gazetaforum 02.05.07, 11:04 ktoś zna??? dajcie namiary Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagcorkakasi Re: dobry lumpex sosnowiec lub katowice 31.05.07, 12:20 Witam.Kilka ciucholandów w Katowicach , które znam: -wspominany na forum duży ciucholand przy A.Korfantego. Obok superjednostki. Ogromny wybór a towar według mnie bardzo dobry. Ceny zróżnicowane .Np.kurtki są droższe , ale warto. Trafiaja sie naprawdę porządne rzeczy. Zawsze jak tam idę coś mi sie spodoba.Polecam . -"Retro"zaraz obok w budynku superjednostki ...wystrój bardzo ciekawy. Właściecielka bardzo sympatyczna. Miejsce robi wrażenie.Przeważnie ciekawa muzyka (to duży plus :) Ale ciuchy przeciętne.Trzeba trafić na dobry towar. Mnie udało sie raz kupić etniczną sukienkę i torebkę. I właśnie spotkać tam można takie rzeczy w stylistyce ludowej, etnicznej, hippisowskiej....Kolczyki, torebki .Jeżeli ktoś lubi taki styl, to warto odwiedzać to miejsce. Ja osobiście lubię :) -w "Ślązaku" wczesniej na piętrze , teraz na niskim parterze. Na początku były ciekawe rzeczy. Teraz , kiedy mają dużo klientów wydaje mi sie ,że ciuchy są gorsze. Juz parę razy wyszłam z pustymi rękoma. I co gorsze nic mi sie nawet nie podobało. Poważnie sie zastanawiam ,czy jeszcze tam wróce...A Szkoda zapowiadał sie ciekawy ciucholand:( -Dobry ciucholand na ul.Warszawskiej . W bramie. Tam , gdzie antykwariat.Dwa piętra.Dostwy towaru poniedziałek i wtorek. Mam dość dobre zdanie o tym miejscu. Nie kupiłam tam nic jeszcze , ale przymierzałam sporo rzeczy. Trafiają sie ciekawe ciuchy.Warto tam zajrzeć. -Ciucholand blisko budynku Dworca. Wejście obok sklepu Big Star . Schodami w górę. Słyszłam wiele dobrego o tym mijescu. Mnie nie udało sie jeszcze nic tam kupić.Ostatnio trafiałam na dzien dostwy towaru ...Było tyle ludzi ,że wycofałam się po chwili zastanowienia. Odpowiedz Link
dagcorkakasi Re: dobry lumpex sosnowiec lub katowice 31.05.07, 12:31 Okolice placu Miarki : Na ul.Kościuszki (blisko budynku Dworca) dwa ciucholandy w bramie. Na ul.Andrzeja tez w bramie. Chyba jest jeden właściciel tych 3 sklepów. Towar średniej jakości. To wszystkie miejsca , które znam? Możecie polecić jeszcze inne miejsca?:) Odpowiedz Link
gabrysia_s Re: dobry lumpex sosnowiec lub katowice 05.06.07, 21:22 W Sosnowcu na Gospodarczej w pawilonach, fajny, dużo modnych ciuchów, tylko z cenami czasem przesadzają. Odpowiedz Link
rzepiszka Re: dobry lumpex sosnowiec lub katowice 09.07.07, 15:37 Sosnowiec: ul Naftowa, naprzeciwko lodziarni. duzy wybor ale trzeba miec zmysl lowcy: straszny nieporzadek i trzeba polowac. wybor duzy i ciekawy, ceny nawet nawet: niektore rzeczy wycenione inne za symboliczna zlotowke. ul Pilsudskiego, wielki pawilon. kiedys miescila sie w nim dywyta. uwielbiam ten sklep: jest wielki i panuje w nim idealny porzadek. rzeczy porozwieszane kolorami, fasonami, czesciami garderoby. np: czarny sweterek z rekawem 3/4 powieszony jest na koncu palety barw sweterkow z rekawami 4/4. Polecam. Odpowiedz Link
simonka79 Re: dobry lumpex sosnowiec lub katowice 16.01.08, 11:02 w Katowicach moge polecieć ciucholand na ul. Francuskiej blisko skrzyżowania Lompy z Francuską, jest obok Centrum Nurkowego. Dość duży, ciuchy są porozwieszane, na wagę i wycenione (czasem trochę liczą. Są tam też rzeczy dla dzieci - można trafić na nówki bardzo ładne. A co do Sosnowca to jest ogromny, chyba największy jaki znam na ul. Teatralnej przy Supermarkecie (dawne NOMI). Sklep podzielony na dwie części wycenioną i na wagę po 10 zł. Te na wagę trochę słabe ale można znaleźć coś ładnego, a na wycenie to naprawdę dużo fajnych ciuszków, dla dzieci również. Polecam!!! Odpowiedz Link
szybki_lopes Re: dobry lumpex sosnowiec lub katowice 24.06.08, 22:51 Nikt nie wymienił ciucholandu przy gliwickiej.Dwa tuż obok siebie. Jedne trzypoziomowy. Jeden na parterze. Odpowiedz Link
michalgonet Re: dobry lumpex sosnowiec lub katowice 01.07.09, 16:57 a te przy gliwickiej to gdzie? jestem w Katowicach od niedawna, a gliwicka aż do Chorzowa się ciągnie. Odpowiedz Link