cassandra3 03.12.08, 18:00 niedawno wtopiłam w szmaty...chyba zbankrutuję...ma ktos jakis pomysł jak z tego wyjść? Może ktos doradzi jakąs hurtownie? Az sie boje,bo kredyty trzeba spłacać...A nieuczciwy hurtownik sie cieszy....Pomocy... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
modessa-radomsko Re: ratunku!!!.... 03.12.08, 19:42 Witam, skąd Pani jest - może mogę pomóc Odpowiedz Link
lozik2 Re: ratunku!!!.... 11.12.08, 12:06 prosze o adres w radomsku mieszkam nie daleko podjade zobaczyc adres tom270@wp.pl Odpowiedz Link
morgan151 Re: ratunku!!!.... 03.12.08, 19:44 Dlaczego nie napiszesz jaka to hurtownia, tym bardziej,że hurtownik, jak piszesz cieszy sie???????????????.Opisz dokładniej sytuację. Odpowiedz Link
cassandra3 Re: ratunku!!!.... 03.12.08, 20:26 jestem z okolic Katowic.Nie ma sensu brac z hurtowni,które maja własne ,potezne sklepy.Klientom sprzedaja badziewie a na swoich halach maja piekny towar....na tym forum kilka osób poleciło mi hurtownie z Krakowa.uważam,że są dwie opcje-albo to pracownicy owej hurtowni,albo ktos ma tak ,,chody''...Albo z małym odbiorca nikt sie nie liczy,bo na takim nie ma grubej kasy.... :(( Odpowiedz Link
modessa-radomsko Re: ratunku!!!.... 03.12.08, 21:30 Ma Pani do mnie tylko 100 kilometrów. Prowadzę małą hurtownie pod Radomskiem. Sama sprowadzam towar z Anglii i częściowo sortuję. Można u mnie kupić wiele niedrogich i bardzo ładnych ciuchów. Dla mnie nawet II gatunek to rzeczy zupełnie niezniszczone i często jeszcze modne. Także nie mam "beznadziejnych ubrań"... Mam też niesort - tani - a można go obejrzeć i kupić bądź nie. Zależy mi też na klientach - nawet tych niewielkich. Jeśli jest Pani w krytycznej sytuacji - służę pomocą i na pewno znajdę Pani fajny towar. Ja nie stracę a Pani zarobi Odpowiedz Link
morgan151 Re: ratunku!!!.... 03.12.08, 21:38 Już nie jedna osoba przejechała się na hurtowniach które maja swoje sklepy,...po prostu to co nie poszło w sklepach pakuja w niesort.. Odpowiedz Link
adaczek Re: ratunku!!!.... 03.12.08, 21:50 > Już nie jedna osoba przejechała się na hurtowniach które maja swoje sklepy,...p > o > prostu to co nie poszło w sklepach pakuja w niesort.. Generalizowanie, nie jedna osoba się przejechała na hurtowni, która ma sklepy jak i na hurtowni, która nie ma sklepów. Jak hurtownik jest nieuczciwy to nieważne czy ma sklepy czy nie. Znam hurtownie, które mają sklepy i towar mają ok. Odpowiedz Link
modessa-radomsko Re: ratunku!!!.... 03.12.08, 22:08 Druga sprawa, że w Anglii teraz też nie jest tak łatwo o dobry towar. Importerów przybyło a Anglicy dalej oddają tyle samo co kiedyś. Firmy zbierające w Anglii (door to door) ogłaszają się, że przyjmują WSZYSTKO - łącznie z odpadem (skrawki materiału, kołdry, ogólnie tekstylia). Tak więc ludzie oddają coraz to gorszy towar. Jeszcze rok temu firmy przyjmowały tylko dobrą odzież... Odpowiedz Link
morgan151 Re: ratunku!!!.... 03.12.08, 22:14 Pewnie,że nie można generalizować, jednak jest to ryzyko, nie dlatego ,że tak , ale dlatego ,że często niestety tak się dzieje w tym interesie.A tak poza tym to handlując niesortem , kupując male ilości: 50-100 kg , trudno być zadowolonym z towaru, raz się trafi na dobry a innym razem na słabiznę , a potem jest wyrażanie opinii.I chyba nie zawsze zasłużenie obrywa hurtownik, ludzie nie mają pojęcia co się dzieje tam na miejscu, jak kombinują zbieracze.. Odpowiedz Link
morgan151 Re: ratunku!!!.... 03.12.08, 22:33 Niemcy też przyjmowali wszystko i co się stało?Skonczył się towar niemiecki, umarł śmiercią naturalną, mało kto już chce tym handlowac, tak samo będzie i tu.Ludzie nie będą płacić ciężko zarobionych pieniędzy za śmieci Odpowiedz Link
modessa-radomsko Re: ratunku!!!.... 03.12.08, 22:37 też tak sądzę. Tyle, że do Niemiec jeszcze nie jest tak daleko i jak ktoś ma możliwość to sam sobie jeździ i sortuje. Do Anglii jest trochę za daleko, jak towar się popsuje Polacy po prostu przestaną kupować. Ciekawe jaki będzie następny kraj, z którego masowo wyciągniemy ciuchy... Odpowiedz Link
morgan151 Re: ratunku!!!.... 03.12.08, 23:26 Najgorsze jest to że chyba koniec...Szwajcaria przerobiona, Holandia, Belgia, gdzie szukac modnych ciuchów, do tego ten kryzys, nie będzie łatwo, tam tez przestaną wyrzucac, zaczną oszczędzac... Odpowiedz Link
cassandra3 Re: ratunku!!!.... 03.12.08, 23:41 ...czyli dochodzimy do tego,że generalnie jest ciężko...Nie chodzi mi o to,żeby ,,dopieprzyć'' na forum jakiemus hurtownikowi i nie jestem odbiorcą 100 kg,nie nie...jednak myslę,że np w 300 kg powinno sie wyłuskac pare fajnych rzeczy,a nie wszystko na smietnik...Z resztą jak pisałam wcześniej-hurtownie,w których kupiłam szmaty na swoich sklepach maja piekne ciuchy...w worach był odpad po prostu...Do Radomska oczywiście zajrzę.Dziękuję za odzew i pozdrawiam. Odpowiedz Link
katarzyna-k123 Re: ratunku!!!.... 30.01.09, 14:46 Ja poprosze do Pani kontakt lub prosze sie skataktowac ze mna,rowniez poszukuje zaufanego dostawcy otwieram sklep i do 15 lutego musze miec towar i im dluzej siedze i czytam co sie dzieje z hurtowniami to jestem bardziej zalamana.Bardzo prosze o kontakt!!! 889-510-312 Katarzyna Odpowiedz Link
java-hurt Re: ratunku!!!.... 04.12.08, 09:10 Cassandra3 prosi o pomoc,a tu dyskusja nie na temat. Nasza hurtownia może zaproponowac angielską odzież sortowaną i outlet.Towar zawsze może Pani przeglądac.Prosze odwiedzic naszą stronę www.java-hurt.eu Informacje szczegółwe uzyska Pani telefonicznie. Odpowiedz Link
eldritchm Re: ratunku!!!.... 07.12.08, 20:27 wlos sie jezy...chce zaczac handel odzieza,ale jak czytam co polak potrafi,to widze,ze niezaleznie od dziedziny,ktora sie zajmuje:))...prosze Pani,miedzy swietami a nowym rokiem bede w polsce,pozniej poczatek stycznia tez.bede mial ze soba kilka workow creamu zeby pokazac klientom, bezposrednio z holenderskiej hurtowni,ktorej wlasciciel jest moim znajomym od 11lat.bylem na miejscu kilka razy,mialem okazje przegladac towar,ktory maja i jak to sortuja.rzeczy sa na prawde ladne i atrakcyjne.tak,jak towar tu jest zapakowany,tak trafi od razu do klienta.bedzie mozna sobie przed zakupem oczywiscie obejrzec...ja sklepu nie mam i mial raczej nie bede,bo zajmuje sie jeszcze czyms inny,wiec nie bede mial nawet czasu na sortowanie:) i prowadzenie sklep.moze ewentualnie hurtownia w przyszlosci jesli bedzie mialo to sens...ceny beda porownywalne do polskich hurtowni,faktury bezposrednio z hurtowni holenderskiej,czyli VAT pani odpada(0%)...moge do Pani podjechac,obejrzy Pani i zdecyduje.niezobowiazujaco...517924573-po 20grudnia.do 20 na maila prosze pisac) Odpowiedz Link
java-hurt Re: ratunku!!!.... 08.12.08, 00:04 Z tym VAT-em troszkę mija się Pan z prawdą.VAT 0% przysługuje firmą które są płatnikami VAT-u unijnego i przed nr NIP.mają PL.Jeśli casandra nie jest płatnikiem unijnego VAT-u to wpędzi Pan ją tylko w olbrzymie kłopoty z fiskusem i wtedy naprawdę zbankrutuje. Odpowiedz Link
eldritchm Re: ratunku!!!.... 08.12.08, 22:46 niech Pan zmieni ksiegowa,ta Pana oszukuje:))...troche sie Pan wyrwal jak Filip z konopii z tym zarzutem...plsak jest ciekawym krajem jednak:)) Odpowiedz Link
adaczek Re: ratunku!!!.... 11.12.08, 12:18 "czyli VAT pani odpada(0%)..." - jak to "odpada" ? Vat to nie zając nie ucieknie. Jeżeli faktura wystawiona jest w jednym z krajów UE ze stawką 0% to nabywca musi naliczyć vat wg. stawki kraju nabywcy do faktury zakupowej, a następnie rozliczyć vat "zakupiony" od vat'u "sprzedanego". Odpowiedz Link
greenluck Re: ratunku!!!.... 07.12.08, 23:47 zapraszam do współpracy z hurtownią Green Luck- proszę podać swoje dane kontaktowe a chętnie doradzimy i zaproponujemy odpowiednie rozwiązanie, pozdrawiam e-mail handlowy@greenluck.pl Odpowiedz Link
agas-hurt Re: ratunku!!!.... 09.12.08, 09:04 Oczywiście, java ma rację.Jak można wystawić komuś fakturę w Holandii skoro nie ma nipu eu?Moja księgowa też nie ma racji?I mój Urząd skarbowy nie zna się?A to dopiero. Odpowiedz Link
schop-schleife Re: ratunku!!!.... 09.12.08, 12:27 Witajcie,ja wystawiam normalnie fakturę z niemiec i wszystko jest OK,jedna rużnica jest taka że jeżeli masz Nip EU todostajesz fakturę EU z o% Vatem , a jeżeli masz normalny Nip to muszę tobie wystawić fakturę Vat 19 % i to jest Ok. Odpowiedz Link
eldritchm Re: ratunku!!!.... 09.12.08, 15:35 schop-schleife napisał: > Witajcie,ja wystawiam normalnie fakturę z niemiec i wszystko jest > OK,jedna rużnica jest taka że jeżeli masz Nip EU todostajesz fakturę > EU z o% Vatem , a jeżeli masz normalny Nip to muszę tobie wystawić > fakturę Vat 19 % i to jest Ok. ...prosze Pana wszystko sie zgadza...problem w tym,ze niektorzy chyba jeszcze nie wiedza,ze my w unii europejskiej jestesmy i ze faktury mozna zarowno do innych krajow wystawiac jak i takowe przyjmowac.:))...mi generalnie chodzilo o informacje,ze odbiorca moj omija po prostu polska hurtownie dostajac fakture od hurtowni holenderskiej.no,ale wiemy o co chodzi:)) Odpowiedz Link
eldritchm Re: ratunku!!!.... 09.12.08, 14:50 panowie.mineliscie sie z powolaniem.zamiast handlu,powinniscie bawic ludzi w cyrku...zeby poszerzyc panow hurtownikow niewatpliwie juz rozlegla wiedze,pragne powiedziec,ze ten` ogromny`problem z literkami PL rozwiazuje sie niezwykle latwo.nawet do uzredu skarbowegonie trzeba dreptac.wysyla sie zglosznie do VATu europejskiego i to TYLE.decyzja tez przychodzi poczta:)...tyle w kwestii waszego poteznego argumentu,ze komus noz do gardla przystawiam i bede wpedzal w problemy o jakich nawet nie slyszal w telewizji:))).dzizus.dzieci w piaskownicy potrafia mocniejsze argumenty wytoczyc jak sa zazdrosne o kolezanke:)))...chyba nie idzie wam ten handel za bardzo,bo jakis blady strach padl na hurtownie(podejrzewam,ze jedna)...to tyle w tym temacie.dziekuje panom(-u)za zaangazowanie. Odpowiedz Link
agas-hurt Re: ratunku!!!.... 09.12.08, 17:01 W dalszym ciągu wracamy do tego że java ma rację..trzeba czytać i nie mieszać. Odpowiedz Link
eldritchm Re: ratunku!!!.... 09.12.08, 17:13 agas-hurt napisała: > W dalszym ciągu wracamy do tego że java ma rację..trzeba czytać i nie mieszać. tak prosze pana ,przyznaje panu racje-java ma racje.czy to wystarczy,zeby pan sie zajal wlasnymi sprawami?...dla informacji pana i panu podobnych : moja oferta jest skierowana do ludzi konkretnych,zdecydowanych, myslacych i przedsiebiorczych.nie do nieudacznikow zyciowych z kompleksami,ktorzy nie wiedza jak sie zajac swoim zyciem i szukaja powodu,zeby komus noz w plecy wsadzic albo z nudow gitare na forach internetowych zawracaja.jak sie panu nie uklada w zyciu czy interesach to na inne fora trzeba zagladnac,gdzie jakies zyciowych rad mozna zasiegnac albo w inny sosob poprawic sobie samopoczucie.powodzenia Odpowiedz Link
cassandra3 Re: ratunku!!!.... 09.12.08, 23:11 Kochani...jak fajnie,że piszecie,ale jak na temat mojego wątku deczko...nie na temat.... Odpowiedz Link
eldritchm Re: ratunku!!!.... 10.12.08, 21:30 cassandra3 napisała: > Kochani...jak fajnie,że piszecie,ale jak na temat mojego wątku deczko...nie na > temat.... no tak...musze przyznac,ze to duzy nietakt z mojej strony,ze na czyims watku scieram sie z panami hurtownikami.niemniej na swoja obrone powiem,ze nie ja zalozylem nowy temat w Pani watku:)))ale go nieopatrznie podjalem.wina mojego charakteru-nieznosze pewnych cech u ludzi a jak na mnie trafia,to przewaznie nie siedze cicho:))).coz,sorry niemniej odpowiedz moja na Pani posta aktualna i tylko ona wazna:) pozdrawiam Odpowiedz Link
anklawa Re: ratunku!!!.... 09.01.09, 12:09 posiadam odziez markowa nowa na wage ,mango mexx orsay stefanel tom tailor s.oliver zara odziez jest nowa z metkami,nowe kolekcje ,cena od 60 zł/kg tel 502 20 50 41 Odpowiedz Link
eliza_12 Do: eldritchm 13.01.09, 20:59 Bardzo proszę o ofertę z cenami i zdjęciami na maila eliza.1@wp.pl Odpowiedz Link
eldritchm Re: Do: eldritchm 13.01.09, 21:52 wyslane:)...bardzo prosze o kontakt na maila w razie pytan,poniewaz rzadko zagladam na to forum i moge pominac jakies zapytanie do mnie,a nie chce zeby ktos sie poczul zignorowany przypadkowo...dziekuje i pozdrawiam eldritchm@o2.pl tel.517 924573 Odpowiedz Link
interglob Re: ratunku!!!.... 15.01.09, 14:40 Witam! Najbliższa dostawa 19.01.2009 niesort z Anglii door to door.Kontakt tel. 606-144-963. Zapraszamy. Britexus Odpowiedz Link