Dodaj do ulubionych

obróbka zdjęć

IP: *.astral.lodz.pl / *.Astral.Lodz.PL 09.04.04, 19:48
Witam, znacie moze jakis dobry program do obrobki zdjec? Chodzi o to zeby byl
darmowy. Jesli tak to z jakiej strony go sciagnac? Z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: iden Re: obróbka zdjęć IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 10.04.04, 17:12
      Może odpowiedni będzie Gimp
      Opis: Rozbudowana aplikacja graficzna. GIMP (GNU Image Manipulation Program) ma
      możliwości porównywalne do komercyjnych produktów, takich jak Adobe Photoshop
      czy Paint Shop Pro. Program oferuje za darmo nie tylko podstawowe narzędzia,
      takie jak pędzel czy ołówek, ale obsługuje także warstwy i kanały. Ponadto z
      internetowego serwisu producenta można pobrać dodatkowe wtyczki, rozszerzające
      możliwości tej aplikacji. Po skopiowaniu programu na dysk należy go rozpakować.
      W folderze oprócz samego programu znajduje się także biblioteka GTK, niezbędna
      do instalacji GIMP-a, i to ją musimy najpierw zainstalować.
      System: Windows 98/2000/XP
      Wersja: Freeware
      Na dysku: 20 MB
      www.gimp.org
      Program ten znajdował się na płycie miesięcznika CHIP 3/2004
      • Gość: asia Re: obróbka zdjęć IP: *.astral.lodz.pl / *.Astral.Lodz.PL 12.04.04, 22:06
        Serdeczne dzieki za odpowiedz. Chcialam juz sciagnac ten program ale aktualnie
        mam windows Me, w zwiazku z czym pozostaje mi poprzednia wersja, a nie
        orientuje sie za bardzo czym ona sie rozni itp.
        • Gość: piecyk gazowy Re: obróbka zdjęć IP: *.visp.energis.pl 12.04.04, 22:08
          W Me też powinien pójść...
          • Gość: asia Re: obróbka zdjęć IP: *.astral.lodz.pl / *.Astral.Lodz.PL 12.04.04, 22:25
            Ok, ale jeśli nie pójdzie to nie wiem czy mam instalować poprzednią wersję czy
            dać sobie spokój i szukać czegoś innego...
            • Gość: piecyk gazowy Re: obróbka zdjęć IP: *.visp.energis.pl 12.04.04, 22:27
              A jaka to "poprzednia wersja". Nie rozumiem. Ściągaj Gimpa i instaluj. :-)
              • Gość: asia Re: obróbka zdjęć IP: *.astral.lodz.pl / *.Astral.Lodz.PL 12.04.04, 22:55
                Na stronie gimp.eu.org jest wersja 2.0 która chodzi w NT4, 2000 i XP (tak
                przynajmniej pisze). a jest wersja wcześniejsza min. dla Me i po prostu nie
                wiem co mam instalować, co będzie chodzić i czy w ogóle ten program :)
                • Gość: bzykbzyk Re: obróbka zdjęć IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 13.04.04, 01:24
                  Czas aby upgrade Windows na lepszy OS. ;))))

Chociaz ME to bardzo "dziwny" OS, nie m powodu zeby GIMP nie dzialal
                  pod ME.

www2.arnes.si/~sopjsimo/gimp/faq.html
                  ftp://ftp.arnes.si/software/gimp-win/gtk+-2.2.4-20040124-setup.zip
                  ftp://ftp.arnes.si/software/gimp-win/gimp-2.0.0-i586-setup-1.zip
    • Gość: bzykbzyk Re: obróbka zdjęć IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 12.04.04, 23:20
      po co sie meczyc?

GIMP jest doskonaly.

po zatym:

digitalspacenet.tucows.com/files2/iview385.exe
      plug in:

www.irfanview.com
    • jk13 Pixia 12.04.04, 23:32
      Zainteresuj się także tym adresem: www.republika.pl/pixia_polska/

Możesz ściągnąć stamtąd edytor "Pixia". Nie jest to może "kombajn" na miarę
      GIMP-a, ale jest on stosunkowo prosty w obsłudze i wydajny pod względem
      możliwości.

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka