emilbrala1 16.04.04, 22:51 Siema mam problem z formatowaniem dysku w window xp.Chcialbym sformatowac bez uzywania dyskietki startowej poniewaz mam cos z walone i niechca sie odczytywac.Pomocy!!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: mgregor Re: Formatowanie dysku c w windows Xp IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 16.04.04, 22:54 Chcesz formatowac dysk systemowy? Spod systemu go nie sformatujesz. Musisz albo wystartowac z plyty instalacyjnej WinXP i sformatowac instalatorem albo z dyskietki (ale to tylko jesli masz FAT32) i wpisac FORMAT C: Link Zgłoś
emilbrala1 Re: Formatowanie dysku c w windows Xp 16.04.04, 22:55 ale jak wystartowac z płyty? Bo przy ponownym uruchomieniu systemu niechce wystartowac z CD Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Formatowanie dysku c w windows Xp IP: *.visp.energis.pl 16.04.04, 22:58 Musisz w BIOS-ie ustawić jako First Boot Device CD-ROM. Link Zgłoś
emilbrala1 Re: Formatowanie dysku c w windows Xp 16.04.04, 22:59 jeszcze nie wiem zabardzo jak to zrobic Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Formatowanie dysku c w windows Xp IP: *.visp.energis.pl 16.04.04, 23:04 Jak startuje komputer i pojawia się taka zielona gwiazda ;-) albo inne logo, wciśnij DEL. Wtedy wejdziesz do BIOS-u, a dalej się grzeb sam i szukaj tej opcji, o której napisałem. Potem zapisz zmiany i wyjdź z BIOS-u. Link Zgłoś
emilbrala1 Re: Formatowanie dysku c w windows Xp 16.04.04, 23:30 ej a jak wpisuje polecenie format c: to pisze ze zle polecenie :(( grrrr.... Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Formatowanie dysku c w windows Xp IP: *.visp.energis.pl 16.04.04, 23:47 Jakie format? Uruchamiasz z płyty, czytasz komunikaty i wykonujesz instrukcje. Na pewno wystartował Ci z płyty? Link Zgłoś