Dodaj do ulubionych

Ikony na trayu w windows 7

IP: *.techentrance.com 13.10.10, 14:37
od niedawna w biurze mam win 7 a w domu od 7 lat siedze na XP Home (widok klasyczny)

pzyznam, ze windows 7 do mie jakos nie przemawia...

oczywiscie zamiast podpinac programy do traya zalozylem pare folderow/skrotow na Pulpicie niczym w XP

teraz ciekawi mnie ostatnia rzecz, ktora mnie denerwuje, mianowicie uczynienie, zeby po kazdym otwarciu Internet Explorera pojawiaja sie nowa ikona na pasku.. da sie tak ustawic, jesli tak to jak?

w XP mam jasny podzial, zalozmy otwieram sobie 4 glowne okna IE a w kazdym dowolna ilosc zakladek.

w siodemce zaciera sie roznica miedzy zakladkami a nowymi oknami, poniewaz na pasku jest tylko jedna ikonka IE
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Ikony na trayu w windows 7 IP: *.home.aster.pl 13.10.10, 15:19
      Tak samo jak w xp trzeba wyłączyć grupowanie zadań we właściwościach paska zadań i menu.
      • Gość: pawel Re: Ikony na trayu w windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 18:34
        dzieki, dziala !

teraz by sie przydalo jeszcze pozbyc podgladu okien przegladarki po najezdzaniu na pasek i mielibysmy prawie windows xp :)

ale.. wylaczylem to juz w pasku zadan (nie pamietam jak to sie dokladnie nazywalo , jestem teraz w domu) i nic, widze, ze trzeba robic zmiany w rejestrze a i to z tego co czytam nie u wszystkich dziala..

• Gość: a Re: Ikony na trayu w windows 7 IP: *.home.aster.pl 13.10.10, 19:29
          Polecenie gpedit.msc potem znajdz miniatury (gdzies w menu start i pasku zadań) i wyłącz
        • Gość: aaaaaa Re: Ikony na trayu w windows 7 IP: *.c194.msk.pl 14.10.10, 04:18
          we właściwościach paska zadań i menu start odptaszkuj "pokaz podglady okien (miniatury)"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka