Dodaj do ulubionych

z avi na vcd

IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 14.01.04, 08:39
Witam....mampytanie : czy istnieje możliwość konwersji filmu z avi na vcd?
Obserwuj wątek
    • Gość: JP Re: z avi na vcd IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 14.01.04, 09:05
      Oczywiscie jest wiele programow i metod.
      www.dvdrhelp.com/convert#11
      Idz na dol do "avi to vcd"
    • Gość: ja Re: z avi na vcd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 16:39
      podciagam temat. Jaki program nie bedzie mi sam narzucal i zmienial
      rozdzielczosci filmu?I dodam, ze na mniejszy, ktory nie pozwala sie zmienic :(

Jeszcze czym sie rozni VCD od sVCD??
      • Gość: malyrysiek Re: z avi na vcd IP: *.mancafe2.mancomplex.pl 14.01.04, 18:41
        rozni sie rozdzielczoscia oczywiscie. zobacz www.divx.pl softu dam mnostwo ja
        uzywam tmpeg
        PZDR
      • Gość: JP Re: z avi na vcd IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 14.01.04, 19:00
        TMPGEnc jest chyba najlepszy i daje mozliwosc poza wyborem templeteczyli
        gotowych ustawien, takze dowolne uzytkownika. Wystarczy zrobic Load - Extra -
        Unlock.
        Zasadnicza roznica pomidzy Video CD a Super Video CD jest rozdzielczosc. Przy
        VCD jest to 480x480 czli mpeg1, SVCD 720x480 a wiec tak jak w mpeg2. Poza tym
        rozni sie bitrate co decyduje o jakosci filmu. Wniosek jest taki ze svcd jest
        formatem duzo lepszym od vcd i jest czytanym przez DVD Playery.
        Poza tym sa tez formaty xvcd i xsvcd. To x oznacza dowolna rozdzielczosc.
        Mozna sie pobawic bo XVCD i XSVCD playery tez czytaja. Zalezy to od jakosci
        playera i maksyamlnej bitrate jaka on czyta.
        To tak w wielkim skrocie. Odsylam do strony ktora podalem. Jest to napewno
        najlepsza strona na ten temat w sieci.
        Powodzenia.
        • graid Re: z avi na vcd 14.01.04, 20:28
          hmm, zrobilam VCD, ale.... mam obraz "do gory nogami" :(, czyli odwrotnie
          odwrocony. Jak wyciac czarne ramki z filmu???
          • robert8888 Re: z avi na vcd 14.01.04, 20:36
            Witam - no właśnie mi też przy takiej przeróbce film wyszedł do góry nogami i
            dodatkowo w lustrzanym odbiciu. Dlaczego? Pozdrawiam Robert.
            • Gość: JP Re: z avi na vcd IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 15.01.04, 03:43
              Podejzewam ze ogladacie te vcd na komputerze a nie domowym playerze DVD.
              Jezeli tak to najczestrza przyczyna takiego stanu rzeczy sie wadliwy codec.
              Zmien lub sciagnij nowszy codec do vcd i wszystko bedzie dobrze.
              Natomiast nie spotkalem sie z takim przypadkiem aby vcd na standalone playerze
              wyswietlal sie do gory nogami.

Mysle, ze jedynym celem robienia vcd a lepiej svcd czyli znacznie gorszej
              kopii od divix czy xvid jest ogladanie go domowym teatrze.

Jedyne co goraco polecam to kupno nagrywarki DVDRW (obecnie w cenie CDRW) i
              robienie filmow o pojemnosci 4.7GB. Razem z menu, napisami, wszystkimi
              dodatkami i audio dolby surround 5.1 lub DTS.
              • graid Re: z avi na vcd 15.01.04, 15:34
                tak, chcialam zrobic probe i wlaczylam plytke w dvd, ale podpietym do
                komputera. Uzywalam tez oprogramowania do tego DVD by uruchomoc plyte.

PS. Wcale nie sa ceny nagrywarek DVD takie same jak CD - DVD jest o jakies 2/3
                ceny drozsze / pytalam sie o nagrywarki /. Ja uzywam Combo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka