Dodaj do ulubionych

Co to za ALERT ?

IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 27.04.04, 10:44
Wyskoczyło mi takie polecenie :

"YOUR COMPUTER CLOCK MAY BE INACCURATE - click the button to update your
system with the latest version of ClockSync"

Dla mnie to dziwne mój zegar w kompie wskazuje dobrą godzinę?
Obserwuj wątek
    • paciors Re: Co to za ALERT ? 27.04.04, 11:41
      A czy to nie jest przypadkiem okienko pop-up przeglądarki, które udaje alert?
      Ja już widziałem coś takiego, o tym clocku właśnie.
    • Gość: piecyk gazowy Re: Co to za ALERT ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.04, 12:23
      Jeśli to Windows XP, prawdopodobnie chodzi o usługę Posłaniec (komunikat w
      takim szarym podłużnym okienku?). Możesz ją wyłączyć w Panelu sterowania w
      Narzędziach administracyjnych.
      • Gość: polk Re: Co to za ALERT ? IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 27.04.04, 12:36
        Wydaje mio się że to może być jakiś wirus (bo mam napewno), mam win mileinium.
        A to okno jakieś dziwne, ma inną "szate graficzną" od mojego windowsa.

Aha jeszcze jedno znacie jakiś LINK do darmowego programu antywirusowego. Bo
        mam wirusa. Zawsze jak włącze kompa to miga mi jakieś okno (szybko) a jak
        wyłączam to zawsze musze jeszcze "zakończyć zadanie". Robiłem skan on-line ale
        dwóch mi nie usunął
        • noname67 Re: Co to za ALERT ? 27.04.04, 13:49
          Darmowy antywirus www.grisoft.com AVG lub www.avast.com Avast
        • Gość: w++ Re: Co to za ALERT ? IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 27.04.04, 15:35
          Gość portalu: polk napisał(a):

> Wydaje mio się że to może być jakiś wirus (bo mam napewno), mam win mileinium.
          > A to okno jakieś dziwne, ma inną "szate graficzną" od mojego windowsa.

To zwykle jest po prostu jest atrapą komunikatu systemowego, rysunek jak każdy,
          a podnim link, gdzie łapie się naiwnych. Dużo tego jest, no i zwykle z jakimiś
          takimi tekstami mającymi wywołać panikę. Właśnie coś takiego że masz wirusa, czy
          jak tutaj że Ci zegarek źle chodzi - klasyka. Zresztą właśnie jak się ma inny
          schemat windowsów to to wyraźnie widać, że to niepasuje. Można to spokojnie olać.

> Aha jeszcze jedno znacie jakiś LINK do darmowego programu antywirusowego. Bo
          > mam wirusa. Zawsze jak włącze kompa to miga mi jakieś okno (szybko) a jak
          > wyłączam to zawsze musze jeszcze "zakończyć zadanie". Robiłem skan on-line ale
          > dwóch mi nie usunął

To niekoniecznie może być wirus. Po prostu automatycznie startuje jakiś program,
          działa cały czas w tle, no i ma kłopoty, z jakiś powodów się zamknąć. Takie
          rzeczy, zwykle eliminuje się przez sprawdzenie co uruchamia się, wraz ze startem
          windowsów. To robi się używając msconfig, gdzie można zobaczyć listę tych
          wszystkich i je czasowo zablokować (oczywiście efekt jest po restarcie
          windowsów) lub wyrzucić z tej listy. Są też inne lepsze startup menagery, bo
          msconfig jak się coś zablokuje czasowo to później daje mętne komunikaty coś o
          czymś selektywnym, a niektórych to niepotrzebnie niepokoi.
          Takie programy którego efekt widzisz, to może być coś pomocniczego do
          multimediów czy innych, lub jakieś gadżety, wątpliwej przydatności zainstalowane
          przy okazji instalowania jakiegoś innego programu. Oczywiście że może być to
          wirus, robak czy coś podobnego, i nie widzisz już tego postu, bo masz już dysk
          zjedzony.
    • Gość: dominik666 spyware IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.04, 12:45
      www.spysweeper.com/uninstall-clocksync.html
      zegar sam się synchronizuje (w windowsie:) ten program nie jest problemem,ale
      spyware jaki z nim dostajesz ... usuń go według instrukcji podanej na stronie
      lub użyj cwshreder albo highjack this

www.merijn.org/files/CWShredder.exe
    • Gość: bzykbzyk Re: Co to za ALERT ? IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 28.04.04, 00:43
      Dostajesz instant message od osla ktory chce ci sprzedac ClockSync program.

Odnosnie programu wirusowego to nie darmowy a najlepszy jaki jest na rynku!
      • Gość: Blazkowicz Re: Co to za ALERT ? IP: *.autocom.pl 28.04.04, 08:43
        Ściągnij i zainstaluj 30 dniową wersje mks-a. www.mks.com.pl
        a potem dla pewności możesz przeskanować system Spybotem albo adaware.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka