Dodaj do ulubionych

sterowniki (?) do HP

IP: *.toya.net.pl 30.07.11, 16:58
Hej! Chcę zainstalować drukarkę HP PSC 1410 na laptopie z Windowsem 7. Płytka instalacyjna jest do Win XP. Znalazłam stronę Tekst linka ale nie bardzo wiem co dalej.. Czy ściągnąć sterowniki, czy aktualizację.. Czy w ogóle coś innego? Będę wdzięczna za pomoc :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: sterowniki (?) do HP IP: *.unknown.vectranet.pl 30.07.11, 17:46
      Skoro nic nie masz, to potrzebujesz sterowników i taką pozycję masz na stronie, którą podałaś.
    • Gość: slawek_62 Re: sterowniki (?) do HP IP: *.klaudyny.waw.pl.174.23.193.in-addr.arpa 30.07.11, 18:10
      Na podanej stronie:
      Wybierasz system(taki jaki posiadasz) i klikasz „Dalej”
      Pobierasz i instalujesz:
      Sterownik - Oprogramowanie instalacyjne urządzenia (‏1)(klik)
      HP Deskjet and Officejet Full Feature Software and Drivers
      Podpinasz kabel USB drukarki i włączasz drukarkę gdy zażąda tego instalator
      możesz pobrać aktualizacje (obie), instalujesz je po prawidłowej instalacji sterowników.
      Aktualizacja (‏2)( (klik)
      Wybierasz co uznasz za przydatne i pobierasz, instalujesz w systemie gdy potrzebne:
      Narzędzie - Narzędzia diagnostyczne (‏4) (klik)
      • Gość: allexandra Re: sterowniki (?) do HP IP: *.toya.net.pl 30.07.11, 20:30
        Ściągnęłam
        Sterownik - Oprogramowanie instalacyjne urządzenia, ale 1. nie widzę, żeby instalator chciał włączenia drukarki. 2. Coś się instaluje, ale ostatnie co widzę to "instalacja aktualizacji" co trwa jakieś 2 sekundy, a później okienko znika.. Drukarka działa, ale zależy mi też na skanerze..
        • Gość: lajosz Re: sterowniki (?) do HP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 22:12
          Skąd wiesz, że skaner nie działa ?
          Próbowałaś z niego korzystać uruchamiając jakiś program (edytor graficzny lub chociażby IrfanView) który ma możliwość skanowania ?
          • Gość: allexandra Re: sterowniki (?) do HP IP: *.toya.net.pl 30.07.11, 23:11
            Program nie.. próbowałam zeskanować kartkę naciskając po prostu przycisk skanowania na urządzeniu. Na starszym windowsie tak robiłam i było ok.
            • Gość: slawek_62 Re: sterowniki (?) do HP IP: *.klaudyny.waw.pl.174.23.193.in-addr.arpa 30.07.11, 23:24
              Podaj co dokładnie pobrałaś(nazwy plików) i sposób instalacji. Sam program instalacyjny sterowników i oprogramowania to ponad 300MB. Czy w „Wszystkie programy” pojawiło się oprogramowanie HP?
              • Gość: allexandra Re: sterowniki (?) do HP IP: *.toya.net.pl 31.07.11, 00:22
                Pobrałam to Tekst linka ale właśnie nie mam żadnej informacji o tym, że zainstalowało się oprogramowanie. Po uruchomieniu pliku pokazuje się okienko z opcją Instaluj, zatwierdzam warunki instalacji i kończy się na tym Tekst linka
                • Gość: slawek_62 Re: sterowniki (?) do HP IP: *.klaudyny.waw.pl.174.23.193.in-addr.arpa 31.07.11, 09:59
                  Przeczytaj, na dole strony znajduje się opis instalacji w Win7
                  Opis
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka