Gość: anka IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.12, 16:15 mam problem ze znalezieniem streowników do karty dzwiękowej SiS 7012 Audio Device PCI . Będę wdzięcza za linka. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Kolobos Re: sterowniki do SiS 7012 Audio Device PCI IP: *.zask.pl 06.01.12, 16:24 Wpisanie w google: SiS 7012 to dla Ciebie az taki problem? Sterowniki sa juz na drugiej znalezionej stronie. Link Zgłoś
wariant_b Re: sterowniki do SiS 7012 Audio Device PCI 06.01.12, 16:34 Można znaleźć na stronie SIS: w3.sis.com Ale będą to drivery do Windows XP. W Win 7 i Viście są problemy z driverami audio do starszych urządzeń. Uwaga - sprawdź w pierwszej kolejności sterowniki u producenta płyty głównej - mimo, że na pokładzie był SIS 7012 w mostku, sterowniki mogą pochodzić od producenta codeka, który też pewnie znajduje się na płycie. Zwykle oba pasują, ale ten z płytą ma więcej możliwości. Link Zgłoś
Gość: anka Re: sterowniki do SiS 7012 Audio Device PCI IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.12, 18:50 Ściągnęłam na kompa te sterowniki, ale dzwięku dalej nie ma, jak wchodze w start/panel sterowania/dzwięki i urządzenia audio/głośność to pisze - brak urządzeń audio, tak jakby głośniki nie były podpięte do kompa, a głośniki są podpięte i są sprawne, bo przy innym kompie działają. Może coś źle zrobiłam z tymi sterownikami..pobrałam je zapisały się na kompie i nic się nie zmieniło.. Link Zgłoś
Gość: mufi Re: sterowniki do SiS 7012 Audio Device PCI IP: *.home.isko.net.pl 29.01.12, 19:02 A uruchomiłaś plik, który ściągnęłaś? Link Zgłoś
Gość: anka Re: sterowniki do SiS 7012 Audio Device PCI IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.12, 19:22 właśnie chyba mam coś schrzanione, bo nie da sie uruchomić tego Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: sterowniki do SiS 7012 Audio Device PCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.12, 19:27 Jeśli to nie jest wielka tajemnica, to może napisz: Jaki masz system (Win XP, Win7 inny) ? Jaki plik ściągnęłaś, skąd i jaką dokładnie ma nazwę ? Co zrobiłaś tym plikiem ? Link Zgłoś
Gość: anka Re: sterowniki do SiS 7012 Audio Device PCI IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.12, 19:34 To są te streowniki www.instalki.pl/sterowniki/download/Karty_Dzwiekowe/SiS/SiS7012_Audio_Driver.html zapisałam je na kompie, potem wyodrębniłam wszystkie pliki i więcej nie da się nić zrobić, a system to Win XP Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: sterowniki do SiS 7012 Audio Device PCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.12, 19:49 To są sterowniki których się nie instaluje poprzesz uruchomienie pliku wykonywalnego, czyli nie ma tam pliku o nazwie "setup.exe" który normalnie odpowiada za instalacje czegokolwiek. Żeby zainstalować ten sterownik wykonujesz po kolei: Prawoklik na ikonę "Mój komputer" (na pulpicie) . Z otwartego menu wybierasz "Właściwości" (na samym dole) Teraz wybierasz zakładkę "Sprzęt" i klikasz na przycisk "Menadżer urządzeń" W oknie które się pojawi sprawdzasz która pozycja jest oznaczona znakiem zapytania lub wykrzyknikiem. Klikasz na tę pozycję prawą myszą, a następnie wybierasz "Aktualizuj sterownik" W oknie które się pokaże wybierasz "Zainstaluj z listy lub określonej lokalizacji" i klikasz przycisk "Dalej" W kolejnym oknie zaznaczasz pozycję "Uwzględnij tę lokalizację w wyszukiwaniu" i klikasz na przycisk "Przeglądaj" W kolejnym oknie wskazujesz lokalizację, czyli miejsce hdzie jest ten folder ze sterownikami które ściągnęłaś, klikasz na przycisk "OK" , a następnie na przycisk "Dalej" . Teraz system sprawdzi czy ściągnięty sterownik pasuje do urządzenia (karty dźwiękowej) i jak pasuje, to zainstaluje ten sterownik. Następnie system być może poprosi o restart Windowsa. Po restarcie dźwięk powinien już być. Link Zgłoś
Gość: anka Re: sterowniki do SiS 7012 Audio Device PCI IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.12, 20:21 Zrobiłam tak, wyskoczyła informacja, że :" sprzęt nie został zainstalowany,ponieważ kreator nie może odnaleźć wymaganego oprogramowania", czyli, co źle ściagneły się te sterowniki? Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: sterowniki do SiS 7012 Audio Device PCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.12, 20:29 Nie tyle źle się ściągnęły, co najpewniej nie takie jak trzeba. Podaj nazwę płyty głównej, ale pełną nazwę bo to co napisałaś w odpowiedzi dla usera wariant_b nie jest pełną nazwą tej płyty. Link Zgłoś
Gość: anka Re: sterowniki do SiS 7012 Audio Device PCI IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.12, 20:35 Sprawdzałam przez program everest i jak klikam na płyte główną to tam pisze nazwa płyty głównej ta która podałam, a wyżej jest jeszcze podane ID płyty głownej.nie widze tam innej nazwy. Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: sterowniki do SiS 7012 Audio Device PCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.12, 20:48 No dobra. Spróbuj tego --> europe.asrock.com/downloadsite/drivers/SiS/Audio/C-MEDIA_XP_2K_ME_98%28UDA038_build03L%29.zip Ściągnij, rozpakuj, zainstaluj, czyli tu już normalnie poprzez odpalenie pliku "setup.exe" Link Zgłoś
wariant_b Re: sterowniki do SiS 7012 Audio Device PCI 29.01.12, 21:02 I to jest właśnie nasz ulubiony problem z audio do Intel 82801BA czy SIS7012. Program do raportowania widzi audio z mostka południowego, ale sterowników niby nima, a jak się ściągnie to okazuje się, że .inf nie pasuje do urządzenia. Link Zgłoś
Gość: anka Re: sterowniki do SiS 7012 Audio Device PCI IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.12, 21:17 Nic z tego :( pewnie ja coś źle robie:/ w każdym razie dziękuję Wam za pomoc Link Zgłoś
wariant_b Re: sterowniki do SiS 7012 Audio Device PCI 29.01.12, 19:33 Brak urządzeń audio to nie jest brak głośników. Albo audio jest wyłączone w BIOS-ie, albo coś jest nie tak ze sterownikami. Wejdź w menedżer urządzeń, sprawdź, czy nie brakuje sterowników do jakiegoś urządzenia, a pod kontrolery dźwięku, wideo i gier czy jest wykazany sterownik do karty dźwiękowej i czy działa prawidłowo. Jeśli coś jest nie tak ze sterownikiem wyklikaj urządzenie w menedżerze urządzeń i podaj identyfikator wystąpienia urządzenia z zakładki szczegóły. Jeśli wygląda OK, w panelu sterownia zamiast w zakładkę głośność zajrzyj w zakładkę audio i zobacz, co jest ustawione jako urządzenie domyślne. Link Zgłoś
Gość: anka Re: sterowniki do SiS 7012 Audio Device PCI IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.12, 19:47 Posprawdzałam, ale tam wszędzie pisze, że urządzenie działa poprawnie,chyba dam sobie z tym spokój i zaniose w końcu gdzieś kompa, żeby to naprawili, bo jestem za ciemna na to :/ Link Zgłoś
Gość: slawek_62 Re: sterowniki do SiS 7012 Audio Device PCI IP: *.klaudyny.waw.pl.174.23.193.in-addr.arpa 29.01.12, 19:52 Po co te nerwy. Dasz sobie radę. Przeczytaj: dariuszpod.republika.pl/porady/sterowniki/muzyczna.htm Musisz wskazać plik: SIS7012.INF W katalogu AUDIO przy aktualizacji sterownika Menadżer Urz. > żółta ikona > włąciwości > Aktualizuj ster.. Link Zgłoś
wariant_b Re: sterowniki do SiS 7012 Audio Device PCI 29.01.12, 19:55 I jeszcze jedno - na większości płyt jest kodek audio i do płyty głównej dołączane są sterowniki od jego producenta, a nie generyczne sterowniki audio SiS czy Intela. Zwykle są obszerniejsze. Wiesz, jaką masz płytę główną i możesz podać? Link Zgłoś
Gość: anka Re: sterowniki do SiS 7012 Audio Device PCI IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.12, 20:24 Nazwa płyty głównej to ASRock Pe Pro Link Zgłoś
Gość: ppp Re: sterowniki do SiS 7012 Audio Device PCI IP: *.devs.futuro.pl 31.01.12, 10:01 Conowego.pl - to nowy wortal technologiczny oraz gazeta internetowa. Testy najnowszych produktów, fachowe porady i recenzje, dział gaming, konkursy i wiele innych atrakcji www.conowego.pl/?pwid=50a7432f27354f85b97a5af508ef5623 Link Zgłoś