Dodaj do ulubionych

program do redagowania gazetki szkolnej

04.06.04, 20:48
szukam czegoś takiego do redagowania gazetki szkolnej, najlepiej do
ściągnięcia za friko z netu ;)
dzięki z góry za pomoc!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: papa Re: program do redagowania gazetki szkolnej IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 04.06.04, 21:01
      Pakiet Open Office.
    • Gość: piecyk gazowy Re: program do redagowania gazetki szkolnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 21:05
      W tej roli bardzo dobrze spisuje się Publisher z pakietu MS Office. Oczywiście
      on nie jest za friko, ale może masz do niego dostęp?
      • Gość: MD Re: program do redagowania gazetki szkolnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 21:06
        Lepiej pozostać przy darmowym Open Office. Jest idealny do tej roli.
        • Gość: piecyk gazowy Re: program do redagowania gazetki szkolnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 21:21
          A w OO jest jakiś program do składu?
          • Gość: MD Re: program do redagowania gazetki szkolnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 21:25
            Z reguły gazetki szkolne nie są drukowane w wielkonakładowych drukarniach.
            Najczęściej redagowane są przez nastolatków, którym obce są kanony sztuki
            zecerskiej.
            Moje kryteria wyboru tego programu są jasne: niezbyt trudny w obsłudze i można
            go legalnie używać do woli.
        • madziara_pl Re: program do redagowania gazetki szkolnej 04.06.04, 21:32
          Gość portalu: MD napisał(a):

> Lepiej pozostać przy darmowym Open Office. Jest idealny do tej roli.

czy to cos przypomina Worda?
          a może jakiś link bo za chiny nie moge tego znaleśc ;)
          • Gość: piecyk gazowy Re: program do redagowania gazetki szkolnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 21:34
            ux.pl

Kiedyś składałem gazetkę w Wordzie - da się, ale to samobójstwo. ;-) I
            pomyśleć, że kiedyś myślałem, że inaczej się nie da! :-)
            • madziara_pl Re: program do redagowania gazetki szkolnej 04.06.04, 21:40
              dzieki za link ale tam chca kase za program :((((
              • Gość: piecyk gazowy Re: program do redagowania gazetki szkolnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 21:44
                Jaką kasę? Poczytaj uważnie!

Stąd możesz pociągnąć: www.ux.pl/openoffice/get.php?file=56
                • madziara_pl Re: program do redagowania gazetki szkolnej 04.06.04, 21:48
                  Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a):

> Jaką kasę? Poczytaj uważnie!
                  >
                  > Stąd możesz pociągnąć: www.ux.pl/openoffice/get.php?file=56

nie krzycz na mnie!
                  dzieki :)))
          • Gość: MD Re: program do redagowania gazetki szkolnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 21:36
            Jest bardzo zbliżony do Worda, ale nie o Worda tu chodzi, Są tam lepsze
            narzędzia do takich zastosowań, wystarczy użyć szablonu.

Adres: www.openoffice.org

Program ten jest również zamieszczany na płytach CD do większości czasopism
            komputerowych
      • madziara_pl Re: program do redagowania gazetki szkolnej 04.06.04, 21:38
        Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a):

> W tej roli bardzo dobrze spisuje się Publisher z pakietu MS Office.
        Oczywiście
        > on nie jest za friko, ale może masz do niego dostęp?

albo jestem ślepa albo ...
        mam pakiet MS Office 2000 ale Publishera nie widze
        • Gość: MD Re: program do redagowania gazetki szkolnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 21:54
          Jest na drugiej płycie instalacyjnej, ale nie we wszystkich opcjach (brak w MS
          Office Standard).
          • madziara_pl Re: program do redagowania gazetki szkolnej 04.06.04, 21:56

> Jest na drugiej płycie instalacyjnej, ale nie we wszystkich opcjach (brak w
            MS
            > Office Standard).

no tak
            mam tylko 1 cd :))
            dzieki!
    • Gość: jap Re: program do redagowania gazetki szkolnej IP: *.acn.waw.pl 04.06.04, 22:49
      Program prosty, jak młotek, a o dużych możliwościach to Rag Time Solo
      (darmowy!):
      www.ragtime-online.com/link.cgi?download_rts_program
      • madziara_pl Re: program do redagowania gazetki szkolnej 06.06.04, 10:40
        Gość portalu: jap napisał(a):

> Program prosty, jak młotek, a o dużych możliwościach to Rag Time Solo
        > (darmowy!):
        > www.ragtime-online.com/link.cgi?download_rts_program

niestety nie mogę dostac sie na strone :(
        • Gość: MD Re: program do redagowania gazetki szkolnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 10:46
          > > niestety nie mogę dostac sie na strone :(

Z uporem maniaka polecam Open Office. Potrafi czytać między innymi dokumenty z
          Worda. Skoro masz Office-a, to łatwo przeniesiesz teksty z Worda do Open Offica
          i tanm dodasz odpowiednie ozdobniki (rysunki, fotki, elementy graficzne) i
          sformatujesz odpowiednio całość.
          • madziara_pl Re: program do redagowania gazetki szkolnej 06.06.04, 10:49

> > > niestety nie mogę dostac sie na strone :(
            >
            > Z uporem maniaka polecam Open Office. Potrafi czytać między innymi dokumenty z
            > Worda. Skoro masz Office-a, to łatwo przeniesiesz teksty z Worda do Open
            Offica
            >
            > i tanm dodasz odpowiednie ozdobniki (rysunki, fotki, elementy graficzne) i
            > sformatujesz odpowiednio całość.

juz sciagnełam Open Office ,ale chce spróbować wszystkiego zeby wybrac ten
            najlepszy program
            pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka