Dodaj do ulubionych

in vitro!!! o!

IP: *.spray.net.pl 04.03.04, 19:44
Dziewczyny ale się boję jutro idę na pobranie komórek jajowych - czy to
boli??? Kto już to przeszedł? Jak to wygląda? Niech ktoś o tym napisze!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: just92 Re: in vitro!!! o! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 19:58
      Smuteczku,
      nic się nie bój. Rzecz cała odbywa sie pod narkozą. Śpisz sobie słodko i nic
      nie czujesz.
      życzę powodzenia
      just92
      • Gość: tekla Re: in vitro!!! o! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.03.04, 20:32
        Tylko żebyś mogła słodko spać nic nie jedz i nie pij przed punkcją. Potem
        trochę może boleć brzuszek więc przygotuj sobie jakąś ulubioną tabletkę
        przeciwbólową ale nic mocnego bo ból może wcale nie wystąpić.
        • Gość: zyta Re: in vitro!!! o! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.03.04, 00:57
          Gość portalu: tekla napisał(a):
          > Potem trochę może boleć brzuszek więc przygotuj sobie jakąś ulubioną tabletkę
          > przeciwbólową ale nic mocnego bo ból może wcale nie wystąpić.

nie! nie ulubioną! moim ulubionym była pyralgina - nie wolno! można tylko
          paracetamol!
          najlepiej nic nie przygotowywać, a gdyby rzeczywiście bolało, to powiedzieć
          lekarzowi/pielęgniarce, a oni podadzą odpowiedni środek
          • Gość: tekla Re: in vitro!!! o! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.04, 10:57
            Zyto zaskoczyłaś mnie. Dostałam właśnie pyralgin i to dożylnie, bo po punkcji
            bolało mnie dość mocno. Potem jeszcze poprawiałam swoim ulubionym ibupromem i
            no-spą. Na pewno najlepiej zapytać o to anestezjologa, który znieczula do
            zabiegu.
    • larvva Re: in vitro!!! o! 04.03.04, 21:11
      spokojnie smile
      sam zabieg nic nie boli - bo smacznie spisz
      po zabiegu.. to zalezy od organizmu - ja sie czulam swietnie! czego i tobie
      zycze - lacznie z efektem wink
      • Gość: Ola Re: in vitro!!! o! IP: *.in-addr.btopenworld.com 04.03.04, 23:19
        Smuteczku idziemy leb w leb ja tez jutro jade na pobranie kom.......
        Daj znac po, ja tez postaram sie jutro wpisac smile)))))

Pozdrawiam,
        Ola
    • kathrin78 Re: in vitro!!! o! 05.03.04, 11:05
      Nie wiem, czy już jesteż po, ale mam nadzieję, że nie bolało. Ja miałam punkcję
      pod narkozą - 12 godzin wcześniej nie mogłam już nic jeść ani pić. Sam zabieg
      trwał 10-15 minut, początkowo jest kiepsko się dobrze obudzić, ale po
      kilkunastu minutach jest się już w pełni sił. Mnie lekko bolało podbrzusze tuż
      po samym zabiegu oraz minimalnie plamiłam, ale po 1,5 godzinie nie było już
      śladu (ten czas musiałam leżeć). Podano mi też przed narkozą kroplówkę.
    • Gość: Ola Re: in vitro!!! o! IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.03.04, 22:11
      Smuteczku jak poszlo ?

Ja jestem po podaniu 2 zarodkow i teraz to czekanie sad((((((
      DAj znac prosze jak poszlo u Ciebie !

Pozdrawiam,
      Ola
      • Gość: smuteczek Re: in vitro!!! o! IP: *.spray.net.pl 07.03.04, 23:04
        Oleńko
        jak piszłaś idziemy łeb w łeb - ja jestem również po podaniu 2 zarodków i
        teraz - czekać, czekać, czekać i żeby tylko mnie nerwy nie zjdły.
        • Gość: Ola Re: in vitro!!! o! IP: *.in-addr.btopenworld.com 08.03.04, 08:41
          Smuteczku,

Ja juz wariuje a to dopiero 1szy dzien czekania smile))))))))
          Masz mrozaczki ?
          Ja mam jeden zarodeczek w laboratorium i jezeli dzisiaj mi powiedza ze sie
          ladnie dzieli to mrozimy.
          Jakiej klasy zarodki mialas i dlaczego podali Ci 2 szt ?
          Jak sie czujesz, bo ja i moj brzuch tak jakby nic sie nie stalo...nie mialam
          wielu jajeczek i chyba dlatego nie ma objawow przestymulowania. Az glupio
          jakos...po tych wszystkich zastrzykach i innych lekach jestem jak nowa smile)))))

Daj znac,
          Pozdrawiam,
          Ola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka