Dodaj do ulubionych

Sub2DivX - problem z instalacją HELP

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.09.11, 23:51
Siedzę już nad tym problemem 5 h- szukając pomocy w Internecie ale na nic moje starania.
Zgodnie z instrukcją aby zainstalować SUB2 DIVX ściągnęłam wszystkie pliki z tej strony: userxp.tripod.com/sub2divx.htm, tez próbowałam innych źródeł wiec nie jest to problem z plikami.
Po rozpakowaniu i umieszczeniu plików w różnych wariantach w folderze: Windows/ System32/
1.w jednym folderze wszystkich plików
2 w oddzielnych folderach,
3 oraz bezpośrednio w katalogu:
Jednak nadal mam przy próbie uruchomienia programu Sub2 DIVX jako administrator otrzymuje komunikat:
component 'comctl32.ocx' or one of its dependencies not correctly registered; a file is missing or invalid
Za radą z internetu wrzuciłam to jako administrator przez ścieżkę cmd:
regsvr32 c:\\Windows\system 32\comctl32\comctl32.ocx (ponieważ wrzucony jest do SYSTEM32 folder z comctl32.ocx i comctl32.dll )- otrzymałam komunikat , plik załadowany jednak nie wywołuje funkcji DLLregister błąd: 0x8002801c
ponownie wrzuciłam ścieżkę
:regsvr32 comctl32.ocx
oraz
regsvr32 c:\\Windows\system 32\comctl32.ocx
otrzymałam komunikat- upewnij się ze znajduje sie w podanej ścieżkę lub zdebuguj plik, aby upewnić się czy problem występuję z plikiem binarnym czy plikami zależnymi DLL
Według mnie ta druga opcja- ale jak mam to obejść , aby w końcu zainstalować program, mam windows 7
Bardzo proszę o pomoc- jestem żółtodziobem
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Sub2DivX - problem z instalacją HELP IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.11, 00:26
      Program od dawna nierozwijany i może nie działa prawidłowo na 7
      Na forum był podobny temat:
      forum.gazeta.pl/forum/w,34,96452451,96452451,AVI_SRT_DVD_i_takie_tam_.html
      Podobny program tylko nowszy to AviAddXSubs:
      www.videoaudio.pl/forum/AviAddXSubs-detronizacja-Sub2divxa-t6097.html
      • Gość: roisa3 Re: Sub2DivX - problem z instalacją HELP IP: *.aster.pl 21.09.11, 10:43
        ok dzięki, ściągnę nowszą wersje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka