Gość: smuteczek IP: *.spray.net.pl 04.03.04, 19:44 Dziewczyny ale się boję jutro idę na pobranie komórek jajowych - czy to boli??? Kto już to przeszedł? Jak to wygląda? Niech ktoś o tym napisze!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: just92 Re: in vitro!!! o! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 19:58 Smuteczku, nic się nie bój. Rzecz cała odbywa sie pod narkozą. Śpisz sobie słodko i nic nie czujesz. życzę powodzenia just92 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla Re: in vitro!!! o! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.03.04, 20:32 Tylko żebyś mogła słodko spać nic nie jedz i nie pij przed punkcją. Potem trochę może boleć brzuszek więc przygotuj sobie jakąś ulubioną tabletkę przeciwbólową ale nic mocnego bo ból może wcale nie wystąpić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyta Re: in vitro!!! o! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.03.04, 00:57 Gość portalu: tekla napisał(a): > Potem trochę może boleć brzuszek więc przygotuj sobie jakąś ulubioną tabletkę > przeciwbólową ale nic mocnego bo ból może wcale nie wystąpić. nie! nie ulubioną! moim ulubionym była pyralgina - nie wolno! można tylko paracetamol! najlepiej nic nie przygotowywać, a gdyby rzeczywiście bolało, to powiedzieć lekarzowi/pielęgniarce, a oni podadzą odpowiedni środek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla Re: in vitro!!! o! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.04, 10:57 Zyto zaskoczyłaś mnie. Dostałam właśnie pyralgin i to dożylnie, bo po punkcji bolało mnie dość mocno. Potem jeszcze poprawiałam swoim ulubionym ibupromem i no-spą. Na pewno najlepiej zapytać o to anestezjologa, który znieczula do zabiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
larvva Re: in vitro!!! o! 04.03.04, 21:11 spokojnie sam zabieg nic nie boli - bo smacznie spisz po zabiegu.. to zalezy od organizmu - ja sie czulam swietnie! czego i tobie zycze - lacznie z efektem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: in vitro!!! o! IP: *.in-addr.btopenworld.com 04.03.04, 23:19 Smuteczku idziemy leb w leb ja tez jutro jade na pobranie kom....... Daj znac po, ja tez postaram sie jutro wpisac ))))) Pozdrawiam, Ola Odpowiedz Link Zgłoś
kathrin78 Re: in vitro!!! o! 05.03.04, 11:05 Nie wiem, czy już jesteż po, ale mam nadzieję, że nie bolało. Ja miałam punkcję pod narkozą - 12 godzin wcześniej nie mogłam już nic jeść ani pić. Sam zabieg trwał 10-15 minut, początkowo jest kiepsko się dobrze obudzić, ale po kilkunastu minutach jest się już w pełni sił. Mnie lekko bolało podbrzusze tuż po samym zabiegu oraz minimalnie plamiłam, ale po 1,5 godzinie nie było już śladu (ten czas musiałam leżeć). Podano mi też przed narkozą kroplówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: in vitro!!! o! IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.03.04, 22:11 Smuteczku jak poszlo ? Ja jestem po podaniu 2 zarodkow i teraz to czekanie (((((( DAj znac prosze jak poszlo u Ciebie ! Pozdrawiam, Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smuteczek Re: in vitro!!! o! IP: *.spray.net.pl 07.03.04, 23:04 Oleńko jak piszłaś idziemy łeb w łeb - ja jestem również po podaniu 2 zarodków i teraz - czekać, czekać, czekać i żeby tylko mnie nerwy nie zjdły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: in vitro!!! o! IP: *.in-addr.btopenworld.com 08.03.04, 08:41 Smuteczku, Ja juz wariuje a to dopiero 1szy dzien czekania )))))))) Masz mrozaczki ? Ja mam jeden zarodeczek w laboratorium i jezeli dzisiaj mi powiedza ze sie ladnie dzieli to mrozimy. Jakiej klasy zarodki mialas i dlaczego podali Ci 2 szt ? Jak sie czujesz, bo ja i moj brzuch tak jakby nic sie nie stalo...nie mialam wielu jajeczek i chyba dlatego nie ma objawow przestymulowania. Az glupio jakos...po tych wszystkich zastrzykach i innych lekach jestem jak nowa ))))) Daj znac, Pozdrawiam, Ola Odpowiedz Link Zgłoś