Dodaj do ulubionych

Brak dysku, napęd wirtualny, Daemon Tools

IP: 188.33.130.* 12.12.10, 09:50
Czy mógłby mi ktoś z forumowiczów doradzić, bo już sama nie wiem co mam zrobić.
Napiszę po kolei:
Mam na dysku program, któy jest mi potrzebny w zawodowo; jest on w formacie *.iso. Niestety nie mam płyty instalacyjnej do tego programu przy sobie. Po rozpakowaniu Winrarem zainstalowałam ten program na twardym dysku. I teraz jak ten program uruchamiam pojawia się okienko: "Proszę włożyć dysk".

Próbowałam programem Daemon Tools zainstalować wirtualny napęd, tak aby móc uruchamiać program bez dysku, ale w dalszym ciągu po uruchomieniu programu jest okienko z tym komunikatem.

Czy ktos z Was drodzy forumowicze miał już taki kłopot? Czy mógłby mi ktoś krok po kroku wyjaśnić, jak postąpić abym mogła uruchomić ten program?

Z góry dziękuje za pomoc
Monika
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Brak dysku, napęd wirtualny, Daemon Tools IP: *.zask.pl 12.12.10, 10:32
      Usun program, nie wypakowuj nic z iso tylko podmontuj w daemon tools i dopiero zainstaluj. Jezeli dalej nie bedzie dzialac to znaczy, ze program zapewne jest zabezpieczony przed kopiowaniem.
      • robirus Re: Brak dysku, napęd wirtualny, Daemon Tools 12.12.10, 22:26
        Gość portalu: Kolobos napisał(a):

> Usun program, nie wypakowuj nic z iso tylko podmontuj w daemon tools i dopiero
        > zainstaluj. Jezeli dalej nie bedzie dzialac to znaczy, ze program zapewne jest
        > zabezpieczony przed kopiowaniem.

tak jak wyżej,
        często programy do poprawnej pracy po instalacji, wymagają obecności dysku w napędzie.
        stąd komunikat "Proszę włożyć dysk"
        sama instalacja wirtualnego napędu to połowa sukcesu, kolejny krok to musisz mieć pewność że obraz dysku (z owym programem) jest zamontowany w wirtualnym napędzie w momencie kiedy chcesz używać tego programu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka