motodawca1 08.06.04, 21:43 juz chwaliłem się na forum KOMPUTERY, ale czuje wzmożona potrzebe by i Wam to zakomunikować - Moja MOZILLA to FireFox 0.9 i jestem wniebowzięty!! TO JEST TO! TEGO SZUKAŁEM! Link Zgłoś Obserwuj wątek
e.111 Re: Od dzis używam MOZILLI - tylko! 08.06.04, 22:43 motodawca1 napisał: > Moja MOZILLA to FireFox 0.9 i jestem wniebowzięty!! ...my też ;))) Link Zgłoś
eressea Re: Od dzis używam MOZILLI - tylko! 08.06.04, 23:37 motodawca1 napisał: > zakomunikować - Moja MOZILLA to FireFox 0.9 i jestem wniebowzięty!! Czyżbym coś przegapiła? 0.9 juz jest?? A co do linków o których wspominałam, nie są to adresy dystybucji do sciągania, ale pomoc w instalacji: www.vexnet.net/fc1/zrzut/fc1a1.html www.vexnet.net/m91/zrzut/m91a1.html www.vexnet.net/rh90/zrzut/rh90a1.html www.vexnet.net/m90/zrzut/m90StRob-n1.html www.vexnet.net/ax91/zrzut/ax91a1.html Niektóre artykuły są niedokonczone. Link Zgłoś
motodawca1 Re: Od dzis używam MOZILLI - tylko! 09.06.04, 00:52 bardzo przepraszam nie 0.9, ale 0.8 moja wersja to 0.8 nie wiem dlaczego tak wyszło... (pewnie emocje!) Link Zgłoś
orzels Re: Od dzis używam MOZILLI - tylko! 12.06.04, 13:02 Az sie przerazilem ze mam zdezaktualizowana wersje firefoxa... Uhhh... A juz reka wisiala nad klawiszem uninstall... ;) I co by bylo gdybym nie znalazl 0.9? Panika.. Lzy.. Wyrywaznie wlosow... Alkoholizm... Ehhh... Fakt, Foksik 0.8 z All-In-One Gestures, TabBrowswer Preferences i x-Kioskiem urywaja leb. Ostatnio az mi sie zdarzylo odpalic explorera na firmowym komputerze. I sie zgubilem.... ;) Link Zgłoś
broch Re: Od dzis używam MOZILLI - tylko! 18.06.04, 20:40 wersja 0.9 jest dostepna od ~ tygodnia Link Zgłoś
al-ki A ja używam konquerora :) 12.06.04, 21:11 I bardzo go sobie chwalę, od niedawna muszę przyznać. Jak się trochę nad nim posiedzi, pokonfiguruje to jest super ;-) Link Zgłoś
orzels Re: A ja używam konquerora :) 13.06.04, 17:31 A u dalo Ci sie zmusic Konquerora by zmienial zakladki za pomoca rolki myszy i kursora umieszczonego nad tymi zakladkami, jak to sie dzieje w Firefoxie? Bo skonczyly mi sie pomysly na to jak to zrobic... O Adblocku nie wspominajac... Link Zgłoś
orzels Re: A ja używam konquerora :) 16.06.04, 22:02 No i jest wersja 0.9 Firefoxa. Tylko cosik z ekstenszynami jeszcze nie jest tak pieknie.. Link Zgłoś
blekot Re: A ja używam konquerora :) 18.06.04, 19:45 orzels napisał: > No i jest wersja 0.9 Firefoxa. > Tylko cosik z ekstenszynami jeszcze nie jest tak pieknie.. e co Ty opowiadasz forums.mozillazine.org/viewtopic.php?t=79512 p_ Link Zgłoś
piemeltje Re: Od dzis używam MOZILLI - tylko! 19.06.04, 11:14 No to gratulacje. A co ze stronami, ktore w Mozilli nie chca sie otworzyc? Ignorujesz? A jesli to strona Twojego banku? Link Zgłoś
broch Re: Od dzis używam MOZILLI - tylko! 19.06.04, 13:03 piemeltje napisała: > No to gratulacje. A co ze stronami, ktore w Mozilli nie chca sie otworzyc? > Ignorujesz? A jesli to strona Twojego banku? Oh to banalnie proste zmieniasz jeden parametr w prefs.js i 98% stron ktore sa "IE" only beda sie otwierac bez klopotu. Wyjatek stanowia strony napisane w VB ale oczywiscie takich jest coraz mniej. Zaden bank nie bedzie uzywal VB, a jesli, to ludzie szybko wycofaja pieniadze. VB jest zbyt niebezpieczny. Link Zgłoś
piemeltje Re: Od dzis używam MOZILLI - tylko! 19.06.04, 19:38 > Oh to banalnie proste zmieniasz jeden parametr w prefs.js i 98% stron ktore sa > "IE" only beda sie otwierac bez klopotu. Pozostaje jeszcze 2%. Na ogol tych interesujacych, ktore uzywaja ActiveX. Na przyklad systemy rezerwacji miejsc niektorych linii lotniczych. Albo niektore sklepy internetowe. Banki uzywaja JavaVM, ktora nie lubi sie z Mozilla, albo ActiveX. Z trzech bankow, w ktorych mam konta, tylko dwa sa dostepne pod Firefoxem. Nie chodzi o to, ze nie lubie Firefoxa. Na co dzien uzywam tylko tej przegladarki. Chodzi o to, ze musze nadal miec IE, bo Firefox mi nie pomoze. Link Zgłoś
piemeltje linuxiarze... 19.06.04, 19:39 > Oh to banalnie proste zmieniasz jeden parametr w prefs.js Prawda, jakie proste? A moze zdradzisz ktory to parametr? Link Zgłoś
broch Re: linuxiarze... 19.06.04, 22:09 American Express, Chase, Citi, Delta, BA, AA - wszystkie najwieksze linie i banki w Stanach sa dostepne. W Polsce pewnie podobnie jest z duzymi instytucjami. Mamymi bzdetami trudno sie przejmowac. Jesli idzie o JavaVM to chyba nie masz pojecia o czym mowisz WinXP Pro przychodzi bez Javy, jak zadzwonisz do MS to poradza instalacje Java z Sun lub IBM. IBM i Sun (w przeciwienstwie do MS) dbaja o to aby Java miala te same funjcje niezaleznie od OS. Ponadto trzeba byc dzisiaj zamobojca aby na dowolnej wersji windows nie odinstalowac produktu MS (dialery, itp atakuja wylacznie wersje Javy z MS) i nie zainstalowac produktu Sun lub IBM. prosze bardzo: wyedytuj prefs.js uzytkownika i dodaj (kolejnosc alfabetyczna) Aby udawac Windows XP z netscape 7.1 (wszystko w jednej linii): user_pref("general.useragent.override", "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.4) Gecko/20030624 Netscape/7.1 (ax)"); Windows NET z IE 6.0 (tez w jednej linii): Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.2; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 1.0.3705) Mac OS 9.0 z IE 5.0 (jedna linia): user_pref("general.useragent.override", "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Mac_PowerPC)"); Po zmianach odwiedz dowolne miejsce "testujace "OS" i przegladarke. Mozna to jeszcze podkrecic, ale sadze ze potrafisz sobie poradzic. Wynik uzyskany tutaj: webtest.scanit.be/bcheck/sid-f25594eede7c05e9775ea6cc2605e025/ Your browser reports to be: Browser name: MSIE Version: 6.0 Platform: Windows NT 5.2 No coz ani OS ani przegladarka nie odpowiadaja wyzej wymienionemu opisowi. Link Zgłoś
piemeltje Re: linuxiarze... 19.06.04, 23:33 broch napisał: > American Express, Chase, Citi, Delta, BA, AA - wszystkie najwieksze linie i > banki w Stanach sa dostepne. W Polsce pewnie podobnie jest z duzymi > instytucjami. Umknelo Twojej uwadze, ze jest jeszcze zycie poza USA. Nic mnie nie obchodza podane przez Ciebie- nie mam z nimi nic wspolnego. > Mamymi bzdetami trudno sie przejmowac. Nie masz wyjscia, jesli akurat dla Ciebie sa istotne. Wtedy przestaja byc bzdetami. Nie bede zmienial banku tylko dlatego, ze jedna przegladarka jest lepsza od drugiej. Raczej zmienie przegladarke. > Jesli idzie o JavaVM to chyba nie masz pojecia o czym mowisz WinXP Pro > przychodzi bez Javy, jak zadzwonisz do MS to poradza instalacje Java z Sun lub > IBM. IBM i Sun (w przeciwienstwie do MS) dbaja o to aby Java miala te same > funjcje niezaleznie od OS. Ponadto trzeba byc dzisiaj zamobojca aby na dowolnej > wersji windows nie odinstalowac produktu MS (dialery, itp atakuja wylacznie > wersje Javy z MS) i nie zainstalowac produktu Sun lub IBM. Uzywam Win2000 i nie widze powodu, zeby placic za XP. A co ze stronami, ktore uzywaja ActiveX? Zeby nie byc goloslownym: zobacz czy mozesz cokolwiek zrobic na stronie www.belinea.com pod Firefoxem i pod IE. > prosze bardzo: wyedytuj prefs.js <ciach> Dziekuje. W moim przypadku podany przez Ciebie sposob plus update JavaVM do wersji 1.4.2 pomoglo podlaczyc sie do upartego banku. Ale juz nie: www.calligaris.it (menu nawigacji po lewej stronie, i to niezaleznie czy Adblock jest wlaczony, czy nie) www.vipnews.pl (sprobuj otworzyc zdjecie klikajac na miniaturke pod ktoryms z artykulow). Link Zgłoś
broch Re: linuxiarze... 20.06.04, 04:33 > www.vipnews.pl (sprobuj otworzyc zdjecie klikajac na miniaturke pod > ktoryms z artykulow). Dziala Ze strony www.belinea.com dostalem sie tutaj: www.action.pl/ Wiekszosc przyciskow nie dziala > www.calligaris.it nie dziala ...Ale jest dostepny produkt umozliwiajacy obsloge ActiveX pod mozilla/firefox Radze sobie bez tego dodatku. > Umknelo Twojej uwadze, ze jest jeszcze zycie poza USA. Nic mnie nie obchodza > podane przez Ciebie- nie mam z nimi nic wspolnego. Nie, nie umknelo nie sadze jednak aby instytucje dokonujace transakcji finansowych uzywaly ActiveX. Jesli tak jest, to sa to idioci (niestety ActiveX jest przyczyna wiekszosci problemow na generalnym forum o komputerach) Osobiscie nigdy nie dokonywalbym transakcji finansowych przez ActiveX. Bezpieczniej (choc mniej wygodnie) jest poprostu pojsc do banku. W tym wypadku absolutnie nie masz racji: jesli bank uzywa ActiveX to tylko prosi sie o klopoty. Bez watpienia nie jest warty zaufania. MS JavaVM mozna odinstalowac pod w2k i zainstalowac Java z Sun. Radze tak zrobic z reszta. Osobiscie nie widze korzysci uzywania windows dla kilku stron. Rozumiem ze moze to byc dla Ciebie wazne. Uwazam jednak ze na tym forum mozna policzyc na palcach jednej reki ludzi ktorzy potrafia zqbezpieczyc windows NT/2k/XP Pro nie tylko przed obecnymi wirusami/worms/adware/itp ale co najwazniejsze przed PRZYSZLYMI. To znaczy ze za wyjatkiem bledow typu "priviledge escalation" nic sie na system nie dostanie (nie licze oczywiscie aktywnych wlaman bo w tym wypadku nie ma nigdy pewnosci). Jesli wiec potrafisz zabezpieczyc system tak aby nie miec wspomnianych problemow (bez antywirus/shredder/Hijack i tym podobnych, "programikow" bo te tylko lecza a nie zapobiegaja co czesto jest za pozno) to o.k. Jesli nie to nie jestem pewien czy czas stracony na naprawienie jest warty uzywania IE. Link Zgłoś
broch Re: linuxiarze... 20.06.04, 14:15 bylbym zapomnial: firefox ma mila funkcje: pozwala na otwieranie okreslonych stron w IE. Tools -> Extensions -> Get More Extensions Zainstaluj IE View Teraz wystarczy kliknac na bokmark prawym przyciskiem myszy i wybrac: "View page in Internet Explorer" Link Zgłoś
piemeltje Re: linuxiarze... 20.06.04, 18:49 Dzieki, broch, to znacznie ulatwia mi zycie. Firefox rulez! Link Zgłoś