Dodaj do ulubionych

Płyty główne z USB 3.0

IP: *.koba.pl / 10.0.20.* 12.12.10, 11:41
czy nowe płyt główne które mają kontroler USB 3.0 np. [ Gigabyte-GA-790XTA-UD4 ] mają możliwość wyprowadzenia na front obudowy tych portów USB na front obudowy, bo tu chodzi o możliwość podpięcia Pendrajva 2.0 do portów które obsługują 3.0 da się tak podpiąć czy nie ?? [ zgodność fizyczna ze sobą ].
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: Płyty główne z USB 3.0 IP: *.unknown.vectranet.pl 12.12.10, 12:56
      Napisz dokładnie o co ci chodzi, z użyciem znaków przestankowych. Tego bełkotu nie da się zrozumieć.
    • Gość: xwro Re: Płyty główne z USB 3.0 IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.10, 13:17
      Jeżeli na laminacie płyty znajdują się wyjścia USB 3.0 to jest taka możliwość aby je podpiąć do front panelu. Jednak owa płyta na laminacie takich wyjść nie posiada (jedynie na panelu tylnym).
      Dodatkowo problemem jest sama obudowa. Jeszcze nie spotkałem takiej która miała by USB 3.0 na panelu przednim. Tak więc zostaje tylko USB 2.0.
      PS: oczywiscie jeśli pendrive'a podłączysz do panelu tylnego tej płyty do USB 3.0 to będzie on działał bez problemu (kompatybilność wsteczna).
      Płytę już masz czy będziesz kupował ?
      • Gość: Gupik Re: Płyty główne z USB 3.0 IP: *.koba.pl / 10.0.20.* 12.12.10, 14:16
        płyty jeszcze nie mam, ale ja będą kupował nowy komputer to pewnie kupię już takką która ma wejścia SATA 3 [ 6GB\s ] i USB 3.0 , z tego co widziałem na necie takie obudowy z USB 3.0 [ z jednym lub dwoma portami ] już się pojawiają lub są dostępne, tylko pytałem o te sprawy z wyprowadzeniem tych portów z płyt głównych śledziem na front obudowy.
        • Gość: Jhtr Re: Płyty główne z USB 3.0 IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.10, 03:17
          Nie ma, pewnie z tego powodu, że usb 3.0 nie jest zintegrowane z żadnym chipsetem (nawet sandy bridge).
          Producenci wypuszczają budy z usb 3.0 na froncie ale podłączenie owego usb 3.0 wygląda tak:
          lian-li.com/v2/tw/product/upload/image/pc-b25s/b25s-32.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka