justynah82 05.09.08, 16:07 Drogie panie, co mozecie poradzic na wypadanie wlosow?? problem jets spory. zastanawiam sie, czy ampulki, sprzadawane w patekach, drogich firm naprawde sa skuteczne. porzadzcie cos. dzieki z gory Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ryfkaa Re: wypadanie włosów 05.09.08, 20:02 Merz spezial jest skuteczny ,innych nie używałam więc nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
farelkaa Re: wypadanie włosów 05.09.08, 20:19 a badałaś hormony tarczycy? Mnie sie strasznie włosy posypały przy niezdiagnozowanej niedoczynności. Odpowiedz Link Zgłoś
alessia27 Re: wypadanie włosów 05.09.08, 21:44 Ja mam calkowicie usunieta tarczyce i ten sam problem. Wlasnie znowu mnie sie zaczely sypac wlosy garsciami je sobie moge wyciagac. Tez proponuje zbadanie tarczycy. ♥ Macius 10.05.2002 Odpowiedz Link Zgłoś
fresh022 Re: wypadanie włosów 09.09.08, 20:25 skrzyp polny z witaminami ale szwedzki, jest rewelacyjny na włosy Odpowiedz Link Zgłoś
diakini [...] 10.09.08, 13:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
anka.g1 Re: wypadanie włosów 10.09.08, 13:52 Radzę udać się do dermatologa.Mnie włosy wypadały garściami i długo nic nie pomagało.Lekarz polecił cynk i jakąś miksturę robioną w aptece. Po ok. miesiącu problem całkowicie zniknął. Dodam że przyczyną na pewno był stres bo kilka ostatnich miesięcy było dla mnie bardzo ciężkich. Odpowiedz Link Zgłoś
agava.juice Re: wypadanie włosów 17.09.08, 09:14 Dla mnie najlepszym produktem jest REVALID. Trzeba łączyć branie kapsułek (zawierają mikroelementy, witaminy z grupy B, aminokwasy siarkowe) ze stosowaniem szamponu energetyzującego i toniku do skóry głowy. To powinno dać efekt po kilku tygodniach. Ja też traciłam sporo włosów przez nerwowy tryb życia ale mi się to już unormowało. Odpowiedz Link Zgłoś
kralinkarka Re: wypadanie włosów 17.09.08, 19:48 Ja używałam jedynie tych kapsułek i też pomogło. Może z szamponem byłoby szybciej, grunt, że działa :). Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi.pl Re: wypadanie włosów 18.09.08, 10:43 Wejdź na forum Kafeteria łysienie. Tam jest bardzo dużo różnych porad- jest to foru dla kobiet. Przede wszystkim musisz zrobić badania i znaleźć przyczynę wypadania włosów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alicja7-84 Re: wypadanie włosów 19.09.08, 11:46 Ja np. znam swoją przyczynę - byłam w ciąży i poroniłam, więc burza hormonalna...przeczekać? łykać coś? sama nie wiem, ale żal mi patrzeć jak ich zbieram codziennie garściami z podłogi w łazience Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi.pl Re: wypadanie włosów 19.09.08, 20:26 To smutne... bardzo Ci współczuję.Po poronieniu i przy jednoczesnym wypadaniu włosów, jak piszesz: garściami!! to powinnaś chyba zrobić badania hormonów kobiecych i tarczycowych i pójść do ginekologa- endokrynologa. Jeżeli chcesz to zawsze możesz łykać sobie na wzmocnienie włosów jakieś piguły, typu Revalid czy Vitapil, ale wg mnie jeżeli włosy wypadaja z powodów hormonalnych, to witaminki nie pomogą, niestety. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś