety nie byłem www.kateellis.co.uk/SHTALK.pdf Are we closer to the past than we think? Presented St.Hilda's College, Oxford 2008 Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: The Blood Pit Kate Ellis 26.10.08, 15:05 Zatrzymały nas pilne obowiązki w Cambridge. Odpowiedz Link
chiara76 Karin Fossum "Kto się boi dzikiej bestii". 26.10.08, 22:03 Lee Child'a już skończyłam i teraz mam ochotę na coś skandynawskiego Odpowiedz Link
siostra_pelagia Alvtegen Karen-Zdrada 26.10.08, 23:00 Nadal w klimatach skandynawskich. No nijak mi się ta pani nie podoba. Wydumane trochę te jej książki. Odpowiedz Link
kamkap Re: Alvtegen Karen-Zdrada 27.10.08, 14:37 Tez to dzis zaczęłam czytać. Ja bardzo lubie książki tej pani.Co prawda teraz czytam drugą, bo więcej chyba jej książek sie u nas nie ukazało, ale miałabym ochote na więcej. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Alvtegen Karen-Zdrada 27.10.08, 15:02 siostra_pelagia napisała: > Nadal w klimatach skandynawskich. No nijak mi się ta pani nie podoba. > Wydumane trochę te jej książki. a mnie się ta jej książka podobała Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Alvtegen Karen-Zdrada 27.10.08, 19:21 A mnie nijak te książki się nie podobają. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Mickey Spillane-Ja jestem sądem 28.10.08, 07:46 W klimatach chandlerowskich- o prywatnym detektywie Mike`u Hammerze, który szuka mordercy swego przyjaciela. Serialu nie potrafiłam polubić, książka podoba mi się bardziej. Odpowiedz Link
negev56 Manula Kalicka - "Rembrandt, wojna i dziewczyna 28.10.08, 19:29 z kabaretu", tytuł długi, ale intrygujący. Druga WŚ, a właściwie początek, Irenka - Gedalia - nieporęczna tuba. Dwie osoby i nieszczęsna tuba, myślę, że to wokół nich osadzona będzie cała akcja. Doszłam do II części, zobaczymy... Odpowiedz Link
chiara76 Jodi Picoult, "Jak z obrazka". 28.10.08, 23:55 Trochę mam tylko wrażenie (na podstawie tego, co czytałam o książce w opisach), że jakbym znała pomysł z książki JOy Fielding. Mam nadzieję, że się mylę albo, że przynajmniej inaczej zostanie to ujęte. Zobaczę. Odpowiedz Link
drfell1 Jacqueline Winspear - Birds of a Feather 29.10.08, 08:44 Druga (wczesne lata 30-te)z serii książek o Maisie Dobbs (pierwsza nosi właśnie taki tytuł - Maisie Dobbs). Tak jak w poprzedniej liczne nawiązania do I wojny. Za pierwszą autorka zebrałą sporo nagród (Booksense 76 Top Ten, New York Times Notable Book of the Year 2003 Edgar Award nominee for Best Novel 2003, Agatha Award winner for Best First Novel 2003), ale mnie podobała się średnio. Ale da się czytać. Może nawet kupie następne :} Odpowiedz Link
minkipinki Masters Priscilla "Małe krzywdy" 30.10.08, 08:08 Przeczytałam błyskawicznie, strasznie przygnębiają mnie kryminały z dziećmi w rolach głównych. Odpowiedz Link
agawa79 Asa Larsson - Blood Spilt 31.10.08, 11:50 Z wizerunkiem Izabeli Scorupco w wiadomej roli - nie uwolnię się od tego. Miał być Indridason, ale musi poczekać na swoją kolej. Odpowiedz Link
opty2 Karin Fossum - Kto się boi dzikiej bestii? 31.10.08, 12:05 no kto, kto się boi? początek dołujący, potem pojawia sie trup i Sajer wkracza do akcji, a tak na marginesie jakos trudno sie doczytać, gdzie w jakim kraju czy mieście toczy się akcja, czy to zamierzone? a w ogóle to skąd oni biorą tyle tych "nieprzystosowanych"? Odpowiedz Link
negev56 Re: Karin Fossum - Kto się boi dzikiej bestii? 31.10.08, 18:23 Oo, też się za dziką bestię zabieram. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Karin Fossum - Kto się boi dzikiej bestii? 31.10.08, 18:52 negev56 napisała: > Oo, też się za dziką bestię zabieram. ciekawe, jak się Wam spodoba, szczerze mówiąc, mnie się o wiele bardziej podobała "Nie oglądaj się". Odpowiedz Link
negev56 Re: Karin Fossum - Kto się boi dzikiej bestii? 31.10.08, 20:47 Dam znać po przeczytaniu . Odpowiedz Link
siostra_pelagia Aaron Elkins-Fellowship of fear 01.11.08, 03:24 Przerwa w Skandynawach (oczywiście chwilowa). O profesorze antropologii Gideonie Oliverze. Niestety podoba mi się, co źle wróży moim wydatkom w najbliższym czasie. Odpowiedz Link