Dodaj do ulubionych

Ciucholandy lumpexy second handy w trojmieście

24.01.07, 21:01
Proponuje stworzyć listę ciucholandów w trójmieście, ale takich z troche
lepszej jakości ciuchami.(proszę o pisanie tak jak ja tzn. najpierw miasto
potem ulica i ew. inf dodatkowe)Ja pierwsza
GDYNIA
1.ul.Starowiejska blisko dworca PKP na przeciwko cukierni JUSTYNKA.Mały ale
bardzo dobry wybór
2.ul.Chylońska na tak zwanej "dawnej pentli" przy Biedronce. Chodze tam
regularnie.
Obserwuj wątek
    • olesia301 Re: Ciucholandy lumpexy second handy w trojmieści 24.01.07, 21:17
      Hej! Super pomysł na spis ciucholandów w 3-mieście.
      Czy ten na Chylońskiej to w Cisowej? Czy na Leszczynkach - tam też Biedronka i
      obok lumpeks. Jeśli w cisowej to pewnie szperamy w tym samym sklepiku - ja
      mieszkam niedaleko.

Fajny lumpeks jest na Partyzantów w Gdańsku - wejście od strony Mc Donaldsa,
      obok wyjścia tylnego Zatoki.
      W Gdyni na Abrahama - za Batorym, są 2 lumpeksy, w jednym duży wybór torebek i
      pasków.

• stasia82 Re: Ciucholandy lumpexy second handy w trojmieści 25.01.07, 15:18
        Ja tez prosiłabym o lepsze namiary na ten na Chylońskiej - na ktorym przystanku
        kolejki trzeba wysiasc??

Ja odwiedzam te na Starowiejskiej, najlepszy jest ten na koncu, ale ten w
        polowie tez jest sympatyczny.

Jeszcze wczesniej ktos na tym forum podawal, ze na Szerokiej lumpek z
        pomaranczowymi oknami jest fajny, ale jeszcze go nie odwiedzialam.
        • olesia301 Re: Ciucholandy lumpexy second handy w trojmieści 25.01.07, 16:04
          Na Chylońskiej są aż 3 niezłe lumpy, które znam :-O
          Jeden przy Biedronce na Leszczynkach - na tym przystanku SKM wychodzisz. Zaraz
          obok dworca jest Biedronka, trudno nie trafić :-) Nie znam jego aż za dobrze -
          rzadko tam bywam.
          Drugi - i to mój hicior - przy kolejce Chylonia. Ten z kolei w blaszaku, gdzie
          Carrefour Express. Tam bywam dośc często - zawsze obłowiona.
          Trzeci - taki se, trzeba trafić, aczkolwiek perełki się zdarzają - niestety
          głównie na wycenie. Ten jest przy Biedronce wysiadając na przystanku Cisowa.

Swoją drogą ciekawe, że lumpy przy dworcach się usadawiają. Pewnie aby
          podróżnych kusić :-)
          Ola
          • ska_mina Re: Ciucholandy lumpexy second handy w trojmieści 25.01.07, 16:47
            Z tym położeniem to pewnie masz racje;)Myślałam o tym przy SKM Cisowa. Ostatnio
            była też w nowym: dokładnie jak wychodzisz z kolejki SKM Cisowa to masz pentle
            autobusową a po prawej jest taki malutki klockowaty budynek(wchodzisz po 5
            schodkach;)
            • stasia82 Re: Ciucholandy lumpexy second handy w trojmieści 25.01.07, 18:10
              super :) dziekuje za informacje odnosnie Chylonskiej :) ja dopiero zaczynam
              przygode z lumpkami, wiec oprocz tych na Starowiejskiej nie moge nic
              polecic...ale bede sledzic ten watek i jak cos znajde to sie odezwe :) fajnie,
              ze wreszcie ktos "zajał" sie Trójmiastem :) pozdrawiam, Asia.
              • stasia82 Re: Ciucholandy lumpexy second handy w trojmieści 25.01.07, 18:13
                a jesli chodzi o ten lumpek na Szerokiej, to chodziło oczywiście o Gdańsk -
                musze tam sie przejść.
                • hana83 Re: Ciucholandy lumpexy second handy w trojmieści 25.01.07, 19:09
                  w tamtym wątku ja pytalam o lumpeksy i wlasnie ktos polecił ten na
                  szerokiej.... no ale tez jeszcze nie mialam kiedy sie tam wybrac.... jestem z
                  sopotu i nie za bardzo orientuje sie w gdyni.... w sopocie niestety chyba
                  wszystkie lumpeksy sa na wycene :/
                  • roszpunka1 Re: Ciucholandy lumpexy second handy w trojmieści 30.01.07, 20:51
                    Ten na Szerokiej w Gdańsku jest godny polecenia, tej samej sieci jest również w
                    Gdyni, równoległa do Świetojańskiej na początku od Wzgórza Św. Maksymiliana
                    (nie jestem z Gdyni i nie pamietam jaka to ulica). Sama wycena a w soboty za 50%
                    • olesia301 Re: Ciucholandy lumpexy second handy w trojmieści 31.01.07, 16:28
                      To jest chyba ulica Władysława IV, jeśli myślimy o tym samym lumpie.
                      Jest on trochę za budynkiem Hossy idąc w stronę Dworca.
                      • ska_mina Re: Ciucholandy lumpexy second handy w trojmieści 31.01.07, 21:19
                        Taki pomarańczowy?Na rogu?Ja za nim osobiście nie przepadam, ponieważ jest on
                        oblegany przez wszystkich i żadko trafiam tam na coś fajnego. Ja wole lumpeksy
                        dalej od centrum bo tam jest mniej przebrane.
                        Polecam natomiast lumpeks na ul.Abrahama obok pasmanterii.Tysiące pasków i
                        torebek.
                        • olesia301 Re: Ciucholandy lumpexy second handy w trojmieści 31.01.07, 21:27
                          Tak to ten pomarańczowy. Też go nie lubię. Taki moloch.
                          Ten na Abrahama fajny, dużo torebek, ale babka jakaś niemiła. Jakoś dziwnie
                          lustruje. Byłam z synkiem i miałam wrażenie, że jej przeszkadzał.
                          • ska_mina Re: Ciucholandy lumpexy second handy w trojmieści 04.02.07, 09:49
                            Boże...właśnie przeczytałam swój poprzedni wpis i zauważyłam że napisałam
                            rzadko przez 'ż'. Jeśli chodzi o ten lumpex na Abrahama to ta babka jest
                            rzeczywiście nie miła. Jest też jeden, którego nie polecam na przeciwko
                            pączusia na świętojańskiej "Perełki z odzysku" nazwa mnie zaciekawiła ale
                            żadnycj ciekawych rzeczy nie było.
                            • stasia82 Re: Ciucholandy lumpexy second handy w trojmieści 05.02.07, 20:55
                              A ja byłam dzisiaj w kilku lumpkach w Sopocie na Al.Niepodległości (przy samym
                              koncu jak sie jedzie w strone Gdyni, zaraz za przecinającym Al.Niepodległości
                              tunelu od Monciaka)...warto tam zajrzec. Jeden jest duzy, bardzo czysty i ładny
                              w środku, z pomarańczowym szyldem. Duzo markowych rzeczy mozna wyszperac :)
                              Wszystko wycenione. Dwa pozostałe zaraz po przeciwnej stronie, troche mniejsze.
                              • hana83 Re: Ciucholandy lumpexy second handy w trojmieści 06.02.07, 12:59
                                ja do tych w sopocie chodze w miare regularnie i rzeczywiscie mozna znalezc
                                fajne ciuchy.... ale jedyny problem w tym, ze wszystkie ciuchy sa wyceniane....
                                a czasami ceny sa z kosmosu :/
                              • olarupola Re: Ciucholandy lumpexy second handy w trojmieści 23.03.07, 15:25
                                Ja też lubie te lumpki w Sopocie, chociaz trochę drogo. Ostatnio lubię taki
                                maly na Zabiance (róg Pomorskiej i Gospody,za przystankiem tramwajowym w
                                str.Jelitkowa, tak trochę bardziej w podwórku). Bardzo sympatyczni właściciele,
                                przystępne ceny i można trafić na naprawdę świetne ciuszki, szczególnie dla
                                dzieci, wycena i na wagę, i spory wybór pościeli, czy zasłonek. Tylko lepiej
                                tam nie przyjeżdżajcie, bo się zrobi tłok i będę miała za dużą konkurencję w
                                szperaniu :) Pozdrawiam wszystkie lumpeksiary
                                • ichija Re: Ciucholandy lumpexy second handy w trojmieści 23.03.07, 22:30
                                  ja tez tam szperam - od czasu do czasu!!!!!!!!!!
    • hana83 Re: Ciucholandy lumpexy second handy w trojmieści 25.02.07, 14:57
      up... dziewczyny podbijam, bo nam niedługo wątek 3miastowy zaginie :)
      • sylwiazion Re: Ciucholandy lumpexy second handy w trojmieści 26.02.07, 14:43
        No to ja polecam w gdansku na zaspie,ulica Pilotow, kolo XV liceum, w bialym
        budynku wolno stojącym, obok rzeczy za 5 zł, fryzjer.... maja super ciuchy dla
        dzieci, na wage i wyceniane... bardzo czesto jak jestem u rodziców tam zagladam
        i zawsze wychodze z siatka :)
        Drugi do którego czasami jezdze to na Dmowskiego we wrzeszcu, ale najlepiej
        przyjsc jak jest dostawa w poniedzialek, tylko dla wytrwalych bo tam sie biją o
        ciuchy hehehe doslownie, ( jeszcze niejest dobrze otwart a baby rynkowe juz
        kucaja pod krata zeby byc pierwsze ) ale jest z czego wybierac.
        A trezci to nowy przy Kartuskiej 149 ale tylko ciuchy wyceniane... tez fajne
        perełki dla dzieci, np bluzeczki za 6-8 zł, spodniczki spodnie do 16 zl

W sopocie i w gdyni nie znam

Pozdarwiam Sylwia
        • ika.k1 Re: Ciucholandy lumpexy second handy w trojmieści 25.03.07, 12:14
          Na Dmowskiego nie znam, napisz gdzie dokładnie on jest.

pozdrawiam
    • olesia301 Re: Ciucholandy lumpexy second handy w trojmieści 14.03.07, 13:42
      Jest nowy lumpeks w Cisowej, przy przedostatnim przystanku trajdków 22 i 27.
      Do niedawna była tam piekarnia.
      Kupiłam sandałki nowe za 15 zł, ale wycena u nicg b.tania.
      Jest też troche nowych podobno ze starego sklepu.
      Ola
    • hana83 nowe w sopocie 29.03.07, 14:43
      dziewczyny! dopisuje dwa nowe lumpeksy w sopocie na bohaterów monte cossino...
      miedzy tunelami u góry... jeszcze nie byłam, ale podobno całkiem nieźle....
      swoja drogą niedługo w sopocie bedzie wiecej lumpeksów niż mieszkańców :)
      • ska_mina Re: nowe w sopocie 19.04.07, 21:28
        Co do tego w Cisowej to, nie słyszałam o nim, ale troche szkoda mi tej piekarni
        bo kojarzę ją z moim dzieciństwem.Wszystkie wycieczki z SP nr.31 tam
        chodziły...Ale lumpeks spradze.Dzięki!Polecam też luksusowy lumpeks jak sie
        idzie od głównego dworca w gdyni na ul. starowiejską to na początku po lewej
        stronie, drogo ale markowo!Polecam!
        • olesia301 Re: nowe w sopocie 24.04.07, 16:38
          Ta nowa w Cisowej taka se i często zamknięta. Tylko jak mogłaś tam w
          dzieciństwie chodzić skoro ta piekarnia może z rok była czynna?
          Ten na Starowiejskiej znam, faktycznie drogo, ale jakie ciuchy! Zapomniałam o
          nim muszę tam skoczyć kiedyś.

• ska_mina Re: nowe w sopocie 08.05.07, 17:30
            Może w takim razie nie mówimy o tej samej piekarni.Ja mówie o takiej, w której
            budynku obok był lub jest sklep spożywczy.A piekarnia taka z wejściem od boku,
            a tam sie prawie nie wchodziło bo od razu było okienko.To ta?
            • olesia301 Re: nowe w sopocie 08.05.07, 22:27
              A tak, ta piekarnia jest jeszcze. Ta z wejściem z boku.
              Przez chwilę mieli oni sklep na lewo od spożywczego, ale widocznie nie szło i
              teraz po staremu z boku ;-)
              • ska_mina Re: nowe w sopocie 16.05.07, 17:08
                Dziewczyny (faceci też;)! Trzeba uaktywnić ten wątek!Napewno znacie dużo
                lumpeksów w Trójmieście! Ja ze swej strony proszę jeśli ktoś zna o opinię na
                temat lumpka na witominie przy przystanku m.in. autobusu 141, to jest o 1
                wcześniejszy od tego do jest przy Witawie to jest chyba ulica Rolnicza czy
                Kielecka jak kto woli.
    • pannamigotka82 Gdansk 31.07.07, 13:38
      A oto "moje miejsca", ktore kiedys regularnie odwiedzane:

Starowka- wielki sh po stronie portu jachtowego
      Wrzeszcz- 2 ciuchlandy wejscie od strony (chyba) ul Sobotki, za Aphia w lewo
      Oliwa- hala przy dworcu pkp
      Przymorze- rynek oczywiscie! (zaraz kolo wydz Pedagogiki UG)
      Zabianka- maly, ale warty odwiedzenia lumpeksik kolo przystanku tramwajowego
      linii 6 i 12, mniej wiecej blisko przychodni

3 pierwsze to zapewne powszechnie znana siec Taniej Odziezy (pomaranczowo-
      czarne logo). Niestety przekonalam sie, ze panie chowaja co cenniejsze rzeczy
      przed sb wyprzedaza (50%), ale i tak warto!
    • ciucholand_nowy Re: Ciucholandy lumpexy second handy w trojmieści 07.12.21, 14:57
      GDYNIA: Ciucholand Nowy, ul. Chwaszczyńska 21. Codziennie nowa dostawa towaru, tak więc każdego dnia jest szansa trafić coś fajnego. Nasz towar dezynfekowany jest po każdym przymierzeniu oraz przed trafieniem na sklep. Każda rzecz wyceniania indywidualnie. Codziennie promocje -30 oraz -50%. Markowa odzież w przystępnych cenach. Możliwość płatności gotówką oraz kartą. Zaprszamy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka