madziara_pl 04.06.04, 20:48 szukam czegoś takiego do redagowania gazetki szkolnej, najlepiej do ściągnięcia za friko z netu ;) dzięki z góry za pomoc!!!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: papa Re: program do redagowania gazetki szkolnej IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 04.06.04, 21:01 Pakiet Open Office. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: program do redagowania gazetki szkolnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 21:05 W tej roli bardzo dobrze spisuje się Publisher z pakietu MS Office. Oczywiście on nie jest za friko, ale może masz do niego dostęp? Link Zgłoś
Gość: MD Re: program do redagowania gazetki szkolnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 21:06 Lepiej pozostać przy darmowym Open Office. Jest idealny do tej roli. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: program do redagowania gazetki szkolnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 21:21 A w OO jest jakiś program do składu? Link Zgłoś
Gość: MD Re: program do redagowania gazetki szkolnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 21:25 Z reguły gazetki szkolne nie są drukowane w wielkonakładowych drukarniach. Najczęściej redagowane są przez nastolatków, którym obce są kanony sztuki zecerskiej. Moje kryteria wyboru tego programu są jasne: niezbyt trudny w obsłudze i można go legalnie używać do woli. Link Zgłoś
madziara_pl Re: program do redagowania gazetki szkolnej 04.06.04, 21:32 Gość portalu: MD napisał(a): > Lepiej pozostać przy darmowym Open Office. Jest idealny do tej roli. czy to cos przypomina Worda? a może jakiś link bo za chiny nie moge tego znaleśc ;) Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: program do redagowania gazetki szkolnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 21:34 ux.pl Kiedyś składałem gazetkę w Wordzie - da się, ale to samobójstwo. ;-) I pomyśleć, że kiedyś myślałem, że inaczej się nie da! :-) Link Zgłoś
madziara_pl Re: program do redagowania gazetki szkolnej 04.06.04, 21:40 dzieki za link ale tam chca kase za program :(((( Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: program do redagowania gazetki szkolnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 21:44 Jaką kasę? Poczytaj uważnie! Stąd możesz pociągnąć: www.ux.pl/openoffice/get.php?file=56 Link Zgłoś
madziara_pl Re: program do redagowania gazetki szkolnej 04.06.04, 21:48 Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a): > Jaką kasę? Poczytaj uważnie! > > Stąd możesz pociągnąć: www.ux.pl/openoffice/get.php?file=56 nie krzycz na mnie! dzieki :))) Link Zgłoś
Gość: MD Re: program do redagowania gazetki szkolnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 21:36 Jest bardzo zbliżony do Worda, ale nie o Worda tu chodzi, Są tam lepsze narzędzia do takich zastosowań, wystarczy użyć szablonu. Adres: www.openoffice.org Program ten jest również zamieszczany na płytach CD do większości czasopism komputerowych Link Zgłoś
madziara_pl Re: program do redagowania gazetki szkolnej 04.06.04, 21:38 Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a): > W tej roli bardzo dobrze spisuje się Publisher z pakietu MS Office. Oczywiście > on nie jest za friko, ale może masz do niego dostęp? albo jestem ślepa albo ... mam pakiet MS Office 2000 ale Publishera nie widze Link Zgłoś
Gość: MD Re: program do redagowania gazetki szkolnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 21:54 Jest na drugiej płycie instalacyjnej, ale nie we wszystkich opcjach (brak w MS Office Standard). Link Zgłoś
madziara_pl Re: program do redagowania gazetki szkolnej 04.06.04, 21:56 Gość portalu: MD napisał(a): > Jest na drugiej płycie instalacyjnej, ale nie we wszystkich opcjach (brak w MS > Office Standard). no tak mam tylko 1 cd :)) dzieki! Link Zgłoś
Gość: jap Re: program do redagowania gazetki szkolnej IP: *.acn.waw.pl 04.06.04, 22:49 Program prosty, jak młotek, a o dużych możliwościach to Rag Time Solo (darmowy!): www.ragtime-online.com/link.cgi?download_rts_program Link Zgłoś
madziara_pl Re: program do redagowania gazetki szkolnej 06.06.04, 10:40 Gość portalu: jap napisał(a): > Program prosty, jak młotek, a o dużych możliwościach to Rag Time Solo > (darmowy!): > www.ragtime-online.com/link.cgi?download_rts_program niestety nie mogę dostac sie na strone :( Link Zgłoś
Gość: MD Re: program do redagowania gazetki szkolnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 10:46 > > niestety nie mogę dostac sie na strone :( Z uporem maniaka polecam Open Office. Potrafi czytać między innymi dokumenty z Worda. Skoro masz Office-a, to łatwo przeniesiesz teksty z Worda do Open Offica i tanm dodasz odpowiednie ozdobniki (rysunki, fotki, elementy graficzne) i sformatujesz odpowiednio całość. Link Zgłoś
madziara_pl Re: program do redagowania gazetki szkolnej 06.06.04, 10:49 Gość portalu: MD napisał(a): > > > niestety nie mogę dostac sie na strone :( > > Z uporem maniaka polecam Open Office. Potrafi czytać między innymi dokumenty z > Worda. Skoro masz Office-a, to łatwo przeniesiesz teksty z Worda do Open Offica > > i tanm dodasz odpowiednie ozdobniki (rysunki, fotki, elementy graficzne) i > sformatujesz odpowiednio całość. juz sciagnełam Open Office ,ale chce spróbować wszystkiego zeby wybrac ten najlepszy program pozdrawiam! Link Zgłoś