Dodaj do ulubionych

Frekwencja na 138

24.03.04, 12:08
Czy wiecie jaką frekwencje ma linia 138 w różnych porach dnia powszedniego i
w święto? Żadko mam okazję, by nią podróżowac, jednak za każdym razem, jak
jadę pasażerów 138 jest niewielu. Czy możecie potwierdzić moje przypuszczenia
jeśli chodzi o słabą frekwencje lub je rozwiać?
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Frekwencja na 138 24.03.04, 12:13
      Średnio dwa razy w miesiącu jadę 138, moja Mamecja bardzo często - nie jechałem
      maksymalnie ciasnym wozem, ale pustym też nie.
      • thomasch Re: Frekwencja na 138 24.03.04, 13:43
        Odkąd padły zakłady na Utracie, frekwencja się zmniejszyła. Kiedyś na 138
        często bywały przeguby i wcale nie były luźne.
        • d.z Re: Frekwencja na 138 24.03.04, 14:33
          No więc tak.
          Rano ze Szmulek nie jest pusto ale przegub nie potrzebny w drugą stronę (bo
          ludzie dojeżdżaja do Procter&Gamble) również pusto nie jest.
          Podobnie jest i popołudniami.
          Wtedy to częstotliwość chyba co 16 min starcza.
          W święta i poza szczytem jest średnio co 25 min i zawsze można znaleźć miejsce
          siedzące.
          Wniosek.
          W dni powszednie w szczycie jest ok.
          W święta spokojnie na tej linii mogłby jeździć midibusy.
          Taniej by wyszło.
          • zaciszanin Re: Frekwencja na 138 24.03.04, 18:48
            Podobno od kwietnia 138 w DŚ ma przejąć ITS. Mam nadzieję, że częstotliwość się
            nie zwiększy...
            • d.z Re: Frekwencja na 138 25.03.04, 07:21
              zaciszanin napisał:

> Podobno od kwietnia 138 w DŚ ma przejąć ITS. Mam nadzieję, że częstotliwość
              się
              >
              > nie zwiększy...

Powiem tak powinna ulec zmniejszeniu nawet.
              To idiotyczne 25 minut jest bez sensu.
              Powinno byc co 30 min.
              Wtedy łatwiej byłoby zapamiętać odjazdy (tak jak jest z nocnymi) z przystanków.
              • kaye Re: Frekwencja na 138 26.03.04, 10:57
                Ja jeżdżę 138 prawie codziennie ze śródmieścia na Pragę i między 16 a 17.00
                jest ciasno. Potem się trochę rozluźnia, choć nigdy nie widziałam, żeby
                linia "woziła powietrze". Dlatego też sądzę, że zmniejszanie częstotliwości nie
                jest wskazane.
                • zaciszanin Re: Frekwencja na 138 26.03.04, 20:17
                  Nie wiem jak w Śródmieściu, ale na Utracie na pewno nie jest potrzebne 138 o
                  takiej częstotliwości. Na Utracie jest kilka domóków na krzyż, zarośla i
                  bocznica kolejowa. Dla takiej okolicy na prawdę linia co 30 minut to wielka
                  uprzejmość.
                  • thomasch Re: Frekwencja na 138 26.03.04, 21:01
                    zaciszanin napisał:

> Nie wiem jak w Śródmieściu, ale na Utracie na pewno nie jest potrzebne 138 o
                    > takiej częstotliwości. Na Utracie jest kilka domóków na krzyż, zarośla i
                    > bocznica kolejowa. Dla takiej okolicy na prawdę linia co 30 minut to wielka
                    > uprzejmość.

Na Mokotowie 138 służy głównie jako dowozówka do tramwajów na Puławskiej.
                  • szczupy Re: Frekwencja na 138 27.03.04, 14:22
                    A także PZU, magazyny firmy kurierskiej Stolica, i parę innych firm. Tam
                    dojeżdża naprawde sporo osób, więc lepiej nie obcinać 138.
                    • zaciszanin Re: Frekwencja na 138 27.03.04, 14:26
                      1. Ludzie, którzy przewożą paczki (kurierzy), na pewno nie docierają do celu
                      autobusem.
                      2. Ewentualni odbiorcy otrzymują paczki do domu.
                      3. Nawet gdyby hipotetycznie miałbyć duży ruch na Utracie w związku z tymi
                      zakładami, to jeżdżąc tam wiele razy rowerem, jak równiez autobusem, tego nie
                      zauważyłem.
                      • szczupy Re: Frekwencja na 138 27.03.04, 14:57
                        Firma kurierska to nie tylko kurierzy. Takie paczki trzeba posegregować,
                        załadować, itd. Osób robiących to jest całkiem sporo i jak najbardziej
                        dojeżdżają autobusem.
                        • d.z Re: Frekwencja na 138 29.03.04, 08:27
                          Z tego co napisało ZTM_info na ztm news od kwietnia na 138 zostaja solarisy
                          Connexu i ITS w dni powszednie, w DS natomiast tylko Solarisy Connexu.
                          O rozkłądzie ani słowa, a szkoda bo jak mówiłem. W DP ja bym 138 co 15 min
                          zrobił w szczycie, a poza szczytem i w DS co 30 min. Łatwiej by sie ludziom
                          rozklad zapamietalo podobnie jak w przypadku nocnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka