lukrecja-borgia 30.04.04, 12:12 Witajcie, czy podczas formatowania jakiekolwiek pliki mogą zostać zobaczone albo "przejęte" przez komputer formatujący? Czy osoba, która formatuje, może zobaczyć zawartość mojego komputera??? Liczę na odpowiedź. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: włodek czarzasty Re: Formatowanie kompa. IP: *.chello.pl 30.04.04, 12:46 lukrecja-borgia napisała: > Witajcie, > czy podczas formatowania jakiekolwiek pliki mogą zostać zobaczone > albo "przejęte" przez komputer formatujący? Czy osoba, która formatuje, może > zobaczyć zawartość mojego komputera??? > > Liczę na odpowiedź. Olka, to Ty?!? Link Zgłoś
sebekwww Re: Formatowanie kompa. 30.04.04, 12:50 Zaraz, ale chyba nie rozumiem - komputer formatujacy ?? przejęte ?? Moze tak od początku ? Pozdrawiam S. Link Zgłoś
maciejpoczta Droga Lukrecjo - Formatowanie dysku... 30.04.04, 15:59 ...twardego (nie komputera), jest czynnością wykonywaną przez odpowiedni program - umieszczony zazwyczaj na płycie CD (bootowalnej) lub dyskietce startowej - polegającą na przygotowaniu dysku do pracy z danym systemem plików. Zawsze tez wiąże się z wymazaniem wszelkich danych które się na nim (dysku) znajdują. Nie ma sposobu podejżenia aktualnie wymazywanych informacji. Jednak zawsze istnieje możliwość, że "komputer" (informatyk?) formatujący, zanim to zrobi, skopiuje dane z Twojego dysku, aby później przejżeć je później. Jest też szansa, że ten ciekawski osobnik poważnie potraktuje Twój nick i odpuści sobie niecne zamiary. Link Zgłoś
Gość: kakofoniks Re: Droga Lukrecjo - Formatowanie dysku... IP: *.dh.uclv.net 01.05.04, 04:47 nie slyszalem o takim przypadku, a i zmojego doswaidczenia, nigdy nie udalo mi sie przejac plikow podczas formatowania, aczkolwiek jest mozliwe odzyskanie plikow po sformatowaniu dysku Link Zgłoś