jagodat 16.05.10, 15:38 mam martwy pulpit, żadnej ikonki nie mogę ruszyć, przeciągnąć, zero ruchu, proszę o pomoc prostymi słowami, nie jestem zbyt biegła, dziękuję Link Zgłoś Obserwuj wątek
jagodat Re: nieruchomy pulpit 17.05.10, 06:02 tak, ikonki działają ,w sensie takim że można je otworzyć, i wszystko z nimi w środku robić, nie można ich przeciągać w inne miejsce ani wpuszczać jedną w drugą Link Zgłoś
serenita123 Re: nieruchomy pulpit 17.05.10, 08:06 jaki system? to dość ważne a ogólnie: na Pulpicie powinno sie trzymać wyłącznie skróty do plików/folderów/programów jeśli masz tam dużo plików, użyj Ekspolatora WIndows (Start->Programy->Akcesoria) lub poprzez: Mój komputer->dysk C:->Documents and Settings-> ->twoja nazwa użytkownia->Pulpit i poprzenoś te pliki/foldery do np. MOje dokumenty lub do innych folderów na dysku potem 1. www.ccleaner.com (czyszczenie Cleaner'em i naprawa Rejestru przyciskiem Rejestr) 2. prawoklik na dysku C:->Właściwości->zakładka Narzędzia i Sprawdź błędy (zaznacz wszystkie) Link Zgłoś
serenita123 Re: nieruchomy pulpit 17.05.10, 08:39 Sprawdź też to: prawoklik na pulpicie ->Uporządkuj ikony wg ->Zablokuj elementy sieci web na pulpicie [odptaszkować] Link Zgłoś
jagodat Re: nieruchomy pulpit 18.05.10, 10:21 bardzo dziękuję za podpowiedzi, ale żadna z nich nie pomogła, może jeszcze coś mogę zrobić Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: nieruchomy pulpit IP: *.zask.pl 18.05.10, 14:35 Mozesz utworzyc nowe konto, sprawdzic czy tam dziala. Jezeli tak to zgrac pliki ze starego konta do nowego. Ewentualnie mozesz sprobowac sciagnac i uruchomic: www.kellys-korner-xp.com/regs_edits/xp_taskbar_desktop_fixall.vbs Link Zgłoś
serenita123 Re: nieruchomy pulpit 18.05.10, 18:08 kiedyś zrobiłam docip wrednemu gościowi... gdy na chwilę wyszedł - zrobiłam zrzut ekranu Pulpitu zapisałam jako jpg i dodałam do autostaru z opcją fullscreen... TRZEBA GO BYŁO WIDZIEĆ NASTĘPNEGO DNIA!!! :)))) Link Zgłoś
Gość: a Re: nieruchomy pulpit IP: *.home.aster.pl 17.05.10, 17:26 > a ogólnie: na Pulpicie powinno sie trzymać wyłącznie skróty do > plików/folderów/programów Dlaczego? Link Zgłoś