Dodaj do ulubionych

ratunku !!! Adobe Reader

IP: *.ip.netia.com.pl 08.11.11, 09:38
pomóżcie laikowi kompletnemu ! Włożyłam swoje paluszki ,tam gdzie nie trzeba.Wszystkie ikonki
(przegkądarek ,skypa itd) wyglądają teraz jak ikonka Adobe Reader ,a próba uruchomienia czegokolwiek to komunikat ,że Adobe Reader nie jest w stanie uruchomić.Jak zrobić ,żeby ten drań nie starał się otworzyć mi wszystkiego przy pomocy Adobe Reader ???
Obserwuj wątek
    • 1u Re: ratunku !!! Adobe Reader 08.11.11, 10:19
      sprawdź to : Start => Panel Sterowania => Programy => Programy Domyślne => Zmień typ pliku tak, aby zawsze był otwierany w danym programie

:>:>
    • Gość: @ Re: ratunku !!! Adobe Reader IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.11, 10:19
      Podstawowa informacja to nazwa systemu operacyjnego.

Jeżeli masz system Vista lub 7 to:
      Pobierz i uruchom Unassociate File Types (unassoc_1_4.zip)
      Odszukaj i zaznacz rozszerzenie LNK
      Kliknij Remove file association (User) i zrestartuj komputer.

Na XP pobierz LNK (Shortcut) File Association Fix
      Wypakuj archiwum zip i uruchom plik linkfile_fix.
      • Gość: mangua Re: ratunku !!! Adobe Reader IP: *.ip.netia.com.pl 08.11.11, 10:22
        windows 7
        ja nic pobrać nie mogę ,bo nic nie otwieram.Przeglądarki też nie.:) kaplica.
        • 1u Re: ratunku !!! Adobe Reader 08.11.11, 10:24
          to prawy przycisk myszy otwórz za pomocą i tam jest lista programów

:>:>
          • Gość: mangua Re: ratunku !!! Adobe Reader IP: *.ip.netia.com.pl 08.11.11, 10:28
            dzięki ,wszystko wypróbuję jak wrócę do domu:)
            na razie z pracy wlczę.
            jeśli jeszcze jakieś rady- to chętnie :)
            • 1u Re: ratunku !!! Adobe Reader 08.11.11, 10:39
              jeśli chcesz to możesz przeinstalować adobe :>:>

ale to tylko propozycja z mojej strony :>:>
              • Gość: mangua Re: ratunku !!! Adobe Reader IP: *.ip.netia.com.pl 08.11.11, 10:55
                kurcze ,człowieku - mów do mnie jak do ciemniaka komputerowego,czyli jak
                krowie na miedzy:))
                mogę ,tylko jak ???
                • 1u Re: ratunku !!! Adobe Reader 08.11.11, 11:04
                  ponowna instalacja adobe :>
          • Gość: mangua Re: ratunku !!! Adobe Reader IP: *.ip.netia.com.pl 08.11.11, 10:53
            i za pomocą czego otworzyć ??? np.google chrome ,albo mozillę ???
            • 1u Re: ratunku !!! Adobe Reader 08.11.11, 11:03
              mozilla :>:>
      • Gość: kasia Re: ratunku !!! Adobe Reader IP: *.adsl.wanadoo.nl 26.02.12, 09:36
        dziękuję bardzo także skorzystałam z tej porady pomogło.
      • Gość: BaT Re: ratunku !!! Adobe Reader IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.13, 21:07
        Dzięki wielkie!!!
    • Gość: @ Re: ratunku !!! Adobe Reader IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.11, 10:57
      Przestań czytać bzdury pisane przez 1u

Użyj Unassociate File Types
      Na pulpicie masz tylko skróty o rozszerzeniu LNK
      Przeglądarkę lub inny program uruchom klikając bezpośrednio na plik wykonywalny EXE.
      Wszystkie znajdziesz na partycji systemowej w C:\Program Files:
      C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
      C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe

lub
      Naciśnij klawisz z logo Windows + R i wpisz: iexplore.exe

lub
      W menu start do pola Wyszukaj programy i pliki wpisz: iexplore.exe
      Później kliknij na tym pliku.

Możesz pobrać na innym komputerze, zapisać na pendrive i później uruchomić.
      Program nie wymaga instalacji.

Przywracanie systemu:
      windows.microsoft.com/pl-PL/windows7/System-Restore-frequently-asked-questions
      • Gość: mangua Re: ratunku !!! Adobe Reader IP: *.ip.netia.com.pl 08.11.11, 11:04
        bo ja inteligentnie wymyśliłam ,że gdzieś mu /komputerowi mojemu/ zapisałam,żeby wszystko
        otwierał przy pomocy Adobe Reader .Teraz muszę to jakoś odwrócić.Tak??
        za mało łopatologicznie- gdzie znajdę : C:\Program Files ??? sorry :)))
        • 1u Re: ratunku !!! Adobe Reader 08.11.11, 11:07
          wystarczy ponowna instalacja adobe a przywracanie moze ci usunąć niektóre pliki :>
          • Gość: @ Re: ratunku !!! Adobe Reader IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.11, 11:15
            Opanuj się i przestań pisać bzdury
            Nie masz pojęcia na czym polega problem.
            • 1u Re: ratunku !!! Adobe Reader 08.11.11, 11:40
              oj oj nie ładnie tak pisać :>
        • Gość: @ Re: ratunku !!! Adobe Reader IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.11, 11:13
          W menu start kliknij Komputer i wtedy ikony od partycji na dysku
          windows.microsoft.com/pl-PL/windows7/The-Start-menu-overview
          Do pola Wyszukaj programy i pliki wpisz:
          firefox.exe
          iexplore.exe
          chrome.exe

To system powinien wyszukać odpowiedni plik.
          • Gość: mangua Re: ratunku !!! Adobe Reader IP: *.ip.netia.com.pl 08.11.11, 11:37
            " i wtedy ikony od partycji na dysku " ??? czarna magia :))
            kliknij:
            start
            komputr
            c ?
            i co ??? - mowiłam - jak krowie na miedzy ,a nie o jakichś partycjach :)
            dzięki za cierpliwość :)
      • 1u Re: ratunku !!! Adobe Reader 08.11.11, 11:05
        gościu wont :>
    • Gość: 802.11n Re: ratunku !!! Adobe Reader IP: *.tpnet.pl 08.11.11, 10:58
      Przywróć system do stanu sprzed modyfikacji skojarzenia plików z Adobe: technomat.pl/index.php/przywracanie-systemu-windows-7-uzyciem-nosnika-instalacyjnego/
      • Gość: mangua Re: ratunku !!! Adobe Reader IP: *.ip.netia.com.pl 08.11.11, 11:26
        Przywróć system do stanu sprzed modyfikacji skojarzenia plików z Adobe: - to do mnie przemawia
        -na logikę dobra droga . Tylko jak ja mam wpisać ten technomat.pl/indeks ... itd???
        NIC nie otwieram :)
        • Gość: @ Re: ratunku !!! Adobe Reader IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.11, 11:33
          Czy Ty w ogóle potrafisz czytać ze zrozumieniem?

Otwórz narzędzie Przywracanie systemu, klikając przycisk Start.
          W polu wyszukiwania wpisz Przywracanie systemu, a następnie na liście wyników kliknij pozycję Przywracanie systemu.
          Jeśli zostanie wyświetlony monit o hasło administratora lub potwierdzenie, wpisz hasło lub potwierdź.
          windows.microsoft.com/pl-PL/windows7/System-Restore-frequently-asked-questions
          • Gość: mangua Re: ratunku !!! Adobe Reader IP: *.ip.netia.com.pl 08.11.11, 11:41
            oj ,no nie denerwuj się. mówiłam,że głąb komputerowy jestem i jeszcze przed oczami mam inny komputer z innym systemem .
            ale doceniam cierpliwość . naprawdę :))
            • Gość: @ Re: ratunku !!! Adobe Reader IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.11, 11:59
              To zobacz obrazki jak to dokładnie wygląda na 7:
              www.porady.org/przywracanie-systemu-windows-7/
              Właściwie to musisz tylko klikać Dalej.
              Ważne żeby wybrać punkt przywracania z datą przed wystąpieniem tego problemu.
              Zwróć uwagę na opcję Pokaż więcej punktów przywracania.
              • Gość: mangua Re: ratunku !!! Adobe Reader IP: *.ip.netia.com.pl 08.11.11, 12:06
                no naprawdę dzielny bardzo człowiek jesteś ,że dałeś (aś) radę ze mną :)
                jestem pod wrażeniem :)
                dzięki bardzo :)
                obrazki poglądowe - przyswajalne :)
    • Gość: @ Re: ratunku !!! Adobe Reader IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.11, 12:19
      Moim zdaniem wystarczy użyć Unassociate File Types
      Unassociate File Types możesz pobrać na innym komputerze i zapisać na pendrive.
      Później program można uruchomic bezpośrednio z pendrive na innym komputerze.

1. Pobierz plik i zapisz na pulpicie unassoc_1_4.zip

2. Kliknij prawym na pliku unassoc_1_4.zip i z menu kontekstowego wybierz Wyodrębnij wszystkie:
      windows.microsoft.com/pl-PL/windows7/Compress-and-uncompress-files-zip-files

3. Teraz w okienku File types odszukaj i zaznacz LNK.

4. Kliknij w przycisk Remove file association (User) i zrestatuj komputer.
      • Gość: mangua Re: ratunku !!! Adobe Reader IP: *.ip.netia.com.pl 08.11.11, 12:31
        jejku ,człowieku jak Tobie trudno zrozumieć ,że ktoś może być głąbem absolutnym komputerowym.
        czyli mam i przywrócić system windows i jeszcze użyć potem?przedtem? a może zamiast?
        Unassociate File Types????????? Ratunku !:)))
        • 1u Re: ratunku !!! Adobe Reader 08.11.11, 13:10
          to może lepiej kup książkę o podstawach obsługi komputera :>
          • Gość: mangua Re: ratunku !!! Adobe Reader IP: *.ip.netia.com.pl 08.11.11, 13:18
            to może lepiej zajmij się cynś innym takimi radami .
            • 1u Re: ratunku !!! Adobe Reader 08.11.11, 13:19
              i znowu zaczynasz !
    • Gość: @ Re: ratunku !!! Adobe Reader IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.11, 13:19
      Jeżeli potrafisz to najpierw użyj Unassociate File Types
      Jeśli problem zostanie rozwiązany to nie ma potrzeby wykonywać przywracania.

A w ogóle nie masz jakiegoś miłego kolegi, sąsiada, listonosza, który ma jakiekolwiek pojęcie o komputerach.
      • Gość: mangua Re: ratunku !!! Adobe Reader IP: *.ip.netia.com.pl 08.11.11, 13:26
        no już,już- odłożyłam pracowe zjęcia na bok i przeczytałam dokładnie ,co mi napisałeś.
        czaję. nie jest ze mną aż tak tragicznie. :)
        sąsiad -pewnie że by się przydał :))
        kolegi nie chcę na razie ściągać z drugiego końca miasta
        Ciebie wolę pomęczyć. Cierpliwość sprawdzić :)
      • Gość: mangua Re: ratunku !!! Adobe Reader IP: *.top.net.pl 08.11.11, 17:02
        @ - jestem juz na swoim laptopie i jak widac na załączonym obrazku mogę sie dostać do interbetu itd. Dzieki Tobie.
        Wielkie dzięki :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka