zyta4 14.03.07, 09:35 Witam, czy ktos moze mi napisać co z dopłatami na ten rok? W zeszłym przychodziły poczta jakies papiery do wypełnienia a w tym roku? Jak to jest, bardzo proszę o podpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darek12345 Re: Dopłaty - pytanie ???? 14.03.07, 20:39 Też przyjdą, w zasadzie to powinni już rozsyłać, bo składanie od 15 marca do 15 maja. > Witam, czy ktos moze mi napisać co z dopłatami na ten rok? > W zeszłym przychodziły poczta jakies papiery do wypełnienia a w tym roku? > Jak to jest, bardzo proszę o podpowiedź. > Pozdrawiam Odpowiedz Link
mysza55 Re: Dopłaty - pytanie ???? 15.03.07, 22:34 Już przychodzą fakt, że trochę inne (nowy wniosek) Odpowiedz Link
mauveflower Re: Dopłaty - pytanie ???? 16.03.07, 20:14 Za około 2 tygodnie wnioski spersonalizowane powinny dotrezć do większości rolników. Odpowiedz Link
viola56 Re: Dopłaty - pytanie ???? 23.03.07, 15:16 Witam w tym roku jak w poprzednich latach wnioski spersonalizowane przyjdą pocztą. Możesz także ze strony ARiMR lub Ministerstwa Rolnictwa ściągną druk wniosku i złożyć w Biurze. Tylko po otrzymaniu wniosku pocztą trzeba do Agencji donieść załącznik graficzny i zestawienie tabelaryczne. W tym roku należy również dołączyć specjalne oświadczenie (druk pobrać z Agencji), jeżeli jest współposiadacz gospodarstwa. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
wielki_wuj Re: Dopłaty - pytanie ???? 28.03.07, 21:44 a ja mam zagwozdkę. W instrukcji wypełnainia pisze, że NRU w tym roku juz nie ma, tylko będą brali pod uwagę dane z EGiB i fotomapek. EGiB ma u nas dane sprzed chyba 30 lat i to mocno nieaktualne, bo nikt nie będzie płacił 1 tys zł za zaoranie łąki, a zdjęcia z mapek? A kto go tam pozna co tam rośnie? (jeden sąsiad ma problemy, bo przy fotce miał traktor na polu i co roku ARimR go sciga za "budynek"). Na tej rozpisce przy fotomapkach było takie ARiMRowskie zestawienie: ile jest TUZ. No to chyba na zdrowy rozum mozna się tym posługiwać? Bo jak nie to zrobięawanturę, że mnie agencja łże i wpuszcza w maliny Odpowiedz Link