Gość: heniek IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 14.01.04, 08:39 Witam....mampytanie : czy istnieje możliwość konwersji filmu z avi na vcd? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: JP Re: z avi na vcd IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 14.01.04, 09:05 Oczywiscie jest wiele programow i metod. www.dvdrhelp.com/convert#11 Idz na dol do "avi to vcd" Link Zgłoś
Gość: ja Re: z avi na vcd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 16:39 podciagam temat. Jaki program nie bedzie mi sam narzucal i zmienial rozdzielczosci filmu?I dodam, ze na mniejszy, ktory nie pozwala sie zmienic :( Jeszcze czym sie rozni VCD od sVCD?? Link Zgłoś
Gość: malyrysiek Re: z avi na vcd IP: *.mancafe2.mancomplex.pl 14.01.04, 18:41 rozni sie rozdzielczoscia oczywiscie. zobacz www.divx.pl softu dam mnostwo ja uzywam tmpeg PZDR Link Zgłoś
Gość: JP Re: z avi na vcd IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 14.01.04, 19:00 TMPGEnc jest chyba najlepszy i daje mozliwosc poza wyborem templeteczyli gotowych ustawien, takze dowolne uzytkownika. Wystarczy zrobic Load - Extra - Unlock. Zasadnicza roznica pomidzy Video CD a Super Video CD jest rozdzielczosc. Przy VCD jest to 480x480 czli mpeg1, SVCD 720x480 a wiec tak jak w mpeg2. Poza tym rozni sie bitrate co decyduje o jakosci filmu. Wniosek jest taki ze svcd jest formatem duzo lepszym od vcd i jest czytanym przez DVD Playery. Poza tym sa tez formaty xvcd i xsvcd. To x oznacza dowolna rozdzielczosc. Mozna sie pobawic bo XVCD i XSVCD playery tez czytaja. Zalezy to od jakosci playera i maksyamlnej bitrate jaka on czyta. To tak w wielkim skrocie. Odsylam do strony ktora podalem. Jest to napewno najlepsza strona na ten temat w sieci. Powodzenia. Link Zgłoś
graid Re: z avi na vcd 14.01.04, 20:28 hmm, zrobilam VCD, ale.... mam obraz "do gory nogami" :(, czyli odwrotnie odwrocony. Jak wyciac czarne ramki z filmu??? Link Zgłoś
robert8888 Re: z avi na vcd 14.01.04, 20:36 Witam - no właśnie mi też przy takiej przeróbce film wyszedł do góry nogami i dodatkowo w lustrzanym odbiciu. Dlaczego? Pozdrawiam Robert. Link Zgłoś
Gość: JP Re: z avi na vcd IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 15.01.04, 03:43 Podejzewam ze ogladacie te vcd na komputerze a nie domowym playerze DVD. Jezeli tak to najczestrza przyczyna takiego stanu rzeczy sie wadliwy codec. Zmien lub sciagnij nowszy codec do vcd i wszystko bedzie dobrze. Natomiast nie spotkalem sie z takim przypadkiem aby vcd na standalone playerze wyswietlal sie do gory nogami. Mysle, ze jedynym celem robienia vcd a lepiej svcd czyli znacznie gorszej kopii od divix czy xvid jest ogladanie go domowym teatrze. Jedyne co goraco polecam to kupno nagrywarki DVDRW (obecnie w cenie CDRW) i robienie filmow o pojemnosci 4.7GB. Razem z menu, napisami, wszystkimi dodatkami i audio dolby surround 5.1 lub DTS. Link Zgłoś
graid Re: z avi na vcd 15.01.04, 15:34 tak, chcialam zrobic probe i wlaczylam plytke w dvd, ale podpietym do komputera. Uzywalam tez oprogramowania do tego DVD by uruchomoc plyte. PS. Wcale nie sa ceny nagrywarek DVD takie same jak CD - DVD jest o jakies 2/3 ceny drozsze / pytalam sie o nagrywarki /. Ja uzywam Combo Link Zgłoś