Dodaj do ulubionych

Jak przyspieszyć windowsa?

IP: *.centertel.pl 02.01.12, 12:06
Czy znacie sposób jak mogę przyspieszyć Windowsa7? Najlepiej przez firmę zewnętrzną, bo nie znam się na komputerach, a nie chce grzebać w systemie, bo mogę zepsuć...
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Jak przyspieszyć windowsa? IP: *.tkk.net.pl 02.01.12, 12:56
      Masz nas za idiotów?
    • Gość: GMOzabijaDNA Re: Jak przyspieszyć windowsa? IP: *.acn.waw.pl 12.02.12, 09:37
      zainstalowac xp, 7 to muł
    • Gość: mysql Re: Jak przyspieszyć windowsa? IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.12, 10:46
      Jasne ze XP jest szybszy i lżejszy niż 7 ale niestety nie potrwa on to wiecznie, wiec problem pozostaje i pytanie wydaje sie jak najbardziej na miejscu. Sam używam głównie XP, ale mam też 7 i mam podobny problem, choć nie jest dokuczliwy bo 7 po prostu nie uzywam. Być może można go jakoś ustawić, ale jest to tak strasznie niewygodne, skomplikowane, ze samemu mi sie po prostu nie chce.
    • Gość: 802.11n Re: Jak przyspieszyć windowsa? IP: *.multimo.pl 12.02.12, 12:33
      Kup mocniejszy procesor.
      • Gość: slawek_62 Re: Jak przyspieszyć windowsa? IP: *.klaudyny.waw.pl.174.23.193.in-addr.arpa 12.02.12, 12:50
        Koledzy po co pasiecie trolla? Za chwilę pojawi się dobry wujek i poda adres piczego doktora. Ten uzdrowi komputer biedakowi, oraz wszystkim dookoła. A GMO za promowanie XP wyprostuje DNA.
    • roman362 Re: Jak przyspieszyć windowsa? 11.03.12, 09:49
      Cześć!!
      Najlepiej poszukaj jakiś narzędzi w internecie do optymalizacji systemu .
      Po za tym dorzuć więcej pamięci ramu albo wymień procesor na szybszy.
      Usuń niepotrzebne programy z autostartu,defragmentuj twardy dysk .wyłącz te wszystkie wodotryski jakie daje nam Win7 .
      Wejdż w ten link dowiesz się więcej optymalizacja albo tu PC WORLD-500 programów-175 Trików

• Gość: Kumach Re: Jak przyspieszyć windowsa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 11:20
      www.youtube.com/watch?v=nn3aapNZwUI Tu masz mniej więcej wytłumaczone jak nieznacznie przyspieszyć maszynkę :)
    • Gość: lajosz Re: Jak przyspieszyć windowsa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 11:49
      Jeśli masz tego Windowsa (7) na jakimś nośniku (zapewne na płycie DVD), to wykonujesz:
      1. Przywiązujesz do płyty jakieś obciążenie, np. kamień około 3 kG.
      2. Wchodzisz na najwyższy budynek w miejscowości w której mieszkasz.
      3. Zrzucasz w/w zestaw z najwyższego miejsca na tym budynku.
      4. Obserwujesz jak Twój Windows przyspiesza.
      Oczywiście przyśpieszenie nie potrwa zbyt długo, ale widok szybkiego Win7, bezcenny.

No a tak na poważnie, to tak jak Ci tu już radzono, po prostu zainstaluj WinXP, a jeśli nie grasz w gry, to Linux będzie tu jeszcze lepszym wyborem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka