Dodaj do ulubionych

Mandrake 10 PowerPack

05.05.04, 20:26
właśnie otrzymałem, zainstalowałem - i mam różne uczucia...
ktoś też to ma - jakie opinie?
(nie chcę wyrażac teraz własnych, żeby niczego nie sugerować - powiem tylko,
że ładnie się instaluje, ale filmu vcd odtworzyć się np. nie da!)
Obserwuj wątek
    • kell99 Re: Mandrake 10 PowerPack 06.05.04, 07:01
      nie da sie;) juz to kiedys przerabialem. nie da sie, czy nie potrafisz uruchomic
      xine? poczytaj watek nt vcd w mdk9
      • orzels Re: Mandrake 10 PowerPack 11.05.04, 09:40
        xine dziala :)
        w 10 community.
        za to z wine sa jajeczka.
        ktos bawil sie WineTools? Bo chyba robi niezly raban w systemie.
        Jakos nie moge sie z nim dogadac...

(WineTools dostepne ze strony www.winehq.org)
      • murowany Re: Mandrake 10 PowerPack 11.05.04, 11:09
        a recznie wybierales pakiety przy instalacji czy tylko naciskales "dalej"? gdzies tam zauwazylem pakiet odpowiedzialny za mpeg (czyli vcd). u mnie bez problemu z filmami, otwiera sie nawet avik, do ktorego pod winda musialem extra szukac kodeka (bodajze divx 5.11) i co lepsze, chodzi plynniej. ale za to jest inny powazny problem ale to w innym poscie.
        • pawelldf Re: Mandrake 10 PowerPack 15.05.04, 21:25
          Witajcie,
          ja również kupiłem pudełko przez serwis LinuxDlaFirm.pl i jestem bardzo zadowolony.
          Mandrake działa bez zarzutu, z tym, że nie robiłem upgrade z Community ale zmazałem wszystko i instalowałem na nowo.
          Oprócz płytki DVD głowenj z całym systemem dołączona jest płytka z przygotowanymi pakietami rpm do komunikatorów Gadu, Tlen oraz załączone są gierki - szczególnie polecam Magnant-DEV - podobnie jak Age of Empires ale tutaj gra się mrówkami.
          Dla prowadzących biznes umieszczone są jakieś programy do księgowości ale ja ich nie sprawdzałem.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka