apollo1111 21.03.07, 18:56 Mam pytanie, czy otwierając sklep z odzieżą używaną wymagana jest kasa fiskalna? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ma_ma28 Re: kasa fiskalna 21.03.07, 19:19 Niedługo otwieram i pani w US powiedziała mi za jeżeli na ryczałcie albo na książce nie przekrocze 40 tyś rocznie to nie musze mieć kasy tyle że w czerwcu ma być decyzja czy czasem wogóle niewprowadzą obowiązkowej kasy,a do tego czasu to już twój wybór czy chcesz mieć kase czy nie.Mam nadzieję zże nic nie pomyliłam.Pozdrawiam ale nie licz ze tu ci dużo osób poradzi coś sensownego bo śledze jakiś czas to forum i sama żadko dostaję odpowiedz.Tu sie przedewszystkim reklamują same hurtownie. Odpowiedz Link
filc2 Re: kasa fiskalna 21.03.07, 19:38 chyba jest troszke inaczej. jesli przekroczysz 20000 w pierwszym roku to bedzie kasa,po roku jest to rownowartosc 10000 euro. Odpowiedz Link
ma_ma28 Re: kasa fiskalna 22.03.07, 08:29 Pewnie masz rację bo ja w tym US dostałam tyle informacij że sama byłam w szoku że urzędnicy w tych czasach potraią cierpliwie tłumaczyć a może poprostu miałam szczęście i trafiłam na fajną babkę.Sorki za wprowadzenie w błąd ale tak jak pisałam sama nie byłam pewna co do tej sumy jakiej nie wolno przekroczyć.POzdrawiam. Odpowiedz Link
drobelas Re: kasa fiskalna 29.06.20, 20:43 Wydaje mi się, że w każdym sklepie wymagana jest odpowiednia kasa fiskalna i będziesz musiał się w nią zaopatrzyć. Polecam Ci zajrzeć tutaj mico.pl/kategoria-produktu/kasy-fiskalne/ . Firma specjalizuje się w dystrybucji takiego sprzętu, wiec na pewno bez problemu szybko znajdziesz u nich to czego szukasz Odpowiedz Link