Dodaj do ulubionych

ZAWIESZA SIE!!!

04.02.02, 14:49
Bardzo uprzejmie prosze o pomoc. Mam problem z kompem, ktory sie zawiesza
praktycznie w kazdej grze w roznych momentach, bez powodu.Obraz sie zatrzymuje
a glos zacina jak zdarta plyta analogowa. Dodam ze z tego powodu formatowany
byl dysk i to nic nie dalo. Nawet glupi pasjans nie dziala, tylko pojawia sie
komunikat o bledzie w module cos tam cos tam.
Co to moze byc prosze powiedzcie. Za odpowiedzi dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: sorc Re: ZAWIESZA SIE!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 04.02.02, 16:20

POdaj jakies blizsze informacje , co to za komputer , od kiedy to sie dzieje
      itd. czy w momentach obciazenia tez sie zawiesza po za grami np. ogladanie
      filmu/teledysku ??
      Tak na oko moge powiedziec ze sie przegrzewa procesor - moze byc zle dobrane
      chlodzenie...

Pozdr.

Sorc
      • dep Re: ZAWIESZA SIE!!! 04.02.02, 16:36
        Komputer stary Celeron 400,192 mb ram,zawiesza sie tylko na grach,filmow nie
        ogladam,problem jest od kiedy zaczalem majstrowac przy komputerze, ale jak
        pisalem wczesniej dysk byl formatowany (przez fachowca).Moze brakuje jakiegos
        pliku w systemie operacyjnym. Zawiesza sie bez wzgledu czy to nowa gierka (duze
        wymagania)czy tez stara.
        Dziekuje za podpowiedz i prosze o jeszcze
    • Gość: X Re: ZAWIESZA SIE!!! IP: 10.17.10.* 04.02.02, 18:24
      albo przegrzewajacy sie procek - sprawdz wiatrak i przyleganie radiatora.
      albo nadtaktowana karta graficzna - zdarzylo mi sie to przy karcie rivaTNT2
      (podobno PRO) SNIPER, ktora firmowo byla nadtakowana i "mrozila" mi system.

...albo dziesiatki innych mozliwosci

• Gość: sorc Re: ZAWIESZA SIE!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 04.02.02, 21:41

Hmmm... ja radze tak jak moj poprzednik mowil posprawdzac chlodzenie , czy masz
        paste silikonowa na procku pomiedzy prockiem i radiatorem itd. A inna sprawa
        jest to ze moze cos w systemie - zrobil bym jeszcze raz pelny format i na nowo
        wszytko wgral... no nie wiem , pokombnuj , jest duzo opcji , na odleglosc za
        bardzo nie pomoge...

Pozdrawiam i zycze powodzenia

Sorc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka