29.01.11, 13:53
Ściągnąłem taki plik/obraz płyty - bank brzmień. Plik .iso (po rozpakowaniu) ma ponad 7 GB. Płyty (znane mi) mają pojemność "circa about" 0,7 giga, lub (DVD) 4 "z haczykiem" giga.
CZY:
1 - tak ma być i w czasie "wypalania" płyty program sam "rozłoży" zawartość na odpowiednią ilość płyt
2 - Muszę go "pociąć" (tylko JAK?) na odpowiednio mniejsze "podpliki" i dopiero je wypalić
3 - Mogę go używać bezpośrednio z twardego dysku (nie bardzo to sobie wyobrażam, ale może jest coś, czego nie wiem ...)
4 - jest to "wsza" i jedyne co można rozsądnie zrobić, to go skasować
5 - jest coś, czego sobie nawet nie mogę wyobrazić ...
Nie bardzo chcę próbować "w ciemno", bo nie lubię "skakać na główkę do ciemnej wody", jeśli dobrze mnie rozumiecie ...
Pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Plik .iso IP: *.home.aster.pl 29.01.11, 14:05
      Dwuwarstwowe dvd mają wła snie pond 7gb. jesli chcesz wypalac na mniejszych to trzeba rozpakowac no winrarem i podzielic. oczywiscie mozna rozpakowac i uzywac z twardego dysku lub podmontowac w napedzie wirtualnym.
    • Gość: lajosz Re: Plik .iso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.11, 14:13
      Wszystko OK.
      Zamontuj obraz w jakimś wirtualnym napędzie (np. Daemon Tools) i po problemie.
      Oczywiście (jeśli chcesz) możesz wypalić, ale potrzebujesz wtedy płyty Dual Layer (dwuwarstwowa) no i oczywiście nagrywarki która to wypali (większość nowych nagrywarek obsługuje takie płyty) , no i jeśli nie masz takiej nagrywarki (a wypalisz u kogoś) to napędu który to odczyta, a większość nowych odczytuje.

Mimo wszystko lepiej (to moja subiektywna opinia) po prostu zamontować obraz i po kłopocie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka