Dodaj do ulubionych

Płatny Antywirus

11.04.10, 18:39
Niebawem kończy mi się licencja Na McAfee Total Protection. Odnawiać licencji zupełne mi się nie opłaca ze względu na cenę. Tak więc zastanawiam się nad innymi opcjami.
I tu mam problem. Który płatny antywirus jest skuteczny, nie zwalnia znacząco działania komputera i jest stosunkowo łatwy w obsłudze. Co byście polecili? Norton,Kaspersky? A może zupełnie coś innego.
Z góry dziękuję za rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: mufi Re: Płatny Antywirus IP: 82.160.51.* 11.04.10, 18:48
      ESET Smart Security
      • soulshunter Re: Płatny Antywirus 11.04.10, 18:53
        eset tez jest platny.
        • m.gregor Re: Płatny Antywirus 11.04.10, 19:09
          A autor jakiego chcial?

Ja tez polecam ESS. Sam uzywam od 2 lat. Kompletnie zadnych problemow, banalna
          konfiguracja, znikome zuzycie zasobow, duza skutecznosc, aktualizacje wersji w
          trakcie trwania licencji za free.
    • Gość: kość Re: Płatny Antywirus IP: *.toya.net.pl 11.04.10, 19:18
      Jeżeli nic się nie zmieniło to są wersje 30-dniowe.Potestuj poczytaj w miedzy czasie i zdecyduj
    • serenita123 Re: Płatny Antywirus 11.04.10, 19:25
      osobiście proponuję Norton Internet Security,
      a jeszcze lepiej Norton 360 (w wersji 4.0)
      na antywirusach Nortona jadę od ponad 15 lat
      testowałam też Kaspersky'ego i NOD32
      i o ile do 2007 roku Norton był kobylastą (choć bardzo skuteczną)
      ochroną, znacznie bardziej spowalniającą system niż inne antywiry,
      o tyle od 2008r. produkty Symanteca zaczęły zyskiwać na subtelności

obecna edycja (2010) jest stosunkowo lekka dla systemu - obciąża go
      porównywalnie z innymi antywirami,
      a osobiście uważam, że jest skuteczniejsza
      oczywiście - nie ma idealnego programu antywirusowego
      każdy ma własny próg skuteczności
      ja się skłaniam ku Nortonowi

cenowo - programy są porównywalne; różnice są znikome
      Norton 360 posiada natomiast rozbudowane narzędzia systemowe, które
      NAPRAWDĘ są przydatne
    • masder Re: Płatny Antywirus 15.04.10, 19:36
      ja z płatnych polecam F-Ssecure IS 2010. bardzo przyjmny program. do tego tani.
      zapłaciłem za lic. na 3 stan. 160 zł. więc się opłaca. masz też wersje
      elektroniczne które są jeszcze tańsze ;p a program sam w sobie łatwy w
      użytkowaniu, ma ciekawe funkcje np DeepGuard albo ochrony przeglądania. masz też
      program do kontroli rodzicielskiej oczywiście firewall antyspam i antyspyware.
      no i jeszcze trochę tego było, ale już nie pamiętam ;p
      • dewot12 Re: Płatny Antywirus 17.04.10, 22:00
        no masz rację. F-Secure jest super. u mnie w pracy jest na 15 stanowiskach
        zainstalowany i nikt nie narzeka. kompów wcale najlepszych nie mamy a i tak
        działają dobrze ;p
    • serenita123 Norton 360 - teraz jest promocja! 15.04.10, 20:30
      w Media Markt widziałam Norton 360 ver. 4.0
      w cenie 139,- za wersję 3-stanowiskową!
      taniej niż sam Norton Internet Security!
      • Gość: kość Re: Norton 360 - teraz jest promocja! IP: *.toya.net.pl 15.04.10, 22:13
        serenita123 nie wiem czy to legal ale tanie jak "barszcz"klik
        • serenita123 Re: Norton 360 - teraz jest promocja! 15.04.10, 22:53
          mnie to smierdzi i nie polecam
          babcia mawiała: okazja czyni złodzieja
          • manhu Re: Norton 360 - teraz jest promocja! 16.04.10, 13:34
            Najzabawniejsze to te 4 koperty na początku, które to "kupiły":) (znaczy sam kupił od siebie na lipne konta, żeby wylansować aukcje, a może i dać sobie pozytywy).

Antywirus jest zbędny, złapanie wirusa jest niemal niemożliwe (o ile ma się mózg, instaluje poprawki do windy, nie łazi byle gdzie), udało mi się to raz, potem używałem antywira z pół roku i dałem spokój, za bardzo muli kompa. Tylko wtedy gdy wybieram się na niebezpieczne strony (z raz na tydzień) instaluję Avasta PRO (a potem reinstalka z pliku ghosta:), ale i tak złapanie czegokolwiek jest niewykonalnie trudne (oczywiście najnowsze cracki do pirackich gier podniosą tą szansę pewnie do 100% co kilka dni).
          • Gość: Życzliwy Re: Norton 360 - teraz jest promocja! IP: *.acn.waw.pl 16.04.10, 20:06
            Oczywiście, że śmierdzi i to mocno. Chociażby zdanie: "Sam program można
            ściągnąć w polskiej wersji językowej za darmo i w pełni legalnie z oficjalnej
            strony producenta tutaj". Oczywiście miejsce skąd to można ściągnąć to nie jest
            oficjalna strona producenta. Obawiam się, że już niedługo ta aukcja zniknie a
            jej autor będzie miał spore kłopoty ...
            • espedwa Re: Norton 360 - teraz jest promocja! 17.04.10, 07:26
              Niekoniecznie musi tak być jak napisaliście kupiłem z licencja na dwa lata 6 miesięcy temu plik był ściągnięty ze strony Symanteca kosztowało to 60 zł.Nie mam pudełka, instrukcji,płytki i paragonu z Media Markt,ale najważniejsze jest dla mnie to że się aktualizuje
              • Gość: akodo Re: Norton 360 - teraz jest promocja! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.10, 17:03
                według mnie to jakiś przekręt z taką ceną, nigdzie nikt nie sprzedaje Nortona w
                takiej cenie, ja bym nie ryzykował.
                • Gość: !@! pewnie wyciągnął seriale aktywujące trial'a IP: *.chello.pl 17.04.10, 18:45
                  z pomocą jakiegoś programu crack'ującego pewnie wyciagniął seriale
                  aktywujące wersję trial
                  i tym teraz handluje

jak nic - sprawa dla policji
    • Gość: akodo ja używam Panda Antivirus 2010 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.10, 17:00
      skuteczny ale zużywa bardzo mało zasobów a to ważne dla mnie bo kompa nie mam
      jakiegoś rewelacyjnego. Aha, nie trzeba kupować wyższych pakietów internet
      security bo ten najtańszy Antywirus2010 ma już firewall w standardzie.

i raczej nie kupował bym tej licecji na allegro za 30zł bo to musi być jakiś
      przekręt, sam widziałem gdy kupowałem swoje antywirusa że Norton nie może tyle
      kosztować. Ja bym sie bał że się wyłaczy licencja przed końcem.
      • lemari Re: ja używam Panda Antivirus 2010 17.04.10, 17:05
        Gość portalu: akodo napisał(a):
        > ja używam Panda Antivirus 2010

Czy Panda nadal "nie lubi" Opery ?
        • Gość: robert Re: ja używam Panda Antivirus 2010 IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.10, 21:44
          Ja polecam Norton Internet Security 2010 - jakosc za dobra cene, wiem pisze jak
          sprzedawca, ale taka jest prawda. U mnie spisuje sie super. Technologia Sonar
          sie sprawdza.
        • Gość: akodo ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 22:15
          Powiem szczerze ze nie wiem bo nie uzywam Opery :) Uzywam FF, IE i Chrome bez
          zadnych problemow ale z ciekawosci sprawdze z Operą.
    • Gość: Korab Re: Płatny Antywirus IP: *.static.espol.com.pl 18.04.10, 11:52
      Po pierwsze polecilbym zeby jednak wejsc w program typu internet security, bo
      sam antywirus to juz dzis moze byc malo. A co do dokladnego wyboru to dla mnie
      mistrzem jest norton internet security, ale przyzwoicie dziala tez polska GData,
      czy rosyjski Kaspersky..
    • Gość: Informatyk w urzęd Re: Płatny Antywirus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.10, 11:12
      jestem informatykiem w jednym z urzędów.
      Używam tylko ESET Smart Security 4!
      Warty swojej ceny.
      • bipszefo Re: Płatny Antywirus 25.04.10, 20:54
        Ja moge polecic nortona internet security 2010. Jest naprawde dobry
    • lady.godiva NOD only 26.04.10, 09:10
    • Gość: Gość Re: Płatny Antywirus IP: *.netdrive.pl 18.05.10, 20:29
      Za 99 zł możesz kupić NOD32 KLIK
    • Gość: marika Re: Płatny Antywirus IP: *.internetia.net.pl 19.05.10, 23:48
      moim zdaniem Kaspersky 2010 jest całkiem dobry, nie spowalnia komputera, w
      nowszej wersji jest lepsza ochrona przeciwko kradzieży tożsamości i blokowanie
      podejrzanych programów na podstawie ich zachowania, jedynym minusem jest dość
      wysoka cena, ale ogólnie każdy antywirus będzie lepszy od Nortona, on chroni
      komputer nawet przed samym użytkownikiem..tak zamula, że nie ma szans swobodnie
      pracować na kompie
      • marasbone Re: Płatny Antywirus 28.05.10, 16:02
        Ja polecam avasta, nie muli kompa, sam się praktycznie aktualizuje, wykrywa
        większość wirusów i spyware. Używam go od kilku lat i tylko raz musiałem
        korzystać z innego antywira.
        • Gość: akodo Re: Płatny Antywirus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.10, 21:45
          zapuść sobie jakiś inny skaner (może być online) na swoim komputerze i wtedy
          wróć napisz nam o skuteczności Avasta :)
    • Gość: Lioness Re: Płatny Antywirus IP: *.ibb.waw.pl 24.05.10, 13:14
      ESET Smart Security
      mały, niedrogi, latwy w obsludze i odrazu z firewallem dobra
      herustyka
      • Gość: Gość Re: Płatny Antywirus IP: *.acn.waw.pl 24.05.10, 17:09
        > dobra herustyka

Nie używajcie wyrazów, których nie rozumiecie i nie potraficie napisać.
        • Gość: gość gościa wyżej Re: Płatny Antywirus IP: *.aster.pl 29.05.10, 22:32
          Te mądrala- weź pod uwage literówki, a jak taki mądry jesteś to popraw i w
          profesora się nie baw
          • Gość: Heurystyka Re: Płatny Antywirus IP: *.aster.pl 29.05.10, 22:33
            Heurystyka (gr. heuresis – odnaleźć, odkryć, heureka – znalazłem) - w
            informatyce metoda znajdowania rozwiązań, dla której nie ma gwarancji
            znalezienia rozwiązania optymalnego, a często nawet prawidłowego. Rozwiązań tych
            używa się np. wtedy, gdy pełny algorytm jest z przyczyn technicznych zbyt
            kosztowny, lub gdy jest nieznany (np. przy przewidywaniu pogody lub przy
            wykrywaniu niektórych zagrożeń komputerowych, takich jak wirusy lub robaki)
    • trynus Re: Płatny Antywirus 05.07.10, 02:14
      Po co chcesz placic za cos, co mozesz miec za darmo? Tutaj masz instrukcje obslugi:
      Najlepszy
      darmowy program antywirusowy AVG

Darmowy
      program antywirusowy Avast
      • Gość: akodo hehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.10, 23:14
        swietne rady, gratuluję autorytetu, który zaleca instalowanie dwóch programów
        antywirusowych jednocześnie...

"Czy warto mieć więcej niż jeden antywirus?

Oczywiście - ostrożności nigdy za wiele. Trzeba jednak pamiętać, że
        oprogramowanie antywirusowe trochę spowalnia komputer, więc nie zawsze opłaca
        się trzymać kilka aplikacji.

Dwa antywirusy w zupełności wystarczą do ochrony. Jeśli nasz komputer jest
        wystarczająco wydajny, możemy zainstalować także Avasta."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka