Gość: asia IP: *.astral.lodz.pl / *.Astral.Lodz.PL 09.04.04, 19:48 Witam, znacie moze jakis dobry program do obrobki zdjec? Chodzi o to zeby byl darmowy. Jesli tak to z jakiej strony go sciagnac? Z gory dziekuje Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: iden Re: obróbka zdjęć IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 10.04.04, 17:12 Może odpowiedni będzie Gimp Opis: Rozbudowana aplikacja graficzna. GIMP (GNU Image Manipulation Program) ma możliwości porównywalne do komercyjnych produktów, takich jak Adobe Photoshop czy Paint Shop Pro. Program oferuje za darmo nie tylko podstawowe narzędzia, takie jak pędzel czy ołówek, ale obsługuje także warstwy i kanały. Ponadto z internetowego serwisu producenta można pobrać dodatkowe wtyczki, rozszerzające możliwości tej aplikacji. Po skopiowaniu programu na dysk należy go rozpakować. W folderze oprócz samego programu znajduje się także biblioteka GTK, niezbędna do instalacji GIMP-a, i to ją musimy najpierw zainstalować. System: Windows 98/2000/XP Wersja: Freeware Na dysku: 20 MB www.gimp.org Program ten znajdował się na płycie miesięcznika CHIP 3/2004 Link Zgłoś
Gość: asia Re: obróbka zdjęć IP: *.astral.lodz.pl / *.Astral.Lodz.PL 12.04.04, 22:06 Serdeczne dzieki za odpowiedz. Chcialam juz sciagnac ten program ale aktualnie mam windows Me, w zwiazku z czym pozostaje mi poprzednia wersja, a nie orientuje sie za bardzo czym ona sie rozni itp. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: obróbka zdjęć IP: *.visp.energis.pl 12.04.04, 22:08 W Me też powinien pójść... Link Zgłoś
Gość: asia Re: obróbka zdjęć IP: *.astral.lodz.pl / *.Astral.Lodz.PL 12.04.04, 22:25 Ok, ale jeśli nie pójdzie to nie wiem czy mam instalować poprzednią wersję czy dać sobie spokój i szukać czegoś innego... Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: obróbka zdjęć IP: *.visp.energis.pl 12.04.04, 22:27 A jaka to "poprzednia wersja". Nie rozumiem. Ściągaj Gimpa i instaluj. :-) Link Zgłoś
Gość: asia Re: obróbka zdjęć IP: *.astral.lodz.pl / *.Astral.Lodz.PL 12.04.04, 22:55 Na stronie gimp.eu.org jest wersja 2.0 która chodzi w NT4, 2000 i XP (tak przynajmniej pisze). a jest wersja wcześniejsza min. dla Me i po prostu nie wiem co mam instalować, co będzie chodzić i czy w ogóle ten program :) Link Zgłoś
Gość: bzykbzyk Re: obróbka zdjęć IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 13.04.04, 01:24 Czas aby upgrade Windows na lepszy OS. ;)))) Chociaz ME to bardzo "dziwny" OS, nie m powodu zeby GIMP nie dzialal pod ME. www2.arnes.si/~sopjsimo/gimp/faq.html ftp://ftp.arnes.si/software/gimp-win/gtk+-2.2.4-20040124-setup.zip ftp://ftp.arnes.si/software/gimp-win/gimp-2.0.0-i586-setup-1.zip Link Zgłoś
Gość: bzykbzyk Re: obróbka zdjęć IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 12.04.04, 23:20 po co sie meczyc? GIMP jest doskonaly. po zatym: digitalspacenet.tucows.com/files2/iview385.exe plug in: www.irfanview.com Link Zgłoś
jk13 Pixia 12.04.04, 23:32 Zainteresuj się także tym adresem: www.republika.pl/pixia_polska/ Możesz ściągnąć stamtąd edytor "Pixia". Nie jest to może "kombajn" na miarę GIMP-a, ale jest on stosunkowo prosty w obsłudze i wydajny pod względem możliwości. Pozdrawiam. Link Zgłoś