Dodaj do ulubionych

kasa fiskalna

21.09.13, 21:05
powiedzcie mi proszę jak to jest z kasami fiskalnymi od 1 pazdziernika 2013r?W jaki sposób ewidencjonowac sprzedaż skoro teraz mam dwa kody 1 odzież wyceniona, 2 odziez na wagę?Przecież skoro kupuję niesort to nie ma tu mowy o wyliczeniu ile na 500 kg zakupionej odzieży było np.spodni bo nie ma w tym przypadku takiego podziału tylko na fakturze jest nazwa odziez uzywana.
Obserwuj wątek
    • mimiszka Re: kasa fiskalna 22.09.13, 15:49
      Dowiadywałam się w dwóch urzędach skarbowych i niestety musi byc wyszczególnienie na wszysko co sprzedajesz i nie ma znaczenia jak kupujesz towar i jak go sprzedajesz na wagę czy wycenione .
      • krysiamodz Re: kasa fiskalna 22.09.13, 16:43
        :) ciekawe. Ja mam wage i wycene i nie mam nic wyszczególnionego ogólnie odziez uzywana .A niby jak to ma wygladac w sprzedazy na wage ? Wyszczegolniac i wazyc kazda rzecz odzielnie jak ktos np ma 15 sztuk to co mam kienta obsługiwac 20 minut ?
        • mimiszka Re: kasa fiskalna 23.09.13, 11:27
          Ja do tej pory tez tak miałam wszystko pod odziez ,a teraz w urzedzie potwierdzono ,ze niestety muszą byc osobne kody na bluzki ,sukienki i wszystko to czym sie handluje ,tak jak nie mozna uzywac np owoce tylko trzeba wyszczególniac kazdy rodzaj owocow. Jest to głupie ale u nas w kraju wszystko jest mozliwe.
          • renata1981-81 Re: kasa fiskalna 23.09.13, 12:08
            byłam dzisiaj w urzedzie i jak wyzej juz napisano nalezy miec osobne kody a odziez na wage?Pani w urzedzie stwierdziła ze to najwyzej 20 kodów i kazda rzecz trzeba wazyc w takim razie osobno.Klient bedzie czekał i sie denerwował a ja bedę szukac kodu na skarpetki za 10 gr ale w nagrodę dostanie kilku metrowy paragon hurrrra!!Pozdawiam wszystkich włascicieli firm ,cieszmy sie inicjatywa pierdzacych w stołek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka