28.07.15, 11:32
słuchajcie -ja z innej beczki-osoba którą znam zakupiła ,,cudne''ubranka z hurtowni na odległość..
zdjęcia oczywięcie poglądowe..cudne kolorowe-po zamówieniu okazało się ,że dostała śmierdzący syf...co się robi z takim fantem???
Obserwuj wątek
    • 40maja Re: zwroty??? 28.07.15, 11:53
      ciekawe jak się wypowiedzą wszystkie super hurtownie:):):)
      • belchatowbutik Re: zwroty??? 28.07.15, 15:36
        Najprościej będzie zadać to pytanie do federacji praw konsumenta
        od niedawna prawo jest po stronie kupujących ( na odległość ) kupujący ma chyba 14 dni na zwrot zakupionego towaru bez podawania przyczyny
    • 40maja Re: zwroty??? 29.07.15, 09:54
      No i własnie tutaj jest problem.Bo z tego co wiem przepisy się zmieniły na korzyść konsumenta i przy zakupie na odległość jest możliwy zwrot w ciagu 14 dni.A jak przyjdzie co do czego ,,cudowne hurtownie '' nie przyjmują zwrotów.To jest na zasadzie-mam super towar -sprzedam Ci kota w worku,a potem płacz -bo ja umywam ręce...Tragedia
      • mimiszka Re: zwroty??? 29.07.15, 11:21
        Zwroty w ciagu 14 dni dotyczą zakupu towaru przez klienta ,a nie dotyczą zakupu hurtowego przez przedsiębiorcę i dlatego hurtownie nie mają obowiazku przyjmować zwroty. Niestety trzeba przemysleć takie zakupy na odległosc
        • belchatowbutik Re: zwroty??? 29.07.15, 19:12
          Zakup na odległość to nadal zakup a zakup hurtowy to pojęcie względne
          ja bym zgłosiła sprawę do federacji praw konsumentów a oni się wypowiedzą w tej kwestii
    • 40maja Re: zwroty??? 31.07.15, 08:07
      Tak to trzeba dokładnie sprawdzić i popytac-ja proponuje to wszystkim kupujacym w ,,hurtowni''na odległość.
      Z mojego punktu widzenia-jeżeli ja sprzedaje w sklepiku internetowym odzież uzywaną i jestem zmuszona do przyjmowania zwrotów ,bo cos tam było nie zgodne z opisem-to DLACZEGO -hurtownia -która obiecuje ,,cuda wianki'' -ma problem z przyjęciem tego z powrotem????Bo co???Bo trzeba się pozbyć towaru???Zakup ,,poglądowych zdjeć''????Jeżeli poglądowe zdjęcia są ok podobają mi się??A otrzymam nijaki syf ..to jak się ma jedno z drugim????Zakupiłam odzież tutaj na forum od faceta-miało być dziecko -oszukał mnie i wysłał 10% dziecka i 90% syfskiej damskiej..To rozumiem nie ma zwrotów?????
      Teraz w takiej sytuacji jest moja znajoma -miały być cuda za 50zł za kg -przyszło czyściwo!!!!!
      • mini.moda Re: zwroty??? 31.07.15, 09:35
        Jak zakupisz jako osoba prywatna w hurtowni to masz prawo oddac towar.
        Jak zakupisz jako firma nie masz, czy Ci sie to podoba czy nie.
        Dalej kupujcie od pseudo sprzedawcow i oszustow z forow.
        Jest tyle hurtowni a wy wciaz dajecie sie naciagac.
        A najprosciej wsadzic tylek i jechac kupic towar osobiscie a nie siedziec przed komputerem i zbijac bąki i potem siedzieć i narzekać
    • mar.bre Re: zwroty??? 31.07.15, 09:28
      świetnie znam te tematy.. już nie raz nadziałam się na bajki o super towarze, a syf taki , że żal... i nauczka na przyszłość- wolę kupować od dobrych hurtowni, a nie pseudo hurtowniczków ... którzy tylko wzbagacają się na tym , że posklep w cenie creamu sprzedają... ale cóż jak to mowia czlowiek uczy sie na bledach.. prawie bym musiała zamknąć swój interes przez takich oszustów. teraz mam dobry punk i sie tego trzymam!!! pozdrawiam wszystkich
    • 40maja Re: zwroty??? 01.08.15, 19:38
      a gdzie Ty masz w Polsce te super hurtownie??????No daj mi namiar na coś w okolicy podkarpacia?????
      Żebym kupowała tonami-to zgadzam się jechać na pomorze-ale ja potrzebuje 50-100kg ..
      Tak czy tak zainteresowana jestem tą SUPER HURTOWNIĄ!!!! gdzie ???
      • margotka32 Re: zwroty??? 02.08.15, 21:51
        Kupię odzież używaną damską i dziecięcą. Sezon jesień-zima 5zł/kg.

Odzież nie może być brudna, zniszczona, zmechacona. Mogą również Państwo pozbyć się niechcianej biżuterii, torebek, butów.

Sklep Margotka Odzież na wagę
        Pasaż Stokłosy 11 (metro Ursynów)
        wyjście od strony SGGW

zapraszam na skup
        wtorki godz. 10.30-18.30
        piątki 10.30-13.30

www.facebook.com/margotkaodzieznawage
      • okazyjna Re: zwroty??? 04.08.15, 12:34
        staram się jeździć osobiście po towar. a jak mi sie nie udaje to wysyłają mi dwa kartony do wyboru z których wybieram jeden. Jesli liczysz ze zdradze tu skąd kupuje jesteś w błędzie. życzę powodzenia w poszukiwaniach. A jednak istnieją uczciwe hurtownie z miłą obsługa.
    • usedclothescollectionuk Re: zwroty??? 03.08.15, 12:31
      www.usedclothescollection.uk
      besposrednio mix c4c
      zapraszam
    • 40maja Re: zwroty??? 03.08.15, 19:50
      usedclothescollectionuk- rozumiem,że nie czytasz to o czym wątek -tylko wpierdzielasz reklamę swojej super hurtowni o super towarze??Rozumiem przyjmujecie zwroty???
    • 40maja Re: zwroty??? 05.08.15, 08:03
      Ech okazyjna-nawet jakbyś mi cudownie zdradziła -i tak bym się nie skusiła..a wiesz czego???bo to forum ma to do siebie..że te zadowolone -dają mi namiary na własną hurtownie.Ja też mam swojego stałego dostawce i jak chcesz daj emeil -podeślę ci jakie ciuchy można mieć :):):)tylko,że jest problem bo u nas w żadnej hurtowni tego nie znalazłam..nawet w hurtowni w Bochni w creamie za 75zł brutto..U nas liczy się cena ..a towar (jak ktoś już tu dobrze stwierdził)nie idzie w parze z tą ceną..
      • okazyjna Re: zwroty??? 05.08.15, 09:38
        ECH 40MAJA RÓB JAK UWAŻASZ I MYŚL CO CHCESZ - TO TWOJA SPRAWA. KAŻDY SZUKA WŁASNEGO POMYSŁU NA ŻYCIE I BIZNES. A I TAK NA MARGINESIE LUDZI MIERZY SIĘ SWOJĄ MIARĄ ... POWODZENIA W BIZNESIE I NIE INTERESUJA MNIE TWOJE CUDOWNIE CIUSZKI , MAM SWOJE . POZDRAWIAM
        • 40maja Re: zwroty??? 05.08.15, 18:50
          a co ma piernik do wiatraka???co ma jakaś miara i do czego ???do syfu co dostają ludzie z hurtowni..i nie mają prawa do zwrotu???
          • okazyjna Re: zwroty??? 06.08.15, 08:03
            tam gdzie ja kupuje moge wymienic towar bez problemu. A ty 40maja chyba autoreklame tu sobie robisz.
            • 40maja Re: zwroty??? 06.08.15, 14:44
              ha ha hah okazyjna chyba Ty:):):):)-ja już tutaj nic nie kupuje nie martw się o mnie..teraz dokonała zakupu moja znajoma-i potwierdziła moje zdanie:):):)
              Szukam pomocy jak ten super towar oddać..A widzę Ty czego tu szukasz?????skoro masz super towar???ha ha ha hah dobre
              • okazyjna Re: zwroty??? 06.08.15, 15:54
                40maja najwidoczniej tego co TY :) napisałam swoje zdanie na temat zwrotów i jakie mam warunki. P.s proponuję zajrzeć do słownika języka polskiego:)
                pozdrawiam
          • okazyjna Re: zwroty??? 06.08.15, 16:01
            oceniasz ludzi tak jak sama byś zrobiła. o to chodziło w mojej wypowiedzi. ale widać zbyt inteligentnie to napisałam i nie mogłaś zrozumieć... p.s. umiesz czytać ze zrozumieniem???
            • 40maja Re: zwroty??? 06.08.15, 21:31
              co ty pier...????ja chce oddać syf...a ty chyba sprzedajesz ten syf,,,bo pienisz się jak tandetna hurtownia..Co robie????weż pisz jaśniej bo czytać się cię nie umiem.
              • okazyjna Re: zwroty??? 10.08.15, 15:27
                chcesz syf oddac ??? a podobno masz swietnego dostwce :) gubisz sie w swoich wypowiedziach .. żenada..
    • elincia80 Re: zwroty??? 05.08.15, 09:11
      czyli można zwrócić jeśli prowadzę działalność czy nie?jak udowodnię im ze to co oddaje to faktycznie to co kupilam
      • 40maja Re: zwroty??? 05.08.15, 18:54
        szanująca się hurtownia powinna przyjmować zwroty i tyle..
        • elincia80 Re: zwroty??? 06.08.15, 10:52
          ale jak im udowodnię ze to co zwracam jest tym co kupiłam:) musiała by znać zawartość każdego worka wiec nie przyjmują:) nie wiem gdzie okazyjna kupujesz ze możesz zwrocie....posklep chyba kupujesz i im to wisi
          • 40maja Re: zwroty??? 06.08.15, 14:49
            Nie udowodnisz i na tym bazują -ale powiem szczerze kilka lat przerabiałam to forum:):):)Tutaj akurat nic od nikogo nie kupuj...:):):):)nie ma szans-a już wysyłkowo -to już śmiech na sali..Zawsze zastanawia mnie ktoś kto ma czas -pierd..tu głupoty a nigdy nie ma czasu wysłać Ci zdjęć twojego towaru..tylko 10kg.....
            • 40maja Re: zwroty??? 06.08.15, 14:54
              prawa konsumenta się zmieniły i to jest wlasnie ciekawe...kupując kota w worku nie możesz zwrócić..mimo,że zdjęcia poglądowe masz cudowne..a otrzymany towar to syf posklepowy..a czasem myślę po śmietnikowy ..a wystawiając odzież na stronach internetowych masz obowiązek przyjmowania zwrotów -mimo,że klient widzi co kupuje???
          • belchatowbutik Re: zwroty??? 06.08.15, 15:20
            Mnie się wydaje że to problem hurtowni czy Ci uwierzą że odsyłasz im ich towar tak jak my musimy zaufać ich zapewnieniom że wysyłają nam właściwy towar tak jak pisałam prawo jest po stronie kupującego
            • okazyjna Re: zwroty??? 06.08.15, 15:55
              porządne hurtownie przyjmują zwroty. chyba ze syf sprzedają ... to zwrotu nie chca przyjąć :)

• 40maja Re: zwroty??? 06.08.15, 21:34
                a skąd to wiesz?Daj namiary na tą Twoją super zwrotną hurtownie-bo ja narazie na żadną nie trafiłam i idę o zakład,że 99% tutaj kupujacych trafiło na bezzwrotny syf .
                • okazyjna Re: zwroty??? 07.08.15, 08:50
                  ani myślę 40maja zdradzać dostawcę. powodzenia życzę!!! i myśl sobie co chcesz. ja nie kupuje kota w worku. zamawiam na trase 2 z których wybieram 1 :) naprawdę istnieją jeszcze uczciwe hurtownie. Uważam ze szanujaca się hurtownia powinna wymienić towar, chyba ze nie jest pewna swojego towaru .
                  • 40maja Re: zwroty??? 07.08.15, 12:00
                    nie chce dostawcy jako takiego -bo uwierz na prawde go nie potrzebuję...chodzi mi o hurtownie która przyjmuje zwrot..tylko i wyłącznie -czy istnieje taka???????
                    • benek136 Re: zwroty??? 07.08.15, 12:14
                      PrZestancie bredzic, przepisy o ochronie konsumeta dotyczą tylko konsumenta ,a nie przedsiębiorcę który prowadzi działalnosc gospodarczą . koniec kropka. Kazdy ma jakąs wpadkę ,trzeba z tego wyciągnąc naukę i isc do przodu ,a nie plakac nad rozlanym mlekiem bo to nic nie pomoze.Tylko twardzi zostają w handlu ciuchami.
                      • belchatowbutik Re: zwroty??? 08.08.15, 01:35
                        benek136 ty IDIOTO jaka jest różnica między konsumentem a przedsiębiorcom????????????????????????? zakupy na odległość i ich prawa są takie same dla wszystkich kupujących ............nareszcie prawo choć trochę jest po naszej stronie i umówmy się .....skoro ktoś kupi przez neta co kolwiek to ma prawo do zwrotu i to bez podania przyczyny...........sorry taki mamy klimat.....a jak ktoś tu pisze że jest inaczej to są chyba jacyś hurtownicy i przestańmy ciągnąc ten temat.............a skąd to wiem...napisałam do federacji praw konsumenta i wiem że prawo jest po naszej stronie
                        • benek136 Re: zwroty??? 09.08.15, 20:18
                          Miła Pani jesli chce Pani dyskutować merytorycznie na jakis temat ,a konkretnie na temat róznicy miedzy konsumentem a przedsiębiorcą i jesli pani inteligencja nie pozwala samej zdefiniowac jedno i drugie to moja dobra rada zapoznac się z kodeksem cywilnym z art 221 i wtedy pani się dowie kto jest konsumentem i jakie ma prawa w przeciwienstwie do przedsiębiorcy. Pozdrawia ten IDIOTA i proponuje więcej czasu poswięcic na dokształcanie się bo na naukę nigdy nie jest za pózno.
                          • belchatowbutik Re: zwroty??? 10.08.15, 15:03
                            Oooooo proszę proszę mędrzec i nauczyciel się znalazł który ma zaniżony poziom swojego ego różnicę między konsumentem a przedsiębiorcom rozróżniam i w przeciwieństwie do Ciebie zadzwoniłam do Federacji praw konsumenta i dowiedziałam się że taki zakup z hurtowni również podlega zwrotowi bez podawania przyczyny
                            • okazyjna Re: zwroty??? 10.08.15, 15:25
                              po co sie obrażać nawzajem . Skoro widać problem rozwiązany. wystarczy postraszyć hurtownika i może uda sie towar zwrócić bez problemu :) pozdrawiam
                            • mini.moda Re: zwroty??? 12.08.15, 15:42
                              BZDURY! Kupujac na fv na firme ZAKUP NIE PODLEGA ZWROTOWI!
    • 40maja Re: zwroty??? 12.08.15, 15:01
      czyli ogólnie sumując -KUPUJĄCY MA PRAWO DO ZWROTU!!!!-UWAGA wszyscy kupujący -macie prawo do zwrotu i hurtownia która z góry napisze,że zwrotów nie ma -to znaczy,że chce pozbyć się towaru zalegającego im na półkach!!Zwrócić towar mogą wszyscy kupujący ,,kota w worku'' -gdzie w emeilach mamy cudne POGLĄDOWE zdjęcia nijak mające się do towaru który otrzymujemy..A jak chcemy zwrócić towar-to jesteśmy obsypywani wyzwiskami..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka