Dodaj do ulubionych

Hotel Cyprus - Książenice

03.10.07, 22:28
W książenicach powstał hotel Cyprus. Zostało zorganizowane tam wesele ale niestety nie mogę go nikomu polecić. Klientów hotelu próbowano oszukać na wiele sposobów. między innymi : nie została wydana wódka pomimo kilkakrotnego zapewniania przez tzw. panią menadżer że oddała całą wódkę,okazało się że prawie 2 skrzynki wódki poprostu leży w szklanej lodówce (przy której zresztą stała tzw. pani menadżer i rozmawiała z kelnerem) i dopiero po wejściu do kuchni przeze mnie krzykneła "dlaczego nie została wydana wódka ?!" . Policzono nam również za 78 butelek wina zamiast za 18. Niemówiąc już o jedzeniu które "znikneło" z wesela (według personelu zostało pare owoców, talerz wędlin i 4 kawałki ciasta). Uczciwość hotelu pozostawiam do oceny czytelnikom. Omijać szerkokim łukiem!!!!!
Obserwuj wątek
    • misiaq23 Re: Hotel Cyprus - Książenice 03.10.07, 22:30
      Zgadzam się z jozek_t. Na uczciwość tam nie można liczyć!!!
    • tusia-p Re: Hotel Cyprus - Książenice 17.10.07, 18:02
      jozek_t napisał:

> W książenicach powstał hotel Cyprus. Zostało zorganizowane tam wesele ale niest
      > ety nie mogę go nikomu polecić. Klientów hotelu próbowano oszukać na wiele spos
      > obów. między innymi : nie została wydana wódka pomimo kilkakrotnego zapewniania
      > przez tzw. panią menadżer że oddała całą wódkę,okazało się że prawie 2 skrzynk
      > i wódki poprostu leży w szklanej lodówce (przy której zresztą stała tzw. pani m
      > enadżer i rozmawiała z kelnerem) i dopiero po wejściu do kuchni przeze mnie krz
      > ykneła "dlaczego nie została wydana wódka ?!" . Policzono nam również za 78 but
      > elek wina zamiast za 18. Niemówiąc już o jedzeniu które "znikneło" z wesela (we
      > dług personelu zostało pare owoców, talerz wędlin i 4 kawałki ciasta). Uczciwoś
      > ć hotelu pozostawiam do oceny czytelnikom. Omijać szerkokim łukiem!!!!!

Ratunku!! Widzę, że malkontentów nie dość w naszych okolicach! Żal się robi, gdy
      czyta się Wasze komentarze na temat Hotelu Cyprus w Książenicach, a szczególnie
      Józku podkreśliłeś nieuczciwość właścicieli, a jeśli mam być szczera, a jestem
      to mój drogi czy to oni prowadzili Twoje wesele, czy pani manager była ,,główną
      dowodzącą", ale to pytanie jest retoryczne, nie każę Ci wysilać się i spieszyć
      mi z odpowiedzią na nie. Bardzo cieszę się z faktu, że jeszcze znalazło się
      kilku ludzi, którzy nie oceniają źle! Zawsze myślałam, że jedzenie jest po to,
      by je zjeść, widocznie jednak jest po to by zostało...ile się człowiek może
      nauczyć na takim zwykłym forum...hehe;) Teraz kilka słów o obiekcie z
      tematu...Miałam urodziny, więc postanowiłam je jakoś uczcić, ja wraz z rodzicami
      oraz dwójka znajomych pojechaliśmy do Cypruska na obiadokolację! Najpierw nie
      bardzo chciałam bo w końcu to ,,nowe" i niesprawdzone, ale jednak posiłek
      przerósł moje najśmielsze oczekiwania! Nie dość, że wyglądał jak arcydzieło na
      talerzu to nie tylko optycznie był wyśmienity. Pomimo, że jestem łasuchem bardzo
      się najadłam. Całe szczęście zostało mi jeszcze odrobinkę miejsca na deser...i
      przed mymi oczyma ukazała się kolorowa karoca słodkości...było równie smacznie
      jak i pięknie. Może jeszcze kilka słów o obsłudze, więc muszę przyznać, iż pan
      kelner-przystojny młodzieniec w dodatku bardzo zabawny i sympatyczny. Zwróciłam
      szczególną uwagę na oryginalną zastawę-och, kwitesencja dobrego gustu-skromność
      i piękno! Jeśli, ktoś z właścicieli (tudzież personelu) będzie zaprzątał sobie
      głowę tym forum, to proszę, abyście nie poświęcali większej uwagi złym słowom.
      Brakowało tylko mi w tle muzyki, ale na pewno z czasem tak owa się tam pojawi.
      Serdecznie zapraszam wszystkich, aby zamiast czytać tu te bzdury, pojechali i
      przekonali się, jak pyszne serwują tam dania i jakże miła atmosfera panuje w
      środku. Pozdrawiam!

P.S.
      Drobna rada dla Szanownego Pana Józka:
      po prostu piszemy osobno:) może jakieś ,,korki" z polskiego by się
      przydały??Życzę powodzenia na nowej drodze życia, oby było bardziej udane niż
      ,,to okropne wesele"!! Humanistka:*
      • tusia-p Re: Hotel Cyprus - Książenice 17.10.07, 19:26
        Wiem, że dosyć chaotycznie napisałam, ale to z pośpiechu, teraz czytam drugi raz
        i się sama z siebie śmieję...kilka zdań nieskładnych i troszkę nie skończonych
        myśli...śmiesznie, więc Józku wybacz, że czepiałam się Twego ,,poprostu":)
        • travka1 Re: Hotel Cyprus - Książenice 30.10.07, 18:02
          a ja nie rozumiem czemu tak bronisz tego miejsca??Bylas tam na
          obiedzie czy robilas swoje wesele- jednak to taka mala
          roznica...Facet ma odczucia takie jakie ma i o tym pisze.Jego prawo
          zdaje mi sie:)Tobie sie podobalo - napisalas i po co tu sie jozka
          czepiac?Bylas na jego weselu czy jak,ze wiesz,ze ma niesluszne
          zale...A moze POPROSTU laczy Cie cos z tym miejscem i nie jestes
          obiektywna;)
          • agniesia66 Re: Hotel Cyprus - Książenice 12.11.07, 20:14
            bylam w niedzielę na obidku i powiem wam MNIAAM MNIAAM,pięknie
            podane jedzonko, smaczne wyjatkowo,naprawdę polecam,zupa krem z
            grzybów pychaaaaaaaaaa.
            • grazsliw Re: Hotel Cyprus - Książenice 12.05.09, 16:51
              Rzeczywiście. Jedzenie wyśmienite i podane w sposób artystyczny.
              Kucharz kreatywny i ma sporo dobrych pomysłów kulinarnych. Sałatka
              cypryjska - to jedna z najlepszych sałatek jakie przyszło mi
              konsumowac. Polecam też dobre zupy (krem z pomidorów, grzybowa) i
              dania podstawowe. Jedyny niewypał jaki mi sie trafił - to carpaccio
              z ośmiornicy. Może dlatego, że w przypadku owoców morza -
              podniebienie mam szczególnie wrażliwe.
              Co do uczciwości - trudno mi polemizować, bo z nie spotkałem się z
              oszustwem. Minus - to na pewno wysokie ceny bijące mocno po kieszeni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka