misztalekar 27.03.10, 16:26 Witam, chciałem na dniach kupić nowy zestaw komputerowy - ale tylko w całości, nie kompletowany z podzespołów- czy mógłby mi ktoś doradzić w tej kwestii? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: cccp Re: zestaw komputerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.10, 20:56 A jakby ktoś tobie zadał pytanie "Chcę kupić piec" i na tym skończył to nawet gdybyś się znał na piecach olał byś gościa bo nie wiesz o jaki piec chodzi: co, węglowy, gazowy, hutniczy... Link Zgłoś
misztalekar Re: zestaw komputerowy 03.04.10, 03:05 Gość portalu: cccp napisał(a): > A jakby ktoś tobie zadał pytanie "Chcę kupić piec" i na tym skończył > to nawet gdybyś się znał na piecach olał byś gościa bo nie wiesz o > jaki piec chodzi: co, węglowy, gazowy, hutniczy... :) Słuszna uwaga, chociaż znając życie ciągnąłbym za język w tym temacie, w celu pomocy takiej osobie;)) Link Zgłoś
Gość: cleopa Re: zestaw komputerowy IP: *.chello.pl 03.04.10, 03:29 Od tego właśnie są fora pomaga się kolego bardzo chętnie takiemu strapionemu :-) dobranoc Link Zgłoś
Gość: art Re: zestaw komputerowy IP: *.chello.pl 27.03.10, 22:00 Musisz podać do czego chcesz go używać. Jak tylko do Internetu, muzyki, filmów to nie potrzeba procesora czrerordzeniowego, 4GB RAM i karty graficznej za ponad 600zł. Link Zgłoś
misztalekar Re: zestaw komputerowy 03.04.10, 03:02 Gość portalu: art napisał(a): > Musisz podać do czego chcesz go używać. Jak tylko do Internetu, muzyki, filmów > to nie potrzeba procesora czrerordzeniowego, 4GB RAM i karty graficznej za pona > d 600zł. -zestaw do około 3 tysięcy złotych, -głównie do pracy ale z możliwością pogrania czasem w jakieś niekoniecznie super nowe gry:) -głównie ma to być komputer dla całej rodziny, także w sumie taki multipleks, -a praca z autocadem Link Zgłoś
misztalekar Re: zestaw komputerowy 21.05.10, 15:00 misztalekar napisał: > Gość portalu: art napisał(a): > > > Musisz podać do czego chcesz go używać. Jak tylko do Internetu, muzyki, f > ilmów > > to nie potrzeba procesora czrerordzeniowego, 4GB RAM i karty graficznej z > a pona > > d 600zł. > > -zestaw do około 3 tysięcy złotych, > -głównie do pracy ale z możliwością pogrania czasem w jakieś niekoniecznie supe > r > nowe gry:) > -głównie ma to być komputer dla całej rodziny, także w sumie taki multipleks, > -a praca z autocadem > www.bliskiemedia.pl/produkt-notebook-lenovo-thinkpad-sl500-84364.html W sumie patrzę cały czas na ten laptop, patrząc na konfigurację to z windowsem 7 podejrzewam, że by dość płynnie i ładnie wszystko chodziło- tak myślę. Link Zgłoś
wojtek33 Re: zestaw komputerowy 21.05.10, 16:08 misztalekar napisał: > www.bliskiemedia.pl/produkt-notebook-lenovo-thinkpad-sl500-84364.html > W sumie patrzę cały czas na ten laptop, patrząc na konfigurację to z windowsem 7 Ta cena to jakiś żart? HP z serii S w tej konfiguracji kosztuje 1850zł Link Zgłoś
ciguarette nie zgodzę się;) 09.04.10, 01:30 Gość portalu: art napisał(a): > Musisz podać do czego chcesz go używać. Jak tylko do Internetu, muzyki, filmów > to nie potrzeba procesora czrerordzeniowego, 4GB RAM i karty graficznej za pona > d 600zł. Zależy jeszcze co się robi na tym laptopie; z doświadczenia wiem, że idąc tym tropem spotkało mnie potem coś takiego, że laptop reagował dość długo na wszelkie operacje jakie na nim zaistniały /zamykanie, uruchamianie ponowne, etc/ stąd procesor dobry to podstawa tak czy inaczej :) Link Zgłoś
misztalekar mała zmiana :) 21.05.10, 14:57 W sumie miał to być zestaw ale ostatecznie po przeszukaniu paru for internetowych chyba zdecyduje się jednak na laptopa (kwestie takie jak mobilność oraz oszczędność energii etc.). Link Zgłoś
marcinpietka1 Tylko nie kupuj HP 23.05.10, 02:39 Tylko przypadkiem nie kupuj HP-ka. Bo wkrótce po zakończeniu gwarancji będzie ... płacz! Osobiście polecam "coś" co się nazywa Compal. Poszukaj w google, poczytaj... Jest sprzedawane m.in. w Polsce pod nazwą Blueberry. Link Zgłoś